Gå videre til innhold
Nye Ford Mondeo fikk 5-stjernes toppscore  i Euro NCAP's kollisjonstestprogram

Pressemelding -

Nye Ford Mondeo fikk 5-stjernes toppscore i Euro NCAP's kollisjonstestprogram

Nye Ford Mondeo er tildelt de høyest oppnåelige 5 stjernene i Euro NCAP's kollisjonstestprogram fra den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen som kollisjonstester biler.

Nye Mondeo, som nå lanseres i hele Europa, er den første Ford-modellen som på global basis tilbyr antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse. Teknologien er utformet for å oppdage personer lenger fremme eller på vei ut i  kjørebanen  – og automatisk aktivere bremsene dersom sjåføren ikke selv reagerer på advarslene.

En annen nyhet i Mondeo-klassen er Fords oppblåsbare baksetebelter. Ved en ulykke vil beltet hurtig blåses opp og fordele kollisjonskreftene over et kroppsområde som er fem ganger større enn det som oppnås med et konvensjonelt bilbelte.

- Dette er det teknologisk mest avanserte Ford-kjøretøy som er lansert i Europa, fastslår markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren. - Gjennom utstyr som antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse og oppblåsbare baksetebelter tilbyr vi sikkerhetsutstyr som gir en eksepsjonell høy grad av beskyttelse for både sjåfør, passasjerer og fotgjengere, sier Haugaard.

Andre teknologier som tilbys på nye Mondeo, og som også bidro til at den oppnådde 5 stjerner i Euro NCAP's kollisjonsprogram er:

Ford`s adaptive LED frontlysteknologi med dagslyslignende lys hvor lysvinkler og intensitet justeres automatisk ut fra kjøreforholdene.

Ford MyKey, som gjør det mulig for bilens eier å programmere en nøkkel - vanligvis for yngre sjåfører - som kan hindre innkommende telefonsamtaler under kjøring, styre volumet på bilens musikkanlegg og begrense bilens toppfart.

Active City Stop, bilen bremser automatisk ned slik at sjåføren kan unngå eller  reduserer omfanget av sammenstøt med andre kjøretøy i lave hastigheter (opptil 40 km/t).

SYNC 2 med Nødhjelpassistanse, er utviklet for automatisk å ringe opp  lokal redningstjeneste etter en ulykke - på riktig språk i forhold til det landet bilen måtte befinne seg i, og oppgir hvor bilen befinner seg rent geografisk.

- Kravene for å få Euro NCAP's fem stjerner blir stadig strengere, og biler som gis toppkarakteren må kombinere fremragende beskyttelse av dem som sitter i bilen med avanserte teknologier for sjåførassistanse, sier Michiel van Ratingen, Euro NCAP’s generalsekretær. - Mondeo leverer på begge områder, og er blant de første som tilbyr teknologien fotgjengeroppdagelse. - Vi oppfordrer bilkjøperne til fullt ut å utnytte den sikkerheten som er tilgjengelig og til å prioritere det ved kjøp av ny bil.

Nye Mondeos karosseristruktur består av 61% høystyrkestål og er den første i bilindustrien som bruker hydroformet høytstyrkestål i de fremre vindusstolpene og takskinnene, noe som reduserer inntrengning ved sidekollisjon med opptil 64 mm.

Ytterligere strukturelle forbedringer inkluderer en krengningsstabilisator som er utformet for å begrense girkassebevegelse ved et sammenstøt forfra. Dette reduserer også rattstammens bevegelse. Samtidig sikrer kanaler i boronstål forbedret beskyttelse ved sammenstøt fra siden.

# # #

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no