Gå videre til innhold
Lanserer Ford GT-racing cockpit for gaming på verdens største spillmesse

Pressemelding -

Lanserer Ford GT-racing cockpit for gaming på verdens største spillmesse

Ford og Team Fordzilla har nå gått sammen med Next Level Racing og utviklet en egen gaming cockpit med sete for å få mer av Fords stolte racingarv inn i gaminguniverset.

Med GTElite Ford GT Edition Cockpit og ES1 Seat Ford GT Edition får du cockpit med en blå anodisert ramme, Ford-branding og et ergonomisk utformet racingsete.

Cockpiten og setet skal selges gjennom Next Level Racing sine salgskanaler fra andre halvdel av oktober i år. De to delene kan fås kjøpt hver for seg eller samlet, og kan brukes sammen med alle de store merkevarene som leverer ratt, gir og pedaler.

– Det er stort for oss å samarbeide med et ikonisk merke som Ford for å gjøre skillet mellom virkelig og virtuell motorsport enda mindre. Med dette partnerskapet forplikter begge selskapene seg til å fortsette å vokse innenfor gaming og motorsport. Vi er veldig fornøyde med å gi Ford-fans over hele verden muligheten til å game i denne cockpiten hjemme, sier CEO i Next Level Racing, Hess Gah.

Skal vises frem på verdens største spillmesse

Både cockpit og sete skal vises frem på verdens største spillmesse, gamescom i Køln, som åpnet i dag.

Setet har en rekke forskjellige innstillingsmuligheter for å gi gamere den optimale sittestillingen. Det hele kommer også med Team Fordzilla-merkede setebelter og en Ford GT/Team Fordzilla-merket antisklimatte. ES1 Seat Ford GT Edition kan også brukes sammen med andre cockpiter som er utviklet for sidemonterte seter.

Vil utforske grensene mellom den virkelige og den virtuelle verden

Siden Fords første e-sportslag, Team Fordzilla, startet opp i 2019, har de hatt som mål å utforske grensene mellom virkelig og virtuell verden. Dette siste samarbeidet er en fortsettelse av planen om å tilby et mer altoppslukende fysisk miljø for gamere som skal prøve seg på racing i den virtuelle verden.

– For oss er det fantastisk å bli assosiert med en av lederne innenfor simulerte racing teknologier som Next Level Racing. Det viser hvor langt Team Fordzilla har kommet på relativt kort tid. Forhåpentligvis vil gamerne som bruker disse nye produktene få en altoppslukende - og ikke minst morsom – gamingopplevelse, sier leder for Team Fordzilla, Emmanuel Lubrani.

Dette er tredje gangen Fords e-sportslag deltar på gamescom-messen. Tidligere har team-medlemmene blant annet deltatt i aktiviteter på messen - for å fremme bedre kjørevaner blant unge sjåfører, gjennom Fords Driving Skills For Life-program. Teamet har også besøkt messen med en Ford Gaming Transit – en spesialbygd varebil som også har vært kjørt rundt i hele Europa, og tilbudt gaming inni varebilen til barn med spesielle fysiske behov.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford bruker gamere for å få unge til å forstå faren med kjøring i påvirket tilstand

Ford bruker gamere for å få unge til å forstå faren med kjøring i påvirket tilstand

Fords eget e-sportslag tar nå i bruk tre spesialdrakter som simulerer effekten av å kjøre bil med promille, i bakrus eller når du er veldig trøtt - i en ny video. Målet er å få unge mennesker til å melde seg på det internasjonale kjøreprogrammet, Ford Driving Skills for Life (DSFL), hvor draktene brukes i opplæringen. 
Mer enn 1000 ungdommer mellom 18 og 26 år i Norge har gjennomført Driving Sk

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no