Gå videre til innhold
Bestillingsstart for Nye Ford Mustang Mach-E GT: Den råeste og mest eksklusive versjonen av den norske salgssuksessen

Pressemelding -

Bestillingsstart for Nye Ford Mustang Mach-E GT: Den råeste og mest eksklusive versjonen av den norske salgssuksessen

Nå åpner Ford for bestilling av den råeste og mest eksklusive versjonen av en av Norges aller mest solgte biler de siste månedene. Med nye Mustang Mach-E GT tas både kjøreegenskaper og prestasjoner til helt nye høyder.

– Med Mustang Mach-E GT får du en helt rå 5-seters helelektrisk SUV med akselerasjon som en supersportsbil, samtidig som du har god plass til fem personer og bagasje. Vi er svært fornøyde med å åpne for bestilling av GT-versjonen vi vet mange nordmenn har ventet på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Med opptil hele 487 HK og 860 Nm* i dreiemoment leverer nye Mustang Mach-E GT mer dreiemoment enn noen annen produksjonsmodell fra Ford i Europa. 0 - 100 km/t går unna på bare 3,7 sekunder. **

Denne uken lanseres den unike helelektriske sportsbilen i det berømte bakkeløpet i Goodwood Festival of Speed i Storbritannia. Leveringene av nye Mustang Mach-E GT estimeres å starte mot slutten av året/tidlig i 2022.

Adaptive dempere, Brembo-bremser og nytt kjøremodus

Nye Mustang Mach-E GT kommer som standard med to elektriske motorer, firehjulstrekk, avanserte MagneRide® adaptive dempere som justerer seg etter valgt kjøremodus og et bremsesystem fra Brembo. Til sammen gir dette fantastiske kjøreegenskaper. Mach-E GT kommer også med en unik drivlinjekalibrering som gjør at mer av dreiemomentet blir fordelt til bakhjulene sammenlignet med de andre Mustang Mach-E med firehjulstrekk.

Den kommer også med et nytt kjøremodus, «Helt utemmet», som er utviklet for å balansere bruken av krefter og dreiemoment for best mulig rundetider på bane.

Alt ligger til rette for suksess

Med en pris fra 635 000 kroner for den ekstremt sportslige og svært godt utstyrte GT-versjonen av den populære helelektriske SUV-en, regner Berg med stor pågang når de nå åpner opp for bestilling.

Mustang Mach-E GT har i praksis alt utstyr som standard, man velger kun farge og eventuelt panoramatak. På de første volumene av Mach-E GT som blir tilgjengelig for bestilling er bilen allerede ferdig utstyrt med panoramatak og i fargene Grabber Blue, Cyber Orange og Dark Matter Grey. Disse topp utstyrte lanseringsmodellene koster derfor fra 658 000 kroner.

– Mottakelsen vi har fått av nye Mustang Mach-E blant norske kunder har vært helt overveldende. Bare i løpet av de to siste månedene har vi levert nesten 3000 nye helelektriske ponnier. Når vi nå lanserer en supersportsbilvariant med de samme praktiske egenskapene til en svært konkurransedyktig pris, ligger alt til rette for at dette blir en suksess, sier Berg.

Mens nye Mustang Mach-E ble den mest solgte bilen i Norge i mai, var den også nummer 2 på salgslistene i juni.

Nye Mustang Mach-E GT kommer som standard med et batteri på 88 kWt netto (99kWt brutto) og har en anslått rekkevidde i henhold til WLTP-målemetoden på opptil 500 km.

Med lading opptil 150 kW på en IONITY-stasjon kan den lade hele 99 km på bare ti minutter og fra 10 til 80 % på rundt 45 minutter. ***

Ekstremt underholdende kjøreopplevelse

Med de to motorene - som uavhengig fordeler til sammen opptil 487 HK og 860 Nm* - på bilens front- og bakaksel, blir kjøreopplevelsen den byr på ekstremt underholdende. Den elektriske familiebilen med GT-logoen har faktisk nesten 15 % mer dreiemoment enn den eksklusive supersportsbilen Ford GT.

Den bakre motoren når maksimalt dreiemoment i løpet av kun 0,5 sekunder. Samtidig får den hjelp av en frontmontert elektrisk motor for sømløs akselerasjon, bedre fremkommelighet og enda bedre egenskaper ved kjøring i skarpe svinger.

Ettersom sjåføren skifter fra kjøremodusene Stille til Aktiv og videre til Utemmet forandrer bilens karakter seg mer og mer i retning av en bakhjulsdrevet sports-kupe, mye på grunn av økt distribusjon av dreiemoment til bakaksel. Den nye instillingen «Helt utemmet», er eksklusiv for Mustang Mach-E GT, og er tilgjengelig som en tilleggsfunksjon når Utemmet er valgt. Her blir drivlinjen kalibrert for optimal ytelse på bane, med mulighet for gjentatt å levere konsis kraft og dreiemoment.

Adaptive dempere tilpasset europeisk bruk

Som standard kommer også Mustang Mach-E GT med Magneride adaptive dempere som er spesielt tilpasset europeisk bruk. Systemet kontrollerer magnetorologisk væske inni demperne i sanntid for hele tiden å sørge for tilpasset demping etter førerens kjørestil i øyeblikket, og i tråd med det kjøremoduset som er valgt.

Nye Mustang Mach-E GT kommer også med Pirelli 245/45 R20 sommerdekk som er spesielt tilpasset de ekstra kreftene som modellen har. Med en diameter på hele 385 mm er også de ventilerte bremsene foran på Mustang Mach-E de største på noen Mustang Mach-E modell.

– Ved å kombinere firehjulstrekk, MagneRide-dempere, det eksepsjonelt gode dekkgrepet og det naturlig lave tyngdepunktet som er et resultat av at batteriet ligger under gulvet, har vi lykkes med å utvikle en bil med bemerkelsesverdig bra karosserikontroll og smidighet for en bil i denne klassen, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Svært mye eksklusivt utstyr som standard

Nye Mustang Mach-E GT kommer også som standard med svært mye utstyr og unik sportsstyling som gjør at den klart står ut i mengden.

I tillegg til to unike lakkfarger, Grabber Blue og Cyber Orange, kommer den nye modellen med hjulbuer i samme farge som bilen, en 3D-grill i fargen Dark Matter Grey og en unik frontstøtfanger med luftinntak og frontsplitter.

Eksklusive 20 tommers aluminiumsfelger med høyglans svarte detaljer, røde bremsekalipere og svartlakkerte detaljer på blant annet tak, sidespeil, luftinntak og frontsplitter er blant eksteriørdetaljene som kommer med den nye versjonen.

På innsiden av det romslige førermiljøet setter du deg ned i Ford Performance-sportsseter med god polstring, kombinert med egendefinert «soft touch» ratt- og dørdetaljer gir dette bilen et helt unikt utseende. Med bilen får du også som standard premium B&O lydsystem med 10 høyttalere, totalt bagasjeromsvolum på 502 liter hvorav 100 liter i en drenerbar frunk og en 15,5’’ skjerm med Fords SYNC 4A system som lærer av sjåførens vaner.

Mustang Mach- E GT kommer også som standard med en rekke avanserte førerassistanseteknologier som 360° kamera og intelligent adaptive cruisekontroll.

– Lanseringen av den helelektriske Mustang Mach-E har vært en suksess i Europa, både når det gjelder salg og hvor mange utmerkelser vi har mottatt. Med nye Mustang Mach-E GT vil dette forsterke seg. Dette er en bil som for alvor vil ta Fords DNA til nye høyder når det gjelder kjøreglede inn i den helelektriske fremtiden, avslutter Per Gunnar Berg.

Se lanseringsvideoen her: 

* Kalkulert høyeste ytelse av de elektriske motorene ved maksimal batterikraft. Dine resultater kan variere. 487 HK performance boost levert i 5 sekunder.

** Basert på Fords egne tester med 1 fot rullende start.

*** Oppgitt rekkevidde er basert på fulladet batteri. Rekkevidde er testet etter Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Faktisk rekkevidde vil variere ut fra en rekke faktorer som utvendig klima, kjørestil, vedlikehold av bil, alder på batteriet osv. Ladehastighet vil variere avhengig av en rekke faktorer som utvendig klima, temperatur og alder på batteri osv.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

Ford på Oslo Motorshow: Mye muskler, elektriske drivlinjer og Norgespremiere for Ford E-Transit

Ford på Oslo Motorshow: Mye muskler, elektriske drivlinjer og Norgespremiere for Ford E-Transit

Den råeste varianten av en av Norges mest solgte biler, nye Mustang Mach-E GT, og nye Ford E-Transit er blant Fords modeller som vises frem på Oslo Motorshow kommende helg.
Trekkvognen Ford F-MAX, en 500 HK sterk og prisbelønt trekkvogn, vil også bli vist frem på Fords stand når Oslo Motorshow avholdes 29.-31. oktober på Norges Varemesse på Lillestrøm.
– Både nye Mustang Mach-E GT og vårt

Ford planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning etter svært stor etterspørsel

Ford planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning etter svært stor etterspørsel

Ford Motor Company annonserte i dag at de planlegger å nesten doble produksjonen av F-150 Lightning – til 150 000 pickuper i året. Dette gjør de for å møte den svært store etterspørselen etter den første helelektriske versjonen av USAs mest solgte bil.
Allerede torsdag denne uken vil den første puljen av kunder som har lagt inn reservasjon, bli invitert til å bestille F-150 Lightning, som er

Nye Mustang Mach-E første elbil som består krevende politibiltest i USA

Nye Mustang Mach-E første elbil som består krevende politibiltest i USA

En politibilvariant av nye helelektriske Mustang Mach-E har som den første elbilen noensinne bestått Michigan State Police sin svært krevende evaluering av potensielle politibiler for 2022.
Evalueringen består både av akselerasjonstester, toppfart, bremser og biljakt i høy hastighet. Manøvrering og respons i forbindelse med utrykningskjøring er også vurdert. Michigan State Police er en av to po

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no