Gå videre til innhold
Ford med Escape Room-gamingkonsept for Mustang Mach-E

Pressemelding -

Ford med Escape Room-gamingkonsept for Mustang Mach-E

Ford har nå utviklet et eget interaktivt «Escape Room-spillkonsept» og tatt det i bruk i nye Mustang Mach-E.

I konseptspillet, som har et spiontema, skal spillerne utføre et hemmelig oppdrag hvor målet er å få levert en pakke. Over høyttalerne i bilen blir det delt ut oppgaver. Både de elektriske setene, hands-freeåpning av bakluken, bilens klimaanlegg og frontlys er elementer som inngår i spillet eller blir brukt av spillerne i forskjellige situasjoner.

Foruten klimakontrollen og høyttalerne, så styrer ikke spillet noen øvrige funksjoner når bilen er i bevegelse. I motsetning til et klassisk Escape Room-spill kan også spillerne forlate bilen, når det er trygt, og når de måtte ønske det, uten at spillet avsluttes. Spillet blir installert på en iOS-enhet og kan vises i bilen ved hjelp av Apple CarPlay og egenutviklet program- og maskinvare.

– Viser mulighetene som teknologien i våre biler gir i dag

– Selv om dette først og fremst er for moro for vår del, viser det samtidig hva som er mulig med den teknologien vi har i bilene våre i dag. Vi kan skape en samhandling mellom bil og sjåfør som kan åpne opp helt nye muligheter, som en interaktiv brukerhåndbok til bilen eller kjøreopplæring, sier Carsten Starke, teknisk ekspert interior materials & customer experience, Ford Research & Advanced Engineering i Ford Europa.

Spillet er foreløpig bare et konsept som er utviklet av Ford Europa i samarbeid med Software Enablement & Research team hos Fords Emerging Technology & Innovation group og IOT-gruppen i Palo Alto, California. Det ble utviklet for å vise hvordan gaming kan hjelpe flere med å bli mer kjent med bilens mange funksjoner. Det viser også hva som kan komme av nye applikasjoner som både underholder og lærer opp sjåfør og passasjerer når de lader bilen eller – i fremtiden – kjører en autonom bil.

Se video fra det interaktive spillkonseptet her: 


Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no