Gå videre til innhold
Superstart for Fords nye helelektriske SUV Mustang Mach-E i Oslo

Pressemelding -

Superstart for Fords nye helelektriske SUV Mustang Mach-E i Oslo

Mer enn 1500 entusiastiske nordmenn og medier fra hele Europa fikk i går oppleve den eksklusive Europa-premieren på Fords nye elektriske SUV, Mustang Mach-E i Oslo, bare timer etter den storslåtte verdensavdukingen i Los Angeles. Hele 1700 har forhåndsbestilt elbilnyheten bare det første døgnet i Norge!

- Vi er kjempestolte over å få vise frem Mustang Mach-E, som setter en ny standard på mange måter. Det at det skjer i Oslo foran mange norske kunder viser at det norske bilmarkedet er viktigere enn noensinne for den globale bilindustrien. Det har vi merket godt i forbindelse med utviklingen av denne elbilen. Vi blir lyttet til, sier administrerende direktør Per Gunnar Berg.

For flere bilder, videoer og teknisk informasjon: KLIKK HER

Hovedrolleinnehaveren selv, den nye helelektriske SUV-en Mustang Mach-E høstet svært mange lovord, både fra norsk og utenlandsk media - og fra de mange gjestene som var møtt opp på den eksklusive Europa-premieren. Denne skjedde bare få timer etter at bilen hadde sin verdenspremiere i Los Angeles, USA.

- Perfekt kombinasjon av pris, plass og rekkevidde

-Kombinasjonen pris, plass og rekkevidde passer oss perfekt. Vi har to barn og ønsket en ny elbil som kan fungere som nummer 1 bil for hele familien. Begge vi er bilinteresserte, og etter å ha sjekket den nøye forhåndsbestilte vi denne nå i morges, faktisk før vi kom hit for å se på den, sier Glenn Bergland fra Sørumsand i Akershus. 

Han hadde med seg kona Annette på Fords eksklusive Europa-premiere i Oslo.

Perfekt kombinasjon: Annette og Glenn  Bergland fra Sørumsand i Akershus var bare en av svært mange som la inn forhåndsbestilling på nye Mustang Mach-E i går.

Startpris på 412 000 kroner

Nye Mustang Mach-E får en startpris på bare 412 000 kroner for en godt utstyrt standard range variant med bakhjulstrekk og 450 kilometers rekkevidde. Den kommer også med en long range variant med rekkevidde opptil 600 kilometer, og ikke minst blir den tilgjengelig med firehjulstrekk både på standard range og long range, sistnevnte med en rekkevidde på opptil 540 kilometer. Toppmodellen blir komplett utstyrte «First Edition», som vil bli produsert i et begrenset opplag.

1700 forhåndsbestilte på under ett døgn

Ifølge administrerende direktør Per Gunnar Berg har interessen for Mustang Mach-E vært overveldende, og over 1700 personer benyttet muligheten til å forhåndsbestille bilen etter at det ble åpnet for dette natt til mandag.

- Her har det faktisk gått helt varmt siden vi åpnet muligheten for forhåndsbestilling natt til mandag. Vi har et betydelig volum planlagt for produksjon i 2020 med estimert levering gjennom høsten, primært fra fjerde kvartal, og deretter betydelig volum inn i 2021. Det betyr at de som forhåndsbestiller tidlig har en svært god mulighet for å få levert bil i løpet av de første månedene etter at leveringene starter! Samtidig lønner det seg å være tidlig ute. Interessen så langt har vært overveldende, sier Berg.

Den unike kombinasjonen av firehjulstrekk og lang rekkevidde, lekkert utseende, bra plass, bruk av den aller nyeste teknologien med mulighet for løpende oppdatering - og nyvinninger kombinert med svært bra priser, er ifølge Berg blant de faktorene som de fleste av kundene trekker frem.

- Når det samtidig er en SUV i Mustang-familien, skjønner de fleste at Mustang Mach-E også tilbyr en kjøreopplevelse i toppklassen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge.

Har tro på bra salg: Både administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge (i midten), Chief designer Murat Gueler (til høyre) og Chief Programme Engineer Matthias Tonn (til venstre), har klokketro på den nye elbil-SUV-en.

Chief designer: Tatt spesielt hensyn til nordmenns ønsker og preferanser

Chief designer Murat Gueler fra Ford Europa deltok også på den storstilte Europa-lanseringen på Tjuvholmen i Oslo. Han forsikrer om at dette er en elbil hvor nordmenns ønsker og preferanser er spesielt tatt hensyn til.

- I Norge er det ofte krevende vær og føreforhold, og det er også det landet i verden som har mest erfaring med elbiler. Her er det mange meninger om hvordan en ideell elbil skal bygges, så vårt team har jobbet spesielt tett med Ford Motor Norge for å utvikle en helelektrisk bil som tilfredsstiller kravene. SUV, lang rekkevidde og firhjulstrekk kombinert med toppmoderne teknologi som også kan oppdateres (OTA), mobil som nøkkel, stor berøringsskjerm og en praktisk stor frunk (bagasjerom foran på bilen) er eksempler på hva nordmenn forventer å få. Dette får de med nye Mustang Mach-E, lover Gueler.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no