Gå videre til innhold
​Ford deler data med andre bilprodusenter for å bedre trafikksikkerheten

Pressemelding -

​Ford deler data med andre bilprodusenter for å bedre trafikksikkerheten

Ford vil dele informasjon om potensielt farlige situasjoner i trafikken med førere av tilkoblede bilmodeller fra ulike bilmerker. Dette er en del av en historisk avtale om datadeling for å bedre trafikksikkerheten.

Farevarslingssystemet er allerede tatt i bruk på den nye kompakt-SUV-en Ford Puma. Nå står nyere Ford-modeller for tur, som nye Kuga. Den kan allerede advare andre sjåfører om mulige farer som de ikke ser rundt neste sving. Med den nye avtalen skal også kjøretøy fra forskjellige bilprodusenter kunne identifisere og dele informasjon om lokale farer for å bedre trafikksikkerheten for alle.

Den nye teknologien er basert på kommunikasjon mellom biler, og er et viktig skritt for å gjøre deg og andre tryggere når de ferdes i trafikken.

Oppdager trafikkfarlige situasjoner før du kan se dem

– Tilkoblede kjøretøy kan hjelpe sjåførene å forutse en farlig situasjon rundt neste sving. Økosystem hvor denne type opplysninger deles blir mer effektive desto flere biler og telematikkilder som bidrar med informasjon. Det er derfor en klar fordel at datadelingsteknologien nå også kan tas i bruk av de som ikke kjører Ford, sier Manager Connected Vehicles i Ford Europa, Peter Geffers.

Under ledelse av partnerskapet «Data for Road Safety» som støttes av EU-kommisjonen, ble avtalen til etter en 16 måneders testperiode hvor flere titalls millioner såkalte «Safety-Related Traffic Information» (SRTI) beskjeder ble delt mellom ulike kjøretøy. Disse handlet om alt fra biler som hadde stoppet langs veien til glatte veier og dårlig sikt. I tillegg til Ford deltar også BMW, Mercedes-Benz og Volvo i samarbeidet. Datadelingsøkosystemet er nå også åpent for andre som ønsker å delta.

Anonymisert data deles med andre bilprodusenter som er partnere

Anonymisert data fra kjøretøyet, som bruk av tåkelys, nødbrems eller aktivering av kollisjonsputene blir først behandlet i gjeldende kjøretøy for å finne ut hvor det befinner seg. Disse varslingsmeldingene blir sendt med FordPass Connect-modemet til en sikker Ford-server. Deretter blir dataene distribuert videre til SRTI-partnerne som samler faremeldinger fra forskjellige kilder og deretter deler det med flere bilmerker.

Alle relevante SRTI-meldinger blir ved hjelp av mobilkommunikasjon sendt til kjøretøy som befinner seg i nærheten av den potensielle faren. Meldingen dukker opp som et farevarsel i bilens instrumentpanel.

Kan hjelpe nødetater med å tilby nødvendig hjelp raskere

Informasjonen kan også brukes til å varsle nødetater med nøyaktig informasjon og posisjonsdata bare i løpet av sekunder. Dette kan igjen sørge for at hjelpen kan komme raskere.

– The Data for Road Safety-økosystemet er et offentlig-privat partnerskap som leverer beriket data for å bedre trafikksikkerheten for alle. Det er en vinn-vinn-situasjon for hele samfunnet, sier styreformann i det nye SRTI-økosystemet, Joost Vantomme. 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford tester lyden av skritt og sykkelringeklokke for smartere førervarsling

Ford tester lyden av skritt og sykkelringeklokke for smartere førervarsling

Ved å sende ut en varsellyd til bilføreren fra det området rundt bilen hvor andre trafikanter eller fotgjengere befinner seg, håper Ford nå å ytterligere gjøre deres smarte førerassistanseteknologier enda bedre.
Lydene, som ligner en ringeklokke på en sykkel, lyden av skritt, eller en forbipasserende bil, avhengig av hva slags hindring det er snakk om, skal også gjøre det lettere for bilførere

Fords nye RoadSafe-konsept: Kan påvise steder med ekstra høy risiko for trafikkulykker

Fords nye RoadSafe-konsept: Kan påvise steder med ekstra høy risiko for trafikkulykker

Ford har nå utviklet det nye konseptet RoadSafe som skal advare sjåfører om steder hvor det er ekstra stor risiko for å bli innblandet i ulykker.
Det nye systemet testes nå i mer enn 200 biler i de Oxfordshire og London i England. Verktøyet bruker anonymiserte data fra kilder som tilkoblede biler, veisensorer og ulykkesrapporter for å identifisere hvor det er større risiko for at trafikkulykk

Ford med ny konseptbil – fjerner stress og gjør deg til en bedre sjåfør

Ford med ny konseptbil – fjerner stress og gjør deg til en bedre sjåfør

Med konseptbilen Mindfulness skal Ford fjerne stress og gjøre bilturen til en opplevelse. Stikkord er luftrenset kupé og seter som stimulerer pust og hjerterytme.

– Mindfulness hjelper mennesker til å bli mer fokuserte, roligere og klarere i tankene. Når du sitter bak rattet, kan mindfulness også hjelpe deg til å bli en bedre sjåfør. Du blir mer oppmerksom, reagerer raskere samtidig som du

Ford bruker gamere for å få unge til å forstå faren med kjøring i påvirket tilstand

Ford bruker gamere for å få unge til å forstå faren med kjøring i påvirket tilstand

Fords eget e-sportslag tar nå i bruk tre spesialdrakter som simulerer effekten av å kjøre bil med promille, i bakrus eller når du er veldig trøtt - i en ny video. Målet er å få unge mennesker til å melde seg på det internasjonale kjøreprogrammet, Ford Driving Skills for Life (DSFL), hvor draktene brukes i opplæringen. 
Mer enn 1000 ungdommer mellom 18 og 26 år i Norge har gjennomført Driving Sk

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no