Gå videre til innhold
​Ford med ny og innovativ sikkerhetsteknologi på nye Kuga

Pressemelding -

​Ford med ny og innovativ sikkerhetsteknologi på nye Kuga

To helt nye sikkerhetssystemer har fått sin globale debut i den helt nye SUV-en Ford Kuga, som også kan fås som ladbar hybrid. Et system som hjelper deg tilbake i i ditt kjørefelt - dersom en bil plutselig skulle dukke opp i blindsonen din - og automatisk nødbrems for biler som kommer i motgående kjørefelt når du kjører over et veikryss.

Ifølge Statens Vegvesen er uoppmerksomhet en medvirkende faktor i så mange som tre av ti dødsulykker. Ifølge dem har andelen økt og vil sannsynligvis fortsette å øke.

De to nye avanserte førerassistanseteknologiene fra Ford, som nylig fikk sin debut med nye Kuga, har som mål å hjelpe deg med å oppdage potensielt farlige situasjoner.

Med det nye filsentreringssystemet med blindsoneassistanse viser ikke systemet lengre bare et blinkende varsel inni sidespeilet når det er en bil i blindsonen. Når du er på vei til å legge deg ut i høyrefeltet vil rattet nå også automatisk forsiktig trekke bilen tilbake for å unngå sammenstøt.

– Som å ha øyne i nakken

– Hvem har ikke opplevd å bli overrasket av en bil som plutselig er i blindsonen din i forbindelse med en forbikjøring? Dette systemet er som å ha et ekstra par øyne i nakken, og forhindrer at det ene lille øyeblikket med uoppmerksomhet fører til noe alvorlig, sier chief programme engineer for Kuga, Glen Goold.

Kugas blindsoneassistent har radarsensorer som 20 ganger pr. sekund undersøker parallelle kjørefelt for biler opptil 28 meter bak bilen når hastigheten på bilen er mellom 65 km/t og 200 km/t. Bilen griper automatisk inn hvis kontrollsystemet merker at du er i ferd med å skifte felt og det er biler i din blindsone. Dette gjøres ved å overvåke veimarkeringene ved hjelp av et kamera foran på bilen. Teknologien regner så ut sannsynligheten for at de to bilene er på kollisjonskurs.

Automatisk nedbremsing for kjøretøy i motgående kjørefelt

Et annet avansert førerassistansesystem får også sin globale debut på nye Kuga. Det hjelper deg å holde oversikten over det som skjer foran bilen. Med «Varsel om motgående trafikk» henter kjøretøyet informasjon fra bilens frontkamera. Kombinert med radarene kan den automatisk bremse ned når du krysser et motgående kjørefelt. Typisk skjer dette ved en venstresving i kryss.

Den automatiske bremseteknologien virker i hastigheter opptil 30 km/t.

En stor europeisk studie* viste at mer enn en av ti alvorlige ulykker i veikryss i Europa involverte biler som kolliderte med andre biler, busser eller lastebiler.

Fordi «Varsel om motgående trafikk» ikke er avhengig av å oppdage veimerking eller annet, kan den også gripe inn i andre situasjoner – som på parkeringsplasser eller andre steder hvor trafikken er litt mer tilfeldig.

Begge teknologiene ble tilgjengelig fra juni-produksjonen i år og fungerer både i dagslys og i mørke når hovedlysene er skrudd på.


Fått utmerkelser av Euro NCAP for automatiske førerassistanseteknologier

Nye Ford Kugas avanserte førerassistanseteknologier kom helt i tetsjiktet i den aller første vurderingen Euro NCAP gjorde av systemene som automatisk hjelper sjåføren både med å holde avstand, holde seg i sitt felt og følge de gjeldende fartsgrensene.

Andre avanserte førerassistanseteknologier som kan fås på nye Kuga er blant annet ny bremseteknologi som bidrar til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere risikoen for påfølgende skader. Den kommer også med en selvkjørende andregenerasjons parkeringsassistent.

https://www-esv.nhtsa.dot.gov/Proceedings/26/26ESV-000176.pdf

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no