Gå videre til innhold
Ford Mustang Mach-E godkjent for taklast  på opptil 75 kg

Pressemelding -

Ford Mustang Mach-E godkjent for taklast på opptil 75 kg

Nå er alle varianter av en av de aller mest solgte bilene det siste året, Ford Mustang Mach-E godkjent for taklast. Det gjelder for alle de mer enn 8000 helelektriske eksemplarene av den helelektriske SUV-en som er registrert - og de som blir produsert fremover.

Dette skjer vel to måneder etter at Mustang Mach-E også har fått økt den tillatte tilhengervekten på flere varianter – til 1000 kg.

– En av våre viktigste prioriteringer er å kontinuerlig forbedre våre kunders kjøretøy slik at de alltid kjører den beste versjonen av Mustang Mach-E. Vi vet at mange har ønsket å ha taklast på sin Mustang Mach-E, til bruk for alt fra skiboks, skistativ til annet fritidsutstyr som kajakker og sykler. Derfor har vi jobbet hardt for å få den godkjent for taklast, og er veldig glade for å kunne meddele at vi nå har lyktes med dette, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Godkjent for opptil 75 kg taklast – for både nye og eksisterende biler

Godkjenningen for taklast gjelder alle varianter av Mustang Mach-E, men den tillatte takvekten er avhengig av om bilen er utstyrt med panoramatak:

  • Mustang Mach-E uten panoramatak: Maks 75 kg taklast
  • Mustang Mach-E med panoramatak: Maks 65 kg taklast

– Det betyr at om du har en skiboks som veier rundt 30 kilo kan du i en Mustang Mach-E uten panoramatak ha med deg over 40 kilo med feriebagasje, ski eller annet oppi den. Det er også mer enn tilstrekkelig for frakt av både sykler, kajakker og annet på taket. Dette vet vi gjør vår nye helelektriske SUV enda mer attraktiv for enda flere kunder, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Krever ingen fysiske endringer på bilen

Godkjenningen krever ingen fysiske endringer på bilen, men for å sikre riktig dokumentasjon vil den digitale instruksjonsboken i bilens SYNC4 infotainmentsystem oppdateres med tekst som bekrefter at bilen er godkjent for 75 kg/65 kg taklast. Oppdateringen av instruksjonsboken vil skje gjennom en fremtidig Ford Power-Up OTA-oppdatering.

Kunder som ønsker å frakte noe på taket før instruksjonsboken er oppdatert, kan ta kontakt med sin forhandler som vil utstede fysisk dokumentasjon for godkjent taklast. Dette skjer selvfølgelig helt kostnadsfritt.

Mustang Mach-E har også fått økt godkjent tilhengervekt

Ford jobber hele tiden med å forbedre Mustang Mach-E. Det skjer i hovedsak gjennom trådløse Ford Power-Up programvareoppdateringer, som både forbedrer og tilfører nye funksjoner. I tillegg har vi allerede introdusert fysiske forbedringer på Mustang Mach-E, som ikke kan gjøres gjennom OTA- oppdateringer.

I starten av mai i år ble tilhengervekten på nye Mustang Mach-E økt fra 750 kg til 1000 kg på flere av variantene. Biler produsert fra 5. mai 2022 - som omfattes av endringen - vil automatisk være godkjent for 1000 kg tilhengervekt. Omfattede biler produsert tidligere vil kunne oppdateres gjennom et besøk hos Statens Vegvesen. De aktuelle kundene vil bli direkte informert fra Ford Motor Norge om prosessen.

Siden de første Mustang Mach-E ankom Norge og til og med 10. juli i år har det blitt registrert hele 8267 Mustang Mach-E i Norge ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no