Gå videre til innhold
Ford lanserer Fiesta Red Edition og Fiesta Black Edition med den prisbelønte 1.0-liters EcoBoostmotoren i en råsterk 140 HK-versjon.

Pressemelding -

Ford lanserer Fiesta Red Edition og Fiesta Black Edition med den prisbelønte 1.0-liters EcoBoostmotoren i en råsterk 140 HK-versjon.

Mer informasjon. bilder, etc. se: http://fiestaredblackedition.fordpresskits.com/enhanced.htm

Video: https://www.youtube.com/watch?v=5ZmNB1fYRps

------------------------------

Ford lanserer i disse dager Ford Fiesta Red Edition og Black Edition - to nye Fiesta-varianter som kombinerer oppsiktsvekkende utseende og ytelser med fremragende drivstoffeffektivitet.

Modellene kommer med 140-hesters versjon av den prisbelønte 1.0-liters EcoBoost-motoren som standard og startprisen for denne morsomme bilen er kun 208.500.

Dette vil være den sterkeste bilen med 1-liters motor som noen gang har vært til salgs. Faktisk leverer den nye 140-hesters 1.0-liters EcoBoost-motoren mer krefter pr. liter enn Bugatti Veyron og Ferrari 458 Speciale.

Inspirert av globale motetrender for sterke fargekontraster er de to modellene tilgjengelige i Race Red med høyglanslakkert sort tak og Panther Black med høyglanslakkert tak i rødt.

- De to nye Fiesta-modellene representerer et udiskutabelt dristig uttrykk, og vil gi sjåføren en tilsvarende opplevelse bak rattet, med en sportsligere versjon av vår 1.0-liters EcoBoost-motor  og ytterligere forbedring av Fiestas høyt anerkjente kjøreegenskaper og kjørekomfort, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos den norske Ford-importøren.

- Begge modellene er utformet og utstyrt på en sportslig og tidsriktig måte, men variantene Red og Black er tydelig adskilte bilpersonligheter som vil appellere til forskjellige kundegrupper, fastslår Haugaard. - For meg er den mest attraktive modellen Black Edition. De røde detaljene og rammen rundt grillen gir en sterk kontrast for eiere som ønsker å bli lagt merke til.  Red Edition er også svært uttrykksfull men på en mer dempet måte.

Den hittil kraftigste 1.0-litersmotoren i en produksjonsmodell

140-hesteren har en unik kalibrering og resultatet er blant annet 12% mer effekt og en sportsligere kjøreopplevelse med 0-100 km/t på 9,0 sekunder - og toppfart på 201 km/t - enn 125-hesters motoren. Forbruket er nede på 0,45 l/mil og 104 g/km CO2-utslipp.*

- Denne motoren setter en ny standard for effekt kombinert med drivstoffeffektivitet for små bensinmotorer, sier Haugaard.

Fords 1.0-liters EcoBoostmotor ble kåret til årets internasjonale motor i 2012 og 2013. I likhet med 100- og 125-hestersversjonene, som ble valgt av nesten 50% av Fiesta-kundene i Norge så langt i år, har også 140-hesteren turbolading, dobbelt uavhengige variable kamakseltider og høyttrykks direkte innsprøytingsteknologier.

Nye Fiesta ble lansert tidlig 2013 med nytt dynamisk eksteriør, raffinert interiør og avanserte Ford-teknologier. Her kan nevnes Ford SYNC stemmestyrt kommunikasjonssystem, Active City Stop som hindrer sammenstøt i lave hastigheter og MyKey, som lar foreldre sette grenser for yngre sjåførers bruk av bilen for å fremme tryggere bilkjøring.

De nye modellene utvider serien av Fiesta-utgaver med høyt utstyrsnivå, som så langt i år har stått for 75% av Fiesta-salget i Norge. De to nye modellene kan bestilles nå for levering senere i år.

# # #

*Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008.  Testprosedyrene som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter. I tillegg til en bils drivstoffeffektivitet vil både kjøremåte og andre ikke-tekniske faktorer spille en rolle når det gjelder en bils drivstofforbruk og utslipp av CO2. Resultatet vil kunne skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden som følge av forskjellig kjøresykluser og forskrifter for måling.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no