Gå videre til innhold
SKIP NUMMER 2: Det andre fraktskipet fylt opp med Mustang Mach-E kom tidligere denne uken til Drammen. Bildet er tatt etter at alle bilene var kjørt i land og skipet hadde forlatt Drammen havn.
SKIP NUMMER 2: Det andre fraktskipet fylt opp med Mustang Mach-E kom tidligere denne uken til Drammen. Bildet er tatt etter at alle bilene var kjørt i land og skipet hadde forlatt Drammen havn.

Pressemelding -

Fraktskip nummer to i Norge: Nye Mustang Mach-E først ute med unike programvareoppdateringer som gjør bilen stadig bedre

Med den nye Ford Power-Up-teknologien får Mustang Mach-E som den første modellen til Ford en trådløs programvareoppdatering. Denne uken kom nok et fullt bilfrakteskip fylt opp med nye kundesolgte Mustang Mach-E til Drammen og Norge.

– De mange tusen kundene som får sin nye helelektriske SUV i løpet av de neste ukene er også blant de første i Europa som får en programvareoppdatering med flere forbedringer trådløst via nettet. I fortsettelsen kommer disse forbedringene av bilen, både når det gjelder funksjoner og bilen ellers, i stor grad til å skje på denne måten, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Tre fulle skip på to uker

Tirsdag denne uken kom skip nummer to fylt med kundesolgte helelektriske Mustang Mach-E til Drammen. Senere denne uken ankommer det også etter planen et tredje bilfrakteskip med nye Mustang Mach-E.

– Forhandlere over hele Norge arbeider på spreng med å få ut biler til kundene så fort det praktisk lar seg gjøre. De tre skipene som nå har ankommet eller er på vei er bare starten på en storstilt nasjonal utrulling av vår nye stolthet som vi vet mange venter på, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Unik teknologi forbedrer Fords modeller – først ut på Mustang Mach-E

Med systemet Power-Up skal Ford trådløst oppdatere en rekke av sine modeller, med både ny funksjonalitet og kvalitetsforbedringer. Mer enn 6 millioner Ford-kjøretøy er allerede forberedt for dette, da de er utstyrt med modem. Ifølge Fords prognoser skal hele 33 millioner av deres kjøretøy – både personbiler og nyttekjøretøy - motta denne type trådløse oppdateringer i løpet av 2028.

– Vi har investert i trådløs teknologi som gjør at oppdateringen kan skje om natten slik at du våkner opp til en bil som har fått en ny underholdningsfunksjon, eller på annen måte er forbedret. Med Ford Power-Up-teknologien kan vi gjøre dette raskt for millioner av biler, sier Mark Harvey, Director, Enterprise Connectivity Ford of Europe.

Kan oppdatere nesten alle kjøretøyets datamoduler

Fords nye andre generasjons elektriske arkitektur og avanserte teknologi er selve byggesteinen i Ford Power-Up-programvareoppdateringer. Det gjør det mulig å oppdatere nesten alle kjøretøyets datamoduler, mer enn 110 på de mest avanserte modellene. Dette gjør at Ford kontinuerlig kan levere ny funksjonalitet og kvalitetshevinger til sine biler i mange år fremover. Det kan også redusere behovet for reparasjoner.

Mange av Ford Power-Up oppdateringene vil skje nærmest uten at kundene registrerer dem. De oppdateres i bakgrunnen og den nye programvaren aktiveres først når dette er installert. Alle oppdateringer som krever at kjøretøyet står parkert, kan planlegges for å skje når det passer best for kunden.

I nye Mustang Mach-E kan det aller meste oppdateres og forbedres i hele bilens levetid. Det kan dreie seg om alt fra bedre ytelse til nye funksjoner og tjenester.

Tegneprogram og infotainment-oppdateringer i løpet av de neste ukene

Den første oppdateringen av nye Mustang Mach-E i Europa installerer programmet Ford Sketch på den 15,5 tommer store berøringsskjermen i bilen. Dette er et program som både gir enkle spill- og tegnemuligheter i bilen når kjøretøyet er parkert. Nye funksjoner og forbedringer vil følge i tiden fremover. Power-Up-oppdateringer som Mach-E kundene får i løpet av de neste ukene inkluderer nytt fjernstyrt kjøretøyoppsett og nye turlogger som gjør at du ved hjelp av FordPass-appen på mobiltelefonen kan sette opp dine egne profiler, inkludert dine egne radioinnstillinger, og sende dette til bilen. Du kan også overvåke batteribruken og andre detaljer fra hver og en av turene de har foretatt i appen.

Infotainmentsystemet i Mustang Mach-E, SYNC4A, blir også forbedret, både når det gjelder navigasjon, Apple CarPlay, stemmstyring av internettsøk og den digitale brukermanualen.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no