Gå videre til innhold
​Europa-premiere for den raskeste Mustangen i Europa noensinne: Mustang Mach 1

Pressemelding -

​Europa-premiere for den raskeste Mustangen i Europa noensinne: Mustang Mach 1

I dag annonserte Ford at en eksklusiv variant av Mustang for første gang blir tilgjengelig for europeiske kunder. Mustang Mach 1 er den raskeste serieproduserte Mustangen tilgjengelig i Europa noensinne.

Den fikk i dag sin europeiske debut på Goodwood SpeedWeek i West Sussex i Storbritannia.

Mustang Mach 1 er den råeste varianten av den ikoniske sportsbilen som noensinne er tilbudt på det europeiske markedet. Med en spesialkalibrert 460 HK 5.0-liters V8 bensinmotor i aluminium er den spesielt modifisert for enda bedre ytelse - både på veien og på bane.

– Den originale Mustang Mach 1 leverte det ultimate av Mustang performance og ble også en stor suksess innenfor motorsport. Med den nye Mach 1 får vi den mest kapable Mustangen som noensinne har ankommet Europa. Den er utviklet med tanke på kjøring på bane og har en unik styling som med stolthet bærer dette ikoniske merket, sier chief programmer engineer for Mustang Mach 1 i Europa, Matthias Tonn.

For video, flere bilder og tekniske data: KLIKK HER

Resultatet er den raskeste serieproduserte Mustang som noensinne har blitt tilbudt kunder i Europa.

En åpen inntaksmanifold fra Mustang Shelby GT350 sørger for mer luft inn til motoren. Motoren har også blitt oppgradert med ny software og ny direkte bensininnsprøtyning for å øke kreftene og dreiemomentet. Maks krefter blir levert ved 7500 omdreininger i minuttet. Maksimalt dreiemoment på 529 Nm oppnås ved 4600 omdreininger per minutt.

Først ute i Europa med ekstremt sportslig manuell 6-trinns girkasse

Mach 1 blir også den første produksjonsvarianten av Mustang i Europa som kan fås med den ekstremt sportslige 6-trinns manuelle girkassen TREMEC 3160 med rev-matching teknologi for sømløs nedgiring. Denne girkassen er spesialtilpasset for å muliggjøre aggressive girskifter ved høye turtall. Sammen med en kort girvandring gjør dette bilen svært morsom å kjøre. Mustang Mach 1-modeller med manuelt gir er også utstyrt med en differensialsperre som standard, og forbedrer grepet både ved akselerasjon rett frem og ved utgangen av svinger.

Alternativt kan kunder også få den eksklusive modellen med en variant av Fords 10-trinns automatgirkasse som både er rekalibrert og optimalisert for svært aktiv kjøring både på bane og på landeveien.

En ekstra oljeavkjøler jobber sammen en motoroljefilteradapter for hele tiden å sikre optimal oljestrøm og jevn ytelse under høye belastninger. Denne er også den samme som Shelby GT350 er utstyrt med.

Mach 1’s spesialinnstilte aktive eksosventilteknologi med fire store eksosrør sørger for ytterligere å forbedre den umiskjennelige lyden fra sportsbilens V8-motor.

Den mest presise styringen på en Mustang i Europa noensinne

Et unikt fjæringsoppsett forbedrer bilens kjøreegenskaper ytterligere. Med spesialkalibrerte MagneRide ® 1-dempere og spesialutviklede fjæringer får du enda bedre kontroll og raskere tilbakemeldinger ved kjøring i skarpe svinger. Den elektriske styringsprogramvaren (EPAS) er fininnstilt og sørger for at sjåføren har den mest presise styringen som en Mustang i Europa noensinne har hatt.

Unikt nytt design som tar vare på Mach 1 sin historiske arv

Mustang Mach 1 har et utvendig design som får frem minner om de ikoniske Mach 1 Mustangene fra 1960- og 1970-tallet. De tøffe stripene på panseret, sidestriper, Performance-detaljene og unike 19’’-aluminiumsfelger med Michelin Pilot Sport 4-dekk.

Den eksklusive modellen er tilgjengelig i åtte unike fargekombinasjoner. Disse inkluderer Fighter Jet Grey med Satin Black/Reflective Orange striper, Iconic Silver, Shadow Black og Oxford White med Satin Black/røde striper, eller Velocity Blue, Twister Orange, Race Red og Grabber Yellow med Satin Black/hvite striper.

Mustang Mach 1 har fått en rekke areodynamiske endringer, som en unik front med en ny 2-delt grill, en ny nedre grill og nye sideinntak, som sammen sørger for bedre ytelse og et enda mer særegent utseende enn de originale modellene.

22 % mer marktrykk enn Mustang GT

Mustang Mach 1 har hele 22 % mer marktrykk enn Mustang GT. Dette sørger blant annet en oppgradert diffuser bak for. Designet på denne deles med Mustang Shelby GT500 modellen. Frontspoiler og spoiler bak sørger også sammen for maksimal bakkekontakt og en perfekt balansert aerodynamikk både foran og bak.

Interiøret preges av mørke farger med aluminumsdetaljer. Sportsetene i skinn kommer med sømmer i Metal Grey. Unike interiørdetaljer som Mustang Mach 1-logo og produksjonsnummer og et helt nytt startdisplay i det 12’’ heldigitale instrumentpanelet bidrar også til det eksklusive og sportslige interiørdesignet.

300 000 Mustang Mach 1 produsert siden 1969

Som standard får du også både avkjøling og varme i forsetene. Fords sofistikerte SYNC 3-infotainmentsystem og et førsteklasses B&O-lydsystem med hele 12 høyttalere hører også med.

Mustang Mach 1 ble først introdusert i 1969. Den første generasjonen satte hele 295 farts- og utholdenhetsrekorder på Bonneville Salt Flats. Nye og oppdaterte versjoner ble introdusert i 1971, 1974 og i 2003. Mer enn 300 000 Mustang Mach 1 kjøretøy er produsert siden 1969.

Produksjonen av nye Mustang Mach 1 starter i første kvartal neste år og de første bilene ankommer Norge til våren neste år.

Lag dine egne korte videoer med Mustang Mach-E

For å feire lanseringen av Mustang Mach 1, har Ford utviklet en unik interaktiv opplevelse hvor brukeren kan velge farge på deres Mach 1 og kameravinkel for å lage en unik video de kan dele i sosiale medier. Appen tilbyr også en augmented reality-opplevelse (utvidet virkelighet) hvor den digitale Mustang Mach 1 kan plasseres i et virkelig miljø.

Prøv den interaktive opplevelsen her: https://fordmustangmach1ar.com

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no