Gå videre til innhold
Ford Mustang ble verdens mest solgte sportsbil for 3. året på rad!

Pressemelding -

Ford Mustang ble verdens mest solgte sportsbil for 3. året på rad!

Stor etterspørsel etter nye Ford Mustang har bidratt til at det amerikanske sportsbilikonet for tredje året på rad er verdens mest solgte sportsbil.

- Verden elsker Mustang. Den representerer det beste av amerikansk design, frihetsfølelse og overbevisende prestasjoner. Ikonets personlighet appellerer til alle, uavhengig av land, sier adm. dir. Per Gunnar Berg hos Ford Motor Norge.

Ifølge en helt fersk Ford-analyse av registreringstall fra IHS Markit, ble det totalt solgt 125 809 Ford Mustanger til hele 146 land i løpet av fjoråret.

Bare i USA ble det registrert 81 866 nye Mustanger i 2017. Det betyr at nesten to av tre registrerte salg skjedde i samme landet som bilen er produsert. Der ble en ny modell av sportsbilikonet introdusert i fjor.

Solgte 13 000 Mustanger i Europa i fjor

Ford solgte også hele 13 000 Mustanger i Europa i fjor. Ifølge selskapets statistikk ble blant annet Porsche 911 forbigått i hele 13 europeiske markeder som for eksempel Storbritannia og Spania.

De fem største markedene for Mustang i Europa var Tyskland (5742 solgte), Storbritannia (2211), Frankrike (942), Belgia (900) og Sverige (512.) I Norge ble det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) solgt 21 nye Ford Mustang.

I alt er det solgt mer enn 35 000 Ford Mustang i Europa siden den kom hit i 2015. I Norge er det solgt i alt 100 Ford Mustang i den samme perioden.

Ny, raskere og enda bedre Mustang Norges-klar i løpet av våren

Den helt nye Ford Mustang kommer til Norge i løpet av våren. Den kommer både som kabriolet og fastback. Både motorer og understell er forbedret på ikonet. Med Fords 5.0-liters V8-motor som leverer 450 HK, gjør den unna 0-100 km/t på 4,3 sekunder i kombinasjon med den nye, lynraske 10-trinns automatgirkassen.

For flere bilder, video og informasjon om nye Ford Mustang: KLIKK HER

Den nye 2.3-liters Ecoboost-motoren leverer 290 HK, og gir en enda bedre kjøreopplevelse enn forgjengeren. Dette skjer ved hjelp av en overboost-funksjon for turboladeren som blir iverksatt ved kraftig akselerasjon under girskiftene til den nye 10-trinns automatgirkassen. Dreiemomentet på EcoBoost-motoren er på 440 Nm.

Enda mer premium-følelse

Designet er gjenkjennbart og tar vare på mer enn 50 år med tradisjoner. Samtidig har bilen gjennomgått forandringer som får den til å fremstå enda mer muskuløs, men likevel mer strømlinjeformet og atletisk. Materialvalget i interiøret gir også mer premium-følelse. Det er mykere og det er håndsøm i midtkonsollen. En ny startknapp i bilen blinker rødt fra bilen låses opp til du vekker motoren til live.

Nye Mustang får Fords første 12-tommers krystallklare digitale LCD-skjerm i dashbordet. På det kan du velge mellom bilens ulike kjøremodus. I tillegg til Normal, Sport, Bane og Snø-/regn-modus har du i nye Mustang fått to nye kjøreoppsett (Drag mode og MyMode).

Feiret akkurat 54 års bursdag

Den originale Ford Mustang som produksjonsbil ble for første gang vist frem for publikum under New York World’s Fair den 17. april 1964. Mustang-fanklubber, eiere og andre fans feiret derfor fødselsdagen til sportsbilikonet, «Mustang Day» i går.

- Jeg råder alle Mustang-entusiaster til å ta en tur innom en av våre forhandlere for å se og føle på dagens Mustang og lære litt om den. Det er intet mindre enn imponerende at en bilmodell har tatt verden med storm i hele 54 år. Jeg tror det handler om at bilen har en perfekt balanse mellom å ta vare på sine røtter og samtidig evne å ta i bruk det siste innenfor teknologi for den optimale og herlige kjøreopplevelsen som hele tiden har vært Mustangs DNA, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no