Gå videre til innhold
Fords promillesimuleringsdrakt ga full uttelling

Pressemelding -

Fords promillesimuleringsdrakt ga full uttelling

Med tanke på at det hver dag kjører over 126 000 personer som er påvirket av alkohol eller annen form for rus på norske veier, er det neppe stor uenighet om at kombinasjonen av alkohol og bilkjøring er en stor utfordring, og livsfarlig for alle som ferdes på veien.

Rus og promille er medvirkende faktorer i en stor andel av de alvorlige ulykkene på norske veier. Statens vegvesens analyser av dødsulykker mellom 2005 og 2012 viser at ruspåvirket kjøring var en sannsynlig medvirkende årsak til 22% av ulykkene og her kan det være store mørketall, da rettslige obduksjoner og blodprøveanalyser kun utføres ved 60-70 prosent av ulykkestilfellene.

Utfordringen er å vise bilistene at det er livsfarlig å kjøre bil når man er påvirket av alkohol eller andre rusmidler.

Nå har Ford utviklet en såkalt promillesimuleringsdrakt som fullt ut anskueliggjør hva promillekjøring vil si i praksis - selv om personen bak rattet er klink edru.

Drakten ble nylig demonstrert på et arrangement i regi av Ford Motor Norge og NAF med blant andre samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, racerfører Molly Petit og elever fra Wright trafikkskole som «testsjåfører». Solvik-Olsen er avholdsmann, men ved hjelp av simuleringsdrakta fikk han til fulle oppleve hvordan alkoholpåvirkning virker inn på kjøreferdighetene og evnen til å orientere seg i trafikken. «Vi kan gjøre noe med veiene, og vi kan gjøre noe med kjøreopplæringen, men holdningene må hver enkelt ta ansvaret for», sa Solvik-Olsen. Noe Ford og NAF ønsket og sette søkelyset på med sitt arrangement.

Promillesimuleringsdrakta består blant annet av lodd som gjør armer og ben tyngre, nakkekrage som hindrer fri bevegelse av hodet, og briller som begrenser synsfeltet, dybdesynet og gir både dobbelt- og trippelsyn og ikke minst øreklokker som nedsetter hørselen.

Hvordan promillesimuleringsdressen påvirket kjøringen vises på denne videoen: 

- Ford er svært opptatt av sikkerhet på mange nivåer, både aktiv og passiv sikkerhet og den sikkerhetsgevinsten som kan høstes fra initiativ som promillesimuleringsdrakten, sier administrerende direktør Steve Kimber i Ford Motor Norge.

- For oss er det svært skremmende å høre om hvor mange personer som faktisk kjører bil i ruset tilstand og hvor stor andel av alvorlige trafikkulykker som skyldes kjøring under påvirkning av rusmidler. Håpet er at vi gjennom promillesimuleringsdrakten og oppmerksomheten rundt den får stadig flere bilister til å forstå hvor livsfarlig kombinasjonen av bilkjøring og rus er og lar bilen stå når de er påvirket.

Dette er en spesielt viktig påminnelse nå som vi nærmer oss julebordstiden, der en god del mennesker tar sjansen på å kjøre hjem etter en kveld med alkoholkonsum. Hadde de prøvd Fords promillesimuleringsdrakt tror jeg de ville latt være, fastslår Kimber.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no