Gå videre til innhold
Ford Transit Connect med klasseledende  drivstofføkonomi og teknologiske løsninger

Pressemelding -

Ford Transit Connect med klasseledende drivstofføkonomi og teknologiske løsninger

For mer informasjon og flere tilgjengelige bilder se: http://transitconnect.fordmedia.eu/enhanced.htm

---------------------------------

Ford opplyser at Transit Connect varebil i løpet av sommeren kommer med nye drivlinjer med klasseledende drivstoffeffektivitet og teknologiske løsninger som den er først med i dette segmentet av nyttekjøretøymarkedet.

Blant nyhetene er en høyeffektiv 1.5-liters 120 HK TDCi-dieselmotor med Fords PowerShift automatgir – som er første gang et nyttekjøretøy fra Ford kan kombinere dieselmotor med automatgir. Denne nye motoren har et CO2-utslipp på 129 g/km og drivstofforbruk på 0,5 l/mil.

Den høyst effektive og prisbelønte 1.0-liters EcoBoost bensin-motoren innfrir også Euro VI utslippsstandarder. Med 100 HK og 170 Nm dreiemoment bruker denne motoren 0,56 l/mil og et CO2-utslipp på 129 g/km.

I tillegg er Transit Connect det første kjøretøyet i sin klasse med avanserte førerassistanseteknologier, inklusive trafikkskiltgjenkjenning og LaneKeeper. Den er også det første europeiske nyttekjøretøyet fra Ford med stemmeaktivert SYNC 2 kommunikasjonssystem.

Transit Connect kan leveres i to lengder som har opp til 1004 kg brutto nyttelast. Modellen har også vist seg enormt populær blant europeiske nyttekjøretøykunder, med en salgsutvikling som siden lanseringen i 2013 har vært langt raskere enn noen av konkurrentene. I løpet av 2014 steg etterspørselen med 85 % i forhold til året før, og salgsveksten i de fire første månedene av 2015 er 58 % over samme periode i fjor. Mens i Norge har Connect økt med 124 % fra 2013 til 2014 og 22,7% for de 5 første månedene i 2015.

Transit Connect varebil har et rommelig og praktisk varerom på henholdsvis 2,9 m3 og 3,6 m3 med hel skillevegg målt i henhold til SAE. Nyttelast på opptil 1.004 kg er identisk med tallene for de beste i klassen.

Modellen er en del av et fullstendig modernisert og utvidet Transit-program, som i tillegg til Transit Connect består av 2-tonns Transit, Transit Custom og Transit Courier. Dette programmet sørget for at Ford ble det mest populære nyttekjøretøymerket i Europa i første kvartal 2015.

- Nye Transit Connect har blitt en skikkelig slager blant europeiske nyttekjøretøykunder på grunn av elegant utseende, overbevisende drivstofføkonomi, stor lastekapasitet og avanserte teknologiske løsninger, sier Johnny Løvli, salgssjef for nyttekjøretøysalget hos den norske Ford-importøren.

Banebrytende teknologier styrker sjåførens sikkerhet og evne til kommunikasjon

Transit Connect deler global plattform med Fords nyeste personbiler som Focus og Kuga, og nyter godt av selskapets avanserte kjøretøyteknologier:

  • Trafikkskiltgjenkjenning – viser sjåføren aktuell fartsgrense og forbikjøringsforbud, med respektive opphevelsesskilt i dashbordet
  • Blindsoneinformasjonssystem varsler sjåføren dersom et kjøretøy - som er i ferd med å kjøre forbi befinner seg i blindsonen på kjøretøyets høyre eller venstre side.
  • Filskiftevarsling og LaneKeeper arbeider sammen for å hindre at sjåføren utilsiktet glir ut av sin egen kjørebane ved kjøring i høye hastigheter. Hvis det fremoverrettede kameraet oppdager at kjøretøyet er iferd med å forlate sin egen kjørebane vil filskiftevarsleren gi sjåføren beskjed med en vibrasjon i rattet. Hvis sjåføren ikke viser tegn til å korrigere retningen vil LaneKeeper bruke styremoment for å bringe kjøretøyet tilbake på rett kurs.
  • Auto fjernlys-bryteren skifter automatisk mellom fjern- og nærlys når det oppdages et møtende kjøretøy.
  • SYNC 2 har en høyoppløselig 6-tommers fargeskjerm og gir avansert stemmestyring av audio, navigasjon, klimakontroll og mobiltelefon. Sjåføren kan også utstede enkle navigasjonsbeskjeder eller be lydanlegget om å spille musikk av en bestemt artist. Ved å trykke inn stemmestyringknappen og si “Jeg er sulten” vil det vises en liste over restauranter i nærheten som du deretter får kjøreanvisninger til.
  • MyKey lar eieren programmere nøkkelen til å begrense toppfart eller maksimum volum på lydanlegget. MyKey kan også deaktivere musikkanlegget i sin helhet dersom sjåfør eller passasjer ikke har festet bilbeltet og kan også hindre sjåføren fra å deaktivere sikkerhetsteknologier

I tillegg kan kundene spesifisere Transit Connect med elektrisk innfellbare dørspeil, som automatisk feller seg inn når kjøretøyet låses.

Også Fords minste varebil - Transit Courier – er oppdatert

Ford lanserer også mer drivstoffeffektive motorer for Transit Courier – Fords minste Transit varebil – og styrker dermed dens posisjon som klassens meste drivstoffeffektive varebil både med bensin- og dieselmotor. Transit Courier er en kompakt varebil med nyttelast på opptil 586 kg.

Drivstofforbruket for 1,0-liters EcoBoost bensinmotor utstyrt med Auto-Start-Stop er 0,51 l./mil med et CO2-utslipp på 119 g/km. Dieselforbruket til 1,6-liters TDCi med Auto-Start-Stop holder seg på klasseledende 0.37 l/mil og et CO2-utslipp på 97 g/km **.

# # #

*Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008. Standard testprosedyre som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter. I tillegg til bilens drivstoffeffektivitet vil kjøreadferd og andre ikke-tekniske faktorer virke inn på drivstofforbruk og CO2-utslipp. . . Resultatene kan skille seg fra drivstofføkonomitallene fra andre deler av verden på grunn av forskjellig kjøresyklus og forskrifter som benyttes. ** Utstyrt med en fast 100 km/t hastighetsbegrenser.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no