Gå videre til innhold
Ford bruker gamere for å få unge til å forstå faren med kjøring i påvirket tilstand

Pressemelding -

Ford bruker gamere for å få unge til å forstå faren med kjøring i påvirket tilstand

Fords eget e-sportslag tar nå i bruk tre spesialdrakter som simulerer effekten av å kjøre bil med promille, i bakrus eller når du er veldig trøtt - i en ny video. Målet er å få unge mennesker til å melde seg på det internasjonale kjøreprogrammet, Ford Driving Skills for Life (DSFL), hvor draktene brukes i opplæringen. 

Mer enn 1000 ungdommer mellom 18 og 26 år i Norge har gjennomført Driving Skills for Life. Kjøreopplæringsprogrammet er gratis for ungdommene og blir finansiert av Ford Fund - som avsetter midler som skal brukes for å kunne ta et aktivt samfunnsansvar. Til sammen har mer enn 45 000 unge sjåfører, uten mye erfaring, gjennomført kurset siden det kom til Europa i 2013.

I den nye videoen tester gamere fra Fordzilla – som er Fords e-sportslag - ut draktene mens de spiller et bilspill.

Promille-, bakrus- og søvndraktene består blant annet av lodd som gjør armer og bein tyngre, nakkekrage som hindrer fri bevegelse av hodet og briller som begrenser synsfeltet og gir både dobbelt og trippelsyn. Sammen med øreklokker er de utviklet av eksperter for å simulere følelsen av promille, bakrus og trøtthet.

Bruker spesialdrakter for å lære hvilken effekt rus og søvnmangel har på kjøreferdighetene

Draktene brukes som en del av opplæringen på Ford Driving Skills For Life. Der får unge sjåfører mellom 18 og 26 år prøve draktene for selv å bli klar over hvilken effekt promille, rus og trøtthet har på sine kjøreferdigheter.

– Bilulykker er fremdeles blant de vanligste årsakene til at unge mennesker dør. Å kjøre med nedsatte ferdigheter utgjør en stor andel av disse. Med vårt Ford Driving Skills for Life-program ønsker vi å formidle denne viktige beskjeden til unge mennesker på nye og utradisjonelle måter. Med Team Fordzilla kan vi nå ut til disse på en måte som engasjerer de unge, sier Ford Fund manager i Ford Europa, Debbie Channells.

Utviklet i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter

Opplæringsprogrammet DSFL ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter i 2003. Deltagerne, som er mellom 18 og 26 år og har førerkort, sitter bak rattet med en profesjonell instruktør ved siden av seg og gjennomfører en rekke praktiske øvelser på et avgrenset område. Det legges også stor vekt på å demonstrere hvilke konsekvenser distraksjoner som mobilbruk bak rattet kan ha.

Spesialutviklede drakter for opplæring

Både promilledrakten, bakrusdrakten og søvndrakten er utviklet ene og alene for bruk i opplæring – og er utviklet i samarbeid med Meyer-Henschel Institue.

  • Promilledrakten: Rundt hvert fjerde dødsfall i trafikken i Europa er relatert til alkohol. Til tross for det innrømmer mer enn 1 av 3 unge at de har sittet på med noen som har vært påvirket av alkohol. Promilledrakten simulerer virkningen av å være påvirket av alkohol i forbindelse med bilkjøring.
  • Bakrusdrakten: Vanlige symptomer på bakrus som slapphet, svimmelhet, hodepine og konsentrasjonsvansker, kan gjøre det farlig å kjøre med bakrus. Med bakrusdrakten på, merker du selv dette raskt.
  • Søvndrakten: Trøtthet bak rattet er en viktig årsak til hele en av fem trafikkulykker i Europa. Å være våken mer enn 18 timer kan sammenlignes med å kjøre med promille som er høyere enn det som er tillatt i enkelte land. Vekter og unike briller som gjenskaper mikrosøvn, en ukontrollerbar effekt av å være trøtt, gjenskapes med drakten.

Se videoen her:

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no