Gå videre til innhold
Nye Ford Kuga med toppscore i Euro NCAP

Pressemelding -

Nye Ford Kuga med toppscore i Euro NCAP

Nye Ford Kuga*, som kommer til Norge tidlig på nyåret, får 5 stjerner og toppscore i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP. Nye Kuga scoret hele 92 % på beskyttelse av voksne. I tillegg oppnådde Kuga full poengscore for både sidekollisjonstesten og sidelengs kollisjon med et tre eller lyktestolpe.

I karosseriet til nye Kuga er det benyttet ultrasterke stålkomponenter. Sammen med intelligent design gjør det at beskyttelsen ved sammenstøt er blitt forbedret.Ultrasterke stålrør i bilens vindusstolper og tak er ytterligere med på å forbedre sikkerheten til bilens passasjerer.

- Ford er blant de bilmerkene i Europa som har scoret best i Euro NCAPs test. Kjøper du en Ford forventer kundene maksimal sikkerhet. Det får du, også med nye Kuga. Det er vi selvsagt svært fornøyd med, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Utstyrt med det siste av avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Kuga kommer med Ford Co-Pilot360-teknologier som er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere og mer komfortabel. Disse inkluderer:

  • Antikollisjonssystem med fotgjenger og syklist oppdagelse
  • Et helt nytt system som vil kombinere «filsentrering» med blindsoneassistenten. Hvis sjåføren gjør seg klar til et filskifte på motorveien mens en bil kommer inn i blindsonen, vil rattet automatisk trekke bilen tilbake for å unngå sammenstøt.
  • Adaptiv Cruise Control med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering (level 2 selvkjørende egenskaper).
  • Selvkjørende parkeringsassistent
  • Head-up-display
  • Unnamanøver-assistent
  • Blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk og automatisk bremsing
  • 180 graders vidvinkelkamera foran og bak
  • Fords adaptive LED-lys med et avansert kamerasystem

Ny bremseteknologi bidrar også til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere risikoen for påfølgende skader.

Beskyttelsen av barn i nye Kuga fikk en høy vurdering (86 %).

Kommer som ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid

Nye Kuga tilbyr omfattende elektrifisering. Det brede modellutvalget inkluderer både ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid. I tillegg blir Kuga tilgjengelig med Fords 2-liters EcoBlue dieselmotorer.

Nye Kuga kommer også i tre varianter: godt utstyrte Titanium, sporty ST-Line og luksuriøse Vignale. Alle med sitt særpreg tilpasset den enkelte kundes ønsker og behov

Den helt nye Ford Kuga er 3. generasjon av den mellomstore SUV-en, som ble introdusert i 2008. Ford har solgt over en million Kuga i Europa siden den ble lansert.

Forrige måned fikk den nye og store 7-seters SUV-en, Ford Explorer ladbar hybrid, også toppscore med 5 stjerner i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP. Det er den første elektrifiserte Ford-modellen som gikk gjennom det nye og enda strengere testregimet som ble lansert i fjor.


*Euro NCAP 5-stjernes vurderingen gjelder Kuga 2.0-liters EcoBlue diesel, 1.5-liters EcoBlue diesel og 1.5-liters EcoBoost bensin.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Ford Kuga ladbar hybrid får enda lengre helelektrisk rekkevidde

Nye Ford Kuga ladbar hybrid får enda lengre helelektrisk rekkevidde

Den helelektriske rekkevidden til den nye 2022-modellen av Ford Kuga ladbar hybrid øker nå til opptil 64 km ved kombinert kjøring og opptil hele 88 km ved bykjøring.
– Dette vil gjøre en allerede svært praktisk og populær ladbar hybrid enda mer attraktiv for flere kunder. Du kan utføre det aller meste av hverdagskjøringen på ren elektrisk drift. Samtidig får du en SUV som også har svært god pla

Her er nye Ford Kuga: Europas mest solgte ladbare hybrid med bedre ytelse, fornyet design og som ny og tøff Active-variant

Her er nye Ford Kuga: Europas mest solgte ladbare hybrid med bedre ytelse, fornyet design og som ny og tøff Active-variant

Ford avduket i dag nye Ford Kuga ladbar hybrid. Europas mest solgte ladbare hybrid de siste årene kommer nå med et fornyet design, klasseledende tilhengervekt, forbedret drivlinje og for første gang som en tøffere og mer hardfør Active-variant.
– Med nye Kuga tar vi kvaliteten - som har gjort dette til Europas mest solgte ladbare hybrid to år på rad, og på god vei til å bli det også i 20231 - t

Europas mest solgte ladbare hybrid kjørte elektrisk nesten halvparten av kjørelengden

Europas mest solgte ladbare hybrid kjørte elektrisk nesten halvparten av kjørelengden

Nesten halvparten av distansen (49 %) som er kjørt i Europa med nye Ford Kuga ladbar hybrid så langt i år, har skjedd på ren elektrisitet.
Det viser anonymiserte kjøretøydata fra det som er den mest solgte ladbare hybriden i Europa* i første halvår i år.
– Disse dataene viser at våre Kuga ladbar hybrid-kunder bruker bilen sin i elektrisk modus så mye som mulig. Vi er i ferd med å skape en e

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no