Gå videre til innhold
Ford lanserer ny Performance-modell på Europas største spillmesse

Pressemelding -

Ford lanserer ny Performance-modell på Europas største spillmesse

For første gang skal en ny Performance-modell fra Ford lanseres på Europas største spillmesse, Gamescom.

Det er første gang i historien at en bil lanseres på spillmessen i Köln. Med den nye Performance-modellen lover Ford å bringe tilbake kjøregleden både på og utenfor veien. Bilen dukker også opp som ny modell i et bilspill.

Det hele skjer i Hall 8 på Fords stand på spillmessen som avholdes 21.- 25. august.

Her vil de besøkende også få teste kjøreferdighetene sine og prøve en helt spesiell 4D-racingsimulator som er spesialbygd for messen. Simulatoren gir en kjøreopplevelse så tett opp til en ekte kjøretur som er mulig.

I løpet av spillmessen vil det hver dag kåres beste rundetid i denne 4D-simulatoren. Vinneren får en tur til Storbritannia og en dag med M-Sport Ford World Rally Team.

Mer enn 355 000 besøkende og 919 utstillere deltar på Europas største spillmesse. Tidligere har Ford vist frem en spesialdesignet «Forza» Focus RS her, og det har blitt satt Guinness verdensrekord med en Ford GT i bilspillet Forza Motorsport 6 for lengste kjøring i et bilspill i strekk.

Arrangørbyen Köln har vært Ford Tysklands hovedkvarter siden 1930 og Ford Europas siden 1998. Ford har mer enn 18 000 ansatte i dette området. Nesten ni millioner Ford Fiesta har rullet ut av Fords fabrikk her siden 1979.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no