Gå videre til innhold
Nye Ford Kuga ladbar hybrid får enda lengre helelektrisk rekkevidde

Pressemelding -

Nye Ford Kuga ladbar hybrid får enda lengre helelektrisk rekkevidde

Den helelektriske rekkevidden til den nye 2022-modellen av Ford Kuga ladbar hybrid øker nå til opptil 64 km ved kombinert kjøring og opptil hele 88 km ved bykjøring.

– Dette vil gjøre en allerede svært praktisk og populær ladbar hybrid enda mer attraktiv for flere kunder. Du kan utføre det aller meste av hverdagskjøringen på ren elektrisk drift. Samtidig får du en SUV som også har svært god plass, fleksible løsninger, det siste av førerassistanseteknologier og meget bra komfort, sier markedsdirektøren i Ford Motor Norge Geir Haugaard.

Helelektrisk rekkevidde, målt etter WLTP-målemetoden, vil øke fra opptil 56 km til 64 km ved kombinert kjøring, og fra opptil 64 km til 88 km ved bykjøring for 2022-modellen som ble satt i produksjon i starten av september. Dette har blitt oppnådd gjennom optimaliseringer av drivverk og vektreduksjon.

Nylig kåret til «Family Car of the Year»

Den svært romslige og fleksible Ford Kuga ladbar hybrid, som nylig ble kåret til «Family Car of the Year» av den britiske storavisen Sunday Times, har en drivlinje hvor en elektrisk motor sammen med en 2.5-liters bensinmotor leverer hele 225 HK. Blandet forbruk er 0,14 l/mil og CO2-utslippet er på 32 g/km.

Ford Kuga ladbar hybrid var den mest solgte ladbare hybriden, uavhengig av segment, i Europa i første halvår i 2021. I Norge er det så langt i år solgt 1269 Kuga ladbar hybrid, og med det er Kuga så langt den mest solgte ladbare hybriden med forhjulstrekk. Nærmere 9 av 10 solgte Kuga i Norge er den ladbare hybridvarianten.

Kunne kjøres helelektrisk på 2 av 3 kjøreturer

Ifølge anonymiserte data fra den faktiske bruken av Kuga ladbar hybrid i Europa i første halvår av 2021 har nesten halvparten (49 %) av kjørelengden skjedd helelektrisk.

Mer enn 2/3 av kjøreturene den har blitt brukt til er 50 km eller kortere og kunne kjøres helelektrisk. Av mer enn 633 000 turer har mer enn 420 000 vært mulig å kjøre på ren elektrisitet. Gjennomsnittsturen var på 52 km.

Batteriet på 14,4 kWt lades også opp når du kjører og det skjer blant annet ved at energi som normalt går tapt når du bremser, blir regenerert til batteriet. Forventet ladetid til 100 % fra en 230 volts kontakt er under 6 timer – eller ca 3,5 time med en ladeboks.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no