Gå videre til innhold
​Ford lanserer nye Kuga som full hybrid med firehjulstrekk

Pressemelding -

​Ford lanserer nye Kuga som full hybrid med firehjulstrekk

Nå kommer den nye og sporty SUV-en Ford Kuga som full hybrid med firehjulstrekk. Den svært populære Ford-modellen kan dermed fås med hele tre ulike hybridløsninger, inklusive ladbar hybrid.

– Alle våre nye elektrifiserte Kuga-varianter har unike fordeler. Med nye Kuga hybrid får du vårt avanserte firehjulstrekksystem, rekkevidde som i en dieselbil og lavere drivstofforbruk. Vi skal tilby kundene våre elektrifiserte varianter som tilfredsstiller deres individuelle behov. Ingen andre av våre modeller viser dette like tydelig som Kuga, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Utviklet for å gi en engasjerende kjøreopplevelse

Nye Ford Kuga hybrid kombinerer en 190 HK 2,5-liters Atkinson bensinmotor med en elektrisk motor som forbedrer ytelsene, reduserer drivstofforbruket og lar deg kjøre korte distanser kun på elektrisitet. Litium-ion batteripakken på 1,1 kWt lades via regenerativ bremsing, enten via motorbrems når bilen triller eller når man bremser, og av bensinmotoren. Alt skjer automatisk, og er tilpasset ulike kjørescenarier.

Med nye Kuga hybrid fås nå SUV-en - som tilbyr klasseledende plass og det siste av førerassistanseteknologier - både som ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid. I tillegg er Kuga tilgjengelig med Fords 2,0-liters EcoBlue diesel i kombinasjon med firehjulstrekk.

Nye Ford Kuga ble utviklet fra bunnen av for å inkludere en full hybrid-variant med firehjulstrekk, uten kompromisser. Både god innvendig plass og fleksible løsninger er derfor på plass i denne varianten.

Tilbys i flere utstyrsvarianter

Nye Kuga hybrid vil tilbys i to varianter: sporty ST-Line og luksuriøse Vignale. Begge med sitt særpreg tilpasset den enkelte kundes ønsker og behov.

Ford Kuga hybrid kan kjøres kun på elektrisitet i kortere perioder, noe som er spesielt praktisk ved småkjøring, i kø, eller når du starter opp bilen. Muligheten til å kjøre opptil 1000 km på en enkelt tank med drivstoff gjør Kuga hybrid til et veldig aktuelt alternativ til diesel. Drivstofforbruket etter WLTP-målemetoden er 0,59 l/mil (134 g/km CO2).

Den 60 cellers 1,1 kWh batteripakken kjøles ned med et væskesystem som gjør bruk av vifte overflødig. Det bidrar blant annet til at det blir mindre støy i kupeen. Den optimaliserte batterinedkjølingen gjør også at batteriene kan pakkes tettere sammen og frigjøre mer plass i kupeen. Bak forsetene kan du få inntil 1481 liter med lasteplass.

Beste bagasjeplassen i klassen

Nye Kuga er 44 mm bredere og 89 mm lengre enn den utgående modellen. Akselavstanden har også økt med 20 mm. På innsiden har det gitt bredere plass i både skulder- og hoftehøyde for passasjerene bak og foran.

Hele den bakre seteradene kan skyves frem og tilbake slik at du selv kan prioritere hvor det er viktigst med best plass. Ved å skyve setene til fremste posisjon får du et bagasjerom på hele 554 liter.

I tillegg bidrar et eksosvarmeutvekslingssystem til å gi motoren optimal temperatur raskere. Det gjør at Kuga hybrid raskere kan skifte til elektrisk fremdrift fra en kaldstart og at kupeen blir raskere varm.

Simulerer girskift for enda bedre kjøreopplevelse

Teknologien i CVT-girkassen er utviklet for å etterlikne girskiftene i en konvensjonell automatgirkasse. Den simulerte girskiftefunksjonen, aktivert i kjøremodusene Sport og Normal, justerer automatisk motorens dreiemoment som sørger for jevnere girskift og en bedre kjøreopplevelse, enn hva som normalt assosieres med denne type CVT-girkasser.

– Vi har lyttet til kundene for å sørge for at Kuga hybrid virkelig leverer godt når det kommer til kjøreopplevelsen. De simulerte girskiftene gjør at denne SUV-en oppleves som enda mer engasjerende å kjøre, samtidig som den begrenser lyden fra motoren, sier chief programme engineer for Kuga, Glen Goold.

Fords intelligente firehjulstrekksystem gir også bedre fremkommelighet, samtidig som det har minimal effekt på drivstofforbruket.

Integrert modem og heldigitalt instrumentpanel

Nye Kuga kommer også med FordPass Connect integrert modem – noe som bl.a. gjør bilen til et mobilt WiFi-hotspot som 10 enheter kan koble seg opp mot samtidig.

Et nytt 12,3 tommers heldigitalt instrumentpanel viser klare, høyoppløselige ikoner og bilder som gjør det enklere og mer intuitivt å bruke.

Utstyrt med det siste av avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Kuga kommer med Ford Co-Pilot360-teknologier som er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere og mer komfortabel. Disse inkluderer:

  • Antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse
  • Et helt nytt system som vil kombinere «filsentrering» med blindsoneassistenten. Hvis sjåføren forbereder et filskifte på motorveien mens en bil kommer inn i blindsonen, vil rattet automatisk trekke bilen tilbake for å unngå et eventuelt sammenstøt
  • Adaptiv Cruise Control med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering (level 2 selvkjørende egenskaper)

Et annet avansert førerassistansesystem har også fått sin globale debut på nye Kuga - automatisk nødbrems for kjøretøy i motgående kjørefelt. Med «Varsel om motgående trafikk» henter kjøretøyet informasjon fra bilens frontkamera. Kombinert med radarene kan den automatisk bremse ned for kjøretøy når du krysser et motgående kjørefelt. Typisk skjer dette ved en venstresving i kryss.

Kuga hybrid er bare en av i alt 17 elektrifiserte Ford-modeller som skal introduseres på det europeiske markedet før slutten av neste år. Produksjonen av SUV-en er allerede i gang på Fords fabrikk i Valencia i Spania. Den avanserte litium-ion batteripakken monteres også her. Som et ledd i Fords elektrifiseringsstrategi i Europa ble det nylig investert 24 millioner euro i en toppmoderne batterimonteringsfabrikk på fabrikken i Valencia.

Nye Kuga hybrid i ST-line-versjonen har en startpris på kr. 545 200,- og de første bilene vil ankomme i Norge i begynnelsen av 2021.

Få mer informasjon om nye Ford Kuga hybrid i videoen her:

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Europas mest solgte ladbare hybrid kjørte elektrisk nesten halvparten av kjørelengden

Europas mest solgte ladbare hybrid kjørte elektrisk nesten halvparten av kjørelengden

Nesten halvparten av distansen (49 %) som er kjørt i Europa med nye Ford Kuga ladbar hybrid så langt i år, har skjedd på ren elektrisitet.
Det viser anonymiserte kjøretøydata fra det som er den mest solgte ladbare hybriden i Europa* i første halvår i år.
– Disse dataene viser at våre Kuga ladbar hybrid-kunder bruker bilen sin i elektrisk modus så mye som mulig. Vi er i ferd med å skape en e

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no