Gå videre til innhold
​Nye Mustang Mach-E med prisbelønt og unikt designlydanlegg

Pressemelding -

​Nye Mustang Mach-E med prisbelønt og unikt designlydanlegg

Økende interesse for topp lydkvalitet og et mer brukervennlig interiørdesign er utgangspunktet for utviklingen av det nye og prisbelønte lydanlegget fra B&O som kommer i den nye elektriske SUV-en Mustang Mach-E.

For første gang får lydanlegget i en Ford anvende hele en tredjedel av plassen i bilens dashbord. Dette gir ikke bare alle passasjerene i bilen tilgang til en utrolig lydopplevelse, men er også et designelement som bidrar til at du har det enda bedre bak rattet og virkelig koser deg mens du kjører.

Den nye elektriske SUV-en Mustang Mach-E kommer med et premium lydanlegg hvor høyttalerne er integrert på toppen av instrumentpanelet som en lydplanke. Designet har allerede fått den høythengende iF Design Award.

I tillegg til en utrolig lydopplevelse for alle inni bilen, skal også designet bidra til at både sjåføren og passasjerene får økt kjøreglede.

– God lyd gir deg en bedre kjøreopplevelse

– Å lytte til musikk kan ha en positiv innflytelse på humøret ditt. Et premium lydanlegg gjør at du får en bedre kjøretur. Studier viser også at det kan hjelpe sjåføren med å fokusere bedre, spesielt på lengre og monotone kjørestrekninger, sier design director i Ford Europa, Amko Leenarts.

I gjennomsnitt tilbringer en sjåfør hele fire år av sitt liv bak rattet på en bil. Kundene blir også stadig mer opptatt av topp lydkvalitet. Dette er noe av utgangspunktet for Fords designfilosofi som helt og holdent fokuserer på kundens ønsker og behov. Kupeen i bilen skal være et sted du virkelig har lyst til å være.

– Lyd er en integrert del av livet, og er nå også en integrert del av vårt design, enten det er for den korte turen til jobb eller de virkelig store musikalske opplevelsene, sier Leenarts.


Enda bedre lyd med mindre og lettere ekstern subwoofer

En ekstern subwoofer utnytter også kupeens utforming til å produsere en kraftig basslyd, selv om den veier bare halvparten av en vanlig subwoofer og tar 80 % mindre plass. Vektbesparelser i alle ledd er bare en av årsakene til at nye Mustang Mach-E har en rekkevidde på opptil 600 km med bakhjulstrekk.

Lyden fra B&O lydanlegget er spesialtilpasset Mustang Mach-E. Selv om en elbil skaper langt mindre lyd inni kupeen enn en bil med tradisjonell forbrenningsmotor, blir lyder som tidligere ikke kunne høres også hørbare. Dette tok også ingeniørene fra HARMAN – med spesialkompetansen innen akustikk - hensyn til da de fininnstilte B&O-anlegget.

Fininnstillingen har også gjort at lyd fra tale, som en lydbok eller en telefonsamtale, er ekstra klar. Mach-E sitt infotainment-system har i motsetning til en del konkurrenter integrerte apper for podcaster.

OTA forbereder Mustang Mach-E kontinuerlig

Ford har også utstyrt nye Mustang Mach-E med muligheten for kontinuerlig forbedring av bilens egenskaper, av alt fra stemmegjenkjenningssystem til bilens ytelser og førerassistanseteknologier, via OTA (Over The Air)-oppdateringer.

Ford Mustang Mach-E er spydspissen i Fords elektrifiserte satsing. Den er en av i alt 18 nye elektrifiserte modeller som skal introduseres i Europa innen slutten av 2021.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no