Gå videre til innhold
Europas mest solgte ladbare hybrid kjørte elektrisk nesten halvparten av kjørelengden

Pressemelding -

Europas mest solgte ladbare hybrid kjørte elektrisk nesten halvparten av kjørelengden


Nesten halvparten av distansen (49 %) som er kjørt i Europa med nye Ford Kuga ladbar hybrid så langt i år, har skjedd på ren elektrisitet.

Det viser anonymiserte kjøretøydata fra det som er den mest solgte ladbare hybriden i Europa* i første halvår i år.

– Disse dataene viser at våre Kuga ladbar hybrid-kunder bruker bilen sin i elektrisk modus så mye som mulig. Vi er i ferd med å skape en elektrifisert fremtid for Ford. Det faktum at Kuga ladbar hybrid er den mest solgte ladbare hybriden i Europa viser at mange kunder setter pris på dette, sier general manager, Passenger Vehicles, Ford of Europe, Roelant de Waard.

Salget av ladbare hybrider økte med mer enn 255 % i Europa i 2. kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Samlet hadde 8,4 % av nybilsalget denne drivlinjen.**

Bare i løpet av juni ble det solgt 6300 Kuga ladbar hybrid i Europa. Det er flere enn alle andre modeller i segmentet med denne drivlinjen solgte tilsammen. I Norge er det så langt i år solgt 811 Kuga ladbar hybrid. Nærmere 9 av 10 solgte Kuga er den ladbare hybridvarianten.

Elektrisk rekkevidde på opptil 56 km ved kombinert kjøring

Den svært romslige og fleksible Ford Kuga ladbar hybrid har en drivlinje hvor en elektrisk motor sammen med en 2.5-liters bensinmotor leverer hele 225 HK. Blandet forbruk er 0,14 l/mil og CO2 utslippet er på 32 g/km.

Helelektrisk rekkevidde målt etter WLTP-målemetoden vil være opptil 56 km ved kombinert kjøring og hele 68 km ved bykjøring.

Sjåføren kan selv styre når bilen skal kjøre elektrisk. Dette gjøres ved hjelp av kjøremodusene "EV Auto", "EV Now", "EV Later" og "EV Charge".

Kunne kjøres helelektrisk på 2 av 3 kjøreturer

Ifølge de anonymiserte dataene fra den faktiske bruken av Kuga ladbar hybrid i Europa så langt i år viser at:

  • Hele 49 % av kjørelengden de har tilbakelagt har skjedd helelektrisk.
  • Mer enn 2/3 av kjøreturene den har blitt brukt til er 50 km eller kortere og kunne kjøres helelektrisk. Av mer enn 633 000 turer har mer enn 420 000 vært mulig å kjøre på ren elektrisitet.
  • Gjennomsnittsturen var på 52 kilometer. Det er mindre enn Kuga ladbar hybrids oppgitte elektriske rekkevidde på 56 km som er målt i henhold til WLTP-målemetoden.
  • For hver 100. dag med kjøring ble bilen ladet 89 ganger.
  • 45 % av ladingen av Kuga ladbar hybrid skjedde om natten.

I midten av 2026 skal 100 % av Fords personbilmodeller i Europa tilbys som helelektriske eller ladbare hybrider. I 2030 forventer Ford at alle personbiler de skal selge i Europa vil være helelektriske.

* Ifølge data fra Jato Dynamics

** https://www.acea.auto/fuel-pc/fuel-types-of-new-cars-battery-electric-7-5-hybrid-19-3-petrol-41-8-market-share-in-q2-2021/

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no