Gå videre til innhold
Nye Ford S-MAX og Galaxy fikk 5-stjerners  sikkerhetsgradering av Euro NCAP

Pressemelding -

Nye Ford S-MAX og Galaxy fikk 5-stjerners sikkerhetsgradering av Euro NCAP

Nye Ford S-MAX og nye Ford Galaxy er tildelt 5-stjerners sikkerhetsgradering av den uavhengige kollisjonstestautoriteten Euro NCAP.

De teknologisk avanserte S-MAX og Galaxy leveres nå for første gang med blant annet sidekollisjonsputer både for 1. og 2. seterad og sikkerhetsbeltestrammere med belastningsbegrenser - for tilsvarende seterader.

Begge modellene bruker ultra høystyrke hydroformet stål i A- og B-stolpene og takskinner for økt beskyttelse ved sammenstøt fra siden.

I tillegg har S-MAX og Galaxy Fords avanserte Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, en teknologi som kan redusere alvorlighetsgraden av visse sammenstøt med fotgjengere, eller i beste fall hindre at slike sammenstøt finner sted. Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection

- Etterhvert som Euro NCAPs 5-stjerners standarder er skjerpet har Fords kjøretøy fortsatt å innfri organisasjonens strenge krav til kollisjonsbeskyttelse, sier Per Gunnar Berg, adm. direktør hos Ford Motor Norge. - Både S-MAX og Galaxy har som følge av dette avansert sikkerhetsutstyr som gir fremragende beskyttelse av både sjåfør, passasjerer og fotgjengere.

Til dette hører blant annet sidekollisjonsputer også for 2. seterad, knekollisjonspute for sjåføren og kollisjonsgardiner som dekker både 1., 2. og 3. seterad i både S-MAX og Galaxy..

Påminnelse om å feste bilbeltene finnes nå også for alle bilens seter. Dermed vil foreldre vite at barna deres er godt sikret også når de sitter i et sete de ikke kan se.

S-MAX og Galaxy byr også på teknologier som kan hjelpe sjåføren å unngå situasjoner som de nevnt under.

Frontkamera med delt bilde viser sjåføren et vidvinkelbilde av området foran bilen. I et kryss eller ved utkjøring fra en eiendom vil dermed kameraet vise sjåføren kjøretøy, fotgjengere og syklister som nærmer seg før sjåføren selv kan se dem.

Blindsoneinformasjonssystem sørger for at sjåføren kan se biler i bilens dødvinkel før de foretar en forbikjøring.

Lane Keeper registrerer om sjåføren foretar skifte av kjørefil uten å aktivere blinklysene og vil varsle vedkommende med en vibrasjon i rattet og en advarsel i instrumentpanelet.

Filskiftevarsling vil, dersom bilen beveger seg ut av egen kjørebane uten å aktivere blinklysene, bringe den tilbake i egen veibane ved å tilføre styringen et korreksjonsmoment Ford S-MAX og Galaxy fikk 5-stjerners sikkerhetsgradering av Euro NCAP for.

SYNC 2 med nødhjelpsassistanse er Fords kommunikasjonssystem med enkel stemmestyring av sentrale funksjoner og handsfree betjening av telefonen. Systemet inneholder også en nødhjelpsassistanse som er utviklet for automatisk å ringe opp lokal redningstjeneste etter en ulykke - på riktig språk i forhold til det landet bilen måtte befinne seg i, og oppgir hvor bilen befinner seg rent geografisk.

Kjøretøystabiliteten forsterkes med Kurvekontroll og Krengningsstabilisering som automatisk justerer motorens dreiemoment og bremsing for å hjelpe sjåføren til å beholde kontroll over bilen.  S-MAX og Galaxy har også avanserte sjåførassistansesystemer som: 

Intelligent hastighetsbegrenser kombinerer funksjonaliteten til Traffikskiltgjenkjenning og Adaptiv Cruisekontroll, og vil kunne justere farten slik at sjåføren holder seg innenfor gjeldende fartsgrenser og dermed unngå bøter.

Blendingsfrie frontlykter med adaptive LED-lys som oppdager møtende trafikk og reduserer lys som kan blende samtidig som andre deler av veien gis optimal belysning

Ford S-MAX og Galaxy er nå i salg i Norge og over hele Europa.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no