Gå videre til innhold
Ford er største nyttekjøretøymerke i Europa i september. Også Ford i Norge har hatt meget sterk fremgang på nyttekjøretøy

Pressemelding -

Ford er største nyttekjøretøymerke i Europa i september. Også Ford i Norge har hatt meget sterk fremgang på nyttekjøretøy

Fords salg av nyttekjøretøy og markedsandel i september var den høyeste i Europa siden 1993. Dette ga Ford en klar tetposisjon når det gjelder salg av nyttekjøretøy i Europa.

Fords nyttekjøretøysalg* økte til mer enn 28.200 enheter i september – opp med imponerende 42% sammenlignet med samme måned for et år siden – og andelen av nyttekjøretøymarkedet steg til en markedsandel på 14,9%.

- September var en fantastisk måned for salg av nyttekjøretøy både i Europa og Norge, hvor vi nå kan se resultatene av at vi på kort tid har fornyet og utvidet hele sortimentet av nyttekjøretøy, opplyser Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge.

Transit-familien, som er bærebjelken i Fords nyttekjøretøyprogram, med Transit, Transit Custom, Transit Connect og Transit Courier – oppnådde sitt høyeste månedlige salg i Europa på over 20 år.

Også for Ford Ranger pickup er salgsresultatene i september de beste siden modellen ble lansert i 1993, og hittil i år er det registrert 36% flere Ford Ranger enn i samme periode i 2013.

Hittil i år har Ford registrert over 165.000 nyttekjøretøy i Europa, som er en vekst på 16,7% i forhold til samme periode i fjor. Det økte Ford Europas markedsandel med 0,9 prosentpoeng, til 11,3%, det høyeste tallet siden 1997.

I Norge tok Ford 16,1% av nyttekjøretøysalget i september mens hittil i år ble resultatet 13,7%. Det er en økning på 151% for september måned og 51% for årets ni første måneder. Ingen andre merker er i nærheten av en slik vekst.

- Det interessante er at Fords salgsutvikling både i Europa og i Norge er kundedrevet og at vi opplever vedvarende økt etterspørsel. Vi kan uten reservasjoner fastslå at vi nå har det beste nyttekjøretøyprogrammet noensinne - som møter nyttekjøretøykundenes ønsker og behov. Vi kan nevne klasseledende innen sikkerhet, avansert teknologi, fremragende kjøreegenskaper og komfort, og reduserte eierskapskostnader. Vi føler oss derfor overbeviste om at den salgsveksten vi har erfart de siste månedene vil fortsette, også med tanke på at vi etablerer mange nye Transit-sentre med spesialisering innen nyttekjøretøy avslutter Kimber.

* Salgstallene gjelder de 20 europeiske landene der Ford har nasjonale salgsselskaper.

 

# # #


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no