Gå videre til innhold
Fords legendariske Transit fyller 50 år

Pressemelding -

Fords legendariske Transit fyller 50 år

For mer informasjon og flere tilgjengelige bilder se; http://transit50years.fordpresskits.com/

---------------------------------------------

Fords populære Transit fyller i 2015 et halvt hundre år.

Siden det første kjøretøyet forlot samlebåndet i England 9. august 1965 er nærmere 8 millioner eksemplarer av de forskjellige Transit-modellene bygget, i en periode da Transit har vokst fra én enkelt modell til en hel familie av nyttekjøretøy.

Parkert etter hverandre vil 50-års Transit-produksjon danne en ubrutt rekke rundt jorda, og gjennomsnittlig er det solgt en ny Transit hvert 180 sekund gjennom modellens levetid.

Den nyeste utvidelsen av Transit-familien består av fire helt nye modeller – 2-tonns Transit, Transit Custom, Transit Connect og Transit Courier – som har sikret Ford posisjonen som den mest populære produsenten av nyttekjøretøy i Europa i 1. kvartal 2015, og med en salgsvekst på hele 42 % sammenlignet med foregående år.

- Ford Transit spiller en betydelig rolle for millioner av kunder, sier Barb Samardzich, Chief Operating Officer, Ford of Europe. - Fra å få arbeidere frem til et anleggsområde til å levere viktige pakker eller frakte en pasient til sykehus - stoler folk over hele verden på at Ford Transit kan få jobben gjort.”

Transit ble lansert samme år som det første mennesket gikk ute i verdensrommet og har satt spor etter seg som et praktisk hjelpemiddel i den voksende europeiske økonomien. Transit utviklet seg til et enormt spekter av nyttekjøretøy, fra varebiler til busser, ambulanser og campingbiler til oppsiktsvekkende enkeltmodeller som Cosworth V8-motoriserte Supervan.

Voksende popularitet førte til at Transit-produksjonen akselererte, fra den første millionen i 1976 til en ny million ble lagt til i 1985, 1994, 2000, 2005, 2010 og 2013. Etterspørselen etter den mindre Transit Connect – med over en million enheter solgt – og den nye kompaktmodellen Transit Courier, vil bidra til at Transit nr. 9 millioner blir bygget i løpet av 2015.

Transit har også tilbudt kundene sine en lang liste av teknologiske innovasjoner for nyttekjøretøy som har økt ytelsene, komforten og sikkerheten; fra lasteromsdører på sidene, radialdekk og halogenlykter til direkteinnsprøytede dieselmotorer, sikkerhetslåser og blokkeringsfrie bremser som standard. De nyeste Transit-modellene tilbyr nyheter som Adaptiv Cruisekontroll, Active City Stop og filskiftevarsling.

- Fords Transit-familie fortsetter å komme med ny teknologi som hjelper kundene til å frakte mer last, redusere driftskostnadene og nå trygt frem til bestemmelsesstedet, sier Samardzich.

Suksessen med Transit har ført til at produksjonen er utvidet til Kina, og i 2014 ble den første Transit-modellen produsert i Nord-Amerika. Resultatet er at Transit i dag selges på 118 markeder i seks verdensdeler.

- "Ford Transit har en stolt arv og en enda lysere fremtid", sier Samardzich. "Når vi passerer denne utrolige 50 års milepælen, ser vi frem til å tilby et enda bredere og mer tilpasset nyttekjøretøyprogram for våre kunder, avslutter Samardzich.

# # #

* Salgstallene gjelder de 20 europeiske landene der selskapet har nasjonale salgsselskaper. De 20 Euro-markedene er: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Holland, Irland, Italia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike).

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no