Gå videre til innhold
Ford – ledende innen sikkerhet på nyttekjøretøy.

Pressemelding -

Ford – ledende innen sikkerhet på nyttekjøretøy.

Ford har i de siste årene foretatt en kontinuerlig utvidelse av sikkerhetsutstyret på sine nyttekjøretøy, som i praksis betyr de forskjellige Transit-modellene og Ford Ranger. Resultatet er at dagens nyttekjøretøy fra Ford i stor grad har den samme sikkerhetskonstruksjonen og det samme sikkerhetsutstyret som selskapets personbiler, sier Johnny Løvli, ansvarlig for salg av nyttekjørtøy hos den norske Ford-importøren.

På den ene siden har nyttekjøretøyene en rekke utstyrsdetaljer som påvirker kjøringen. Blant de viktigste her er; Elektronisk stabilitetsprogram (ESP) som sikrer kontroll over kjøretøyet under ekstreme kjøreforhold, og sørger for å sikre retningsstabilitet og korrigere avvik fra en valgt kjøreretning gjennom automatisk regulering av bremser og motoreffekt. Samtidig kontrolleres hjulspinn ved å fordele dreiemoment til det hjulet som har best grep.

Kurvekontroll sørger for automatisk å iverksette bremsing av alle fire hjul dersom det oppdages at bilen holder for høy hastighet gjennom en sving. Fartsreduksjonen er på hele 16 km/t i løpet av ett sekund.

Nødbremsassistansen øker trykket inne i bremsesystemet for å hjelpe sjåføren til å oppnå optimal bremsevirkning i en nødbremssituasjon. I tillegg vil andre trafikanter bli varslet gjennom hurtig blinking med alle/begge retningslysene dersom sjåføren bråbremser.

Tilhengerstabilisator hjelper sjåføren til å gjenvinne kontrollen over en tilhenger dersom det oppstår tendens til ubalanse.

Filskiftevarsler gir sjåføren beskjed gjennom vibrering i rattet dersom kjøretøyet nærmer seg en skillelinje i veien uten at retningslysene er aktivert.

Veltebeskyttelse identifiserer farlige kjøresituasjoner og aktiverer ESC for å gjenopprette stabiliteten hvis det registreres fare for velt.

Også sjåførassistansen på Fords nyttekjøretøy inneholder en rekke utstyrsdetaljer og her kan nevnes; Active City Stop som hindrer eller reduserer virkningen av sammenstøt med forankjørende kjøretøy i hastigheter inntil 30 km/t dersom ikke sjåføren griper inn ved fare for sammenstøt eller varsling dersom sjåførens oppførsel bak rattet tyder på at vedkommende har sviktende konsentrasjon eller rett og slett er i ferd med å falle i søvn.

Verdt og nevne er også hovedlykter med statisk kurvelys, der den siden av svingen det svinges mot lyses opp, hovedlyktene blendes automatisk ned når det kommer møtende trafikk og vindusviskerne slås automatisk på når de treffes av vanndråper.

Ryggekamera viser hva som skjer bak kjøretøyet ved rygging ved at sensorer foran og bak på kjøretøyet måler avstanden til en eventuell hindring og gir beskjed til sjåføren med økende intensitet etter hvert som kjøretøyet nærmer seg hindringen.

Blindsoneinformasjonssysemet varsler sjåføren med et lys i sidespeilet dersom et kjøretøy – eller en syklist – befinner seg i den sonen som ikke er synlig i speilet.

Dekktrykksovervåkning varsler sjåføren med et signal i dashbordet hvis ett dekk er i ferd med å miste lufttrykk.

Ford SYNC er et system med mulighet for stemmestyring av klimaanlegg, mobiltelefon og radio/musikkanlegg. I tillegg inneholder funksjonen en nødhjelpassistanse, der den lokale redningstjenesten automatisk vil bli oppringt fra en Bluetooth-paret mobiltelefon hvis bilen utsettes for en ulykke der en kollisjonspute utløses eller tilgangen til drivstoff kuttes. Den første kontakten med redningstjenesten vil skje på det språket som snakkes i landet der kjøretøyet befinner seg.

- Det er ingen tvil om at Fords satsing på sikkerhet er en sterkt medvirkende årsak til veksten i salget av nyttekjøretøyer - som i juni hadde en markedsandel på hele 17,6%, fastslår Løvli. Han nevner også det faktum at flere av Fords nyttekjøretøy har oppnådd 5 stjerner i EuroNCAP's sikkerhetsgradering, som både dekker kollisjonsbeskyttelse og sikkerhetsutstyr.

Med tanke på at et nyttekjøretøy er en meget utsatt arbeidsplass vil Ford fortsette å styrke både aktiv og passiv sikkerhet på sine nyttekjøretøy etterhvert som nye teknologier og løsninger blir tilgjengelig, sier Løvli.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no