Gå videre til innhold
Ford lanserer elektriske Mustang Cobra Jet med 1400 HK

Pressemelding -

Ford lanserer elektriske Mustang Cobra Jet med 1400 HK

For første gang i historien lanserer Ford Performance en helt unik helelektrisk dragracer. Det forventes at den mer enn 1400 HK sterke Mustang Cobra Jet når en topphastighet på mer enn 270 km/t på den 402 meter lange dragracing-banen.

Elbilen Mustang Cobra Jet 1400, som det foreløpig bare er lagd en av, leverer også et dreiemoment på nesten 1500 Nm.

- Ford har alltid brukt motorsport til å vise frem og utvikle nye innovasjoner. Den elektriske drivlinjen gir oss helt andre ytelser og prestasjoner. Elektriske Cobra Jet 1400 er et eksempel på hvordan en kan få maksimalt ut av ny teknologi. Det er spesielt for oss å vise frem denne i et år hvor vi også kommer med en helelektrisk Mustang Mach-E som et nytt medlem i Mustang-familien, sier Dave Pericak, Global Director for Ford Icons,

Tar vare arven og videreutvikler Mustang-familien

Etter at den elektriske SUV-en Mustang Mach-E, med en rekkevidde på opptil 600 km, fikk sin verdens-debut i november i fjor, representerer Mustang Cobra Jet 1400 en helt annen måte å ta vare på arven og videreutvikle Mustang-familien på. Prosjektet har også gjort det mulig å videreutvikle noe av den mest avanserte teknologien som er tatt i bruk i Fords mange drivlinjer.

Mustang Cobra Jet 1400 er også en hyllest til den originale Cobra Jet som dominerte dragracing-sporten sent på 60-tallet og som fremdeles er å regne med.

Videreutvikler elektriske drivlinjer for motorsport

- Mustang Cobra Jet 1400 var et prosjekt hvor vi fra starten av jobbet med å utvikle elektriske drivlinjer for et motorsportkonsept - som vi allerede har mye erfaring med. Det har vært en utrolig morsom opplevelse, og det er forhåpentligvis bare det første av mange prosjekter hvor vi vil gjøre dette, sier Global director i Ford Performance, Mark Rushbrook.

Bilen får sin verdensdebut på bane senere i år, og testes nå ut for å se hva den er i stand til å prestere på dragracing-banen.

For å gjennomføre prosjektet mest mulig effektivt samarbeider Ford Performance med flere spesialister innen området. Disse inkluderer: MLe Racecars, Watson Engineering, AEM EV og Cascadia.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 190 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.46.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 61.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no