Gå videre til innhold
Ford Kuga er Europas mest solgte ladbare hybrid

Pressemelding -

Ford Kuga er Europas mest solgte ladbare hybrid

Ford Kuga ladbar hybrid ble den klart mest solgte ladbare hybriden i Europa i fjor. Også Norge økte salget av den populære ladbare hybriden kraftig.

Totalt sto salget av ladbare hybrider og helelektriske biler for 19 % av alle nye biler solgt i 2021 i Europa. Mer enn halvparten av alle Kugaer som ble solgt i fjor var en ladbar hybrid eller en fullhybrid. 

– Det er fremdeles slik at ikke alle kunder er klare for å gå rett fra en bensin- eller dieselbil til en elbil. Med Kuga ladbar hybrid kan vi tilby det beste fra begge verdener, og salgstallene vi har sett i Europa viser med tydelighet at dette er noe mange kunder setter pris på. Ford leder an i overgangen til en elektrifisert fremtid og biler som Kuga ladbar hybrid hjelper kunder på vei mot dette målet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kraftig salgsøkning i Norge – en perfekt bil for mange kundegrupper

Det norske salget av Kuga ladbar hybrid økte med hele 98 % i fjor, fra den ble lansert tidlig i 2020. I alt ble det solgt 1619 Kuga ladbar hybrid i Norge i 2021. Det gjorde også at den populære elektrifiserte SUV-en ble den klart mest solgte ladbare hybrid med tohjulstrekk.

– Vi er meget godt fornøyde med salget av Kuga ladbar hybrid i fjor, men mener samtidig at salgspotensialet i Norge er enda større. Dette er en modell vi vet nordmenn setter stor pris på. Den lange elektriske rekkevidden gjør det mulig å gjøre unna det aller meste av hverdagskjøringen på ren elektrisitet, samtidig som hybridteknologien gir ubekymret rekkevidde til de lange helgeturene. Kombinert med svært god plass, mange fleksible løsninger og det siste av førerassistanseteknologier, er dette en perfekt bil for mange kundegrupper, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

CO2-besparelser per bil tilsvarer en flyreise tur/retur London - Buenos Aires

Hver enkelt av de europeiske eierne av Kuga ladbar hybrid har ifølge beregninger fra Ford, bare i løpet av det siste året, potensielt spart CO2-utslipp tilsvarende en flyreise tur/retur London og Buenos Aires i Argentina.

Ifølge de anonymiserte kjøretøydataene har i gjennomsnitt de europeiske eiere av bilen en årlig kjørelengde på i overkant av 10 000 km. Basert på WLTP-utslippstall, vil da en Kuga ladbar hybrid slippe ut cirka 1110 kilo mindre CO2 enn en Kuga med 1,5-liters EcoBoost-bensinmotor dersom de kjører den samme distansen. Dette tilsvarer det anslåtte CO2-utslippet en slik flyreise vil medføre for en person.

Optimaliseringer har gitt enda bedre helelektrisk rekkevidde

Den helelektriske rekkevidden til Kuga ladbar hybrid, målt etter WLTP, økte også nylig markant. For 2022-modellen, som ble satt i produksjon i fjor høst, er elektrisk rekkevidde nå 64 km ved kombinert kjøring og hele 88 km ved bykjøring. Dette har blitt oppnådd gjennom optimalisering av drivverk og vektreduksjon.

Kuga-eierne: Lader ofte og mest om natten

De anonymiserte europeiske brukerdataene fra bruken av den ladbare SUV-en, er hentet inn av Ford for bedre å forstå og kunne optimalisere brukeropplevelsen til kundene. Disse dataene viser:

  • Kunder lader sin Kuga ladbar hybrid regelmessigFor hver 100. dag bilen ble kjørt, ble det i gjennomsnitt ladet 71 ganger. Den gjenværende kapasiteten på batteriet når bilen ble satt til lading var 30 %. Det kan tyde på at kunder sjelden kjører bilen sin til batteriet er tomt, men topplader for å gjøre den helelektriske rekkevidden lengst mulig.
  • Mange lader bilen på natten: Av de 5,7 millioner ladesekvensene av Kuga ladbar hybrid som ble registrert i løpet av det siste året, skjedde hele 46 % av disse gjennom natten. Ofte er strømprisene lavere på nattestid sammenlignet med midt på dagen. Det nest mest populære tidspunktet å lade på er 1- eller 2-timers korte ladeperioder på dagtid.

Lavest energiforbruk i segmentet

Det ble solgt 48 000 Kuga ladbar hybrid i Europa i fjor. I hele 8 av 12 måneder ble det solgt flere av denne enn den nærmeste konkurrenten i segmentet. Med et forbruk på 14,8 kWh/100 km (målt etter WLTP) har den et lavere energiforbruk enn de største konkurrentene.

Den svært romslige og fleksible Ford Kuga ladbar hybrid, som i fjor høst ble kåret til «Family Car of the Year» av den britiske storavisen Sunday Times, har en drivlinje hvor en elektrisk motor sammen med en 2.5-liters bensinmotor leverer hele 225 HK. Blandet forbruk er 0,1 l/mil og CO2-utslippet er på 22 g/km. Selv når batteriet er helt utladet har Kuga ladbar hybrid bedre drivstofforbruk enn de største konkurrentene med 0,52-0,6 l/ mil.

* Data fra JATO Dynamics, www.jato.com

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Ford Kuga ladbar hybrid får enda lengre helelektrisk rekkevidde

Nye Ford Kuga ladbar hybrid får enda lengre helelektrisk rekkevidde

Den helelektriske rekkevidden til den nye 2022-modellen av Ford Kuga ladbar hybrid øker nå til opptil 64 km ved kombinert kjøring og opptil hele 88 km ved bykjøring.
– Dette vil gjøre en allerede svært praktisk og populær ladbar hybrid enda mer attraktiv for flere kunder. Du kan utføre det aller meste av hverdagskjøringen på ren elektrisk drift. Samtidig får du en SUV som også har svært god pla

Her er nye Ford Kuga: Europas mest solgte ladbare hybrid med bedre ytelse, fornyet design og som ny og tøff Active-variant

Her er nye Ford Kuga: Europas mest solgte ladbare hybrid med bedre ytelse, fornyet design og som ny og tøff Active-variant

Ford avduket i dag nye Ford Kuga ladbar hybrid. Europas mest solgte ladbare hybrid de siste årene kommer nå med et fornyet design, klasseledende tilhengervekt, forbedret drivlinje og for første gang som en tøffere og mer hardfør Active-variant.
– Med nye Kuga tar vi kvaliteten - som har gjort dette til Europas mest solgte ladbare hybrid to år på rad, og på god vei til å bli det også i 20231 - t

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no