Gå videre til innhold
Ford inviterer gamere til utviklingen av virtuell racerbil

Pressemelding -

Ford inviterer gamere til utviklingen av virtuell racerbil

- Ekspertisen til gamerne er helt avgjørende for oss når vi skal utvikle den lekreste virtuelle racerbilen på nettet. Nå kaster designteamet vårt alle hemninger og lar fantasien få helt fritt spillerom, sier designdirektør i Ford Europa, Amko Leenarts.

Blant dem som blir tettest involvert i utformingen av bilen i «Team Fordzilla P1»-prosjektet er kapteinene for Fords fem Fordzilla E-sportslag fra Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. Fords europeiske designteam vil også aktivt søke innspill fra det brede spillmiljøet.

I designfasen av den nye modellen vil gamere fra hele verden komme med sin mening om hvordan drømmebilen skal se ut. Dette skjer gjennom en serie Twitter-avstemninger som blir postet av Fords eget E-sport team, @TeamFordzilla. Hver avstemning bestemmer en sentral del av bilens design, alt fra motor til utformingen av cockpit.

Kunden alltid sentral i designprosessen

Såkalt «Human Centric Design er Fords tilnærming til design av biler og nyttekjørtøy. Det skal sikre at sjåføren i bilen hele tiden er det mest sentrale i designprosessen. Arbeidet starter denne uken og kan følges på @TeamFordzillas Twitter- og Instagram-kanaler

- Vi elsker alle å kjøre våre drømmebiler, men disse er ofte møysommelige etterligninger av kjøretøy som faktisk eksisterer i den virkelige verden.Å sette seg bak rattet på #TeamFordzillaP1 for første gang vil imidlertid bli en enda større opplevelse, vel vitende om at ingen har noen gang kjørt den før, samtidig som vi har bidratt til å lage den, sier kaptein for det tyske Fordzilla-teamet, Angelo Bülow.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 190 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.46.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 61.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no