Gå videre til innhold
Mustang verdens mest solgte sportsbil for fjerde året på rad

Pressemelding -

Mustang verdens mest solgte sportsbil for fjerde året på rad

Ikonet Ford Mustang markerer sitt 55 års jubileum med å bli verdens mest solgte sportsbil for fjerde året på rad. Ifølge statistikken ble det solgt hele 113 066 nye Mustang over hele verden i 2018.

- Ford Mustang har vært noe helt for seg selv siden den ble lansert 17. april for nøyaktig 55 år siden. Den representerer det beste av amerikansk design, frihetsfølelse og overbevisende prestasjoner. Ikonets personlighet appellerer til alle, uavhengig av hvem de er eller hvor de kommer fra. Alle liker verdens kuleste sportsbil, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ifølge statistikken fra IHS Markit befester Ford Mustang sin unike posisjon som verdens mest solgte sportskupé for fjerde år på rad. Ikonet ble også den mest solgte sportsbilen i USA i fjor med 75 842 biler.

Kraftig salgsvekst i Europa i 2019

I Europa ble det også solgt hele 27 % flere Ford Mustang i første kvartal 2019 enn i samme periode i fjor*. Totalsalget for perioden var på 2300 biler.

Fra 2018 har Mustang vært tilgjengelig for salg i hele 146 land. Mer enn 500 000 sjette generasjons Mustang har blitt solgt siden den ble introdusert i 2015. Av disse har hele 45 000 blitt solgt i Europa. Siden 2015 er det også solgt 112 Ford Mustang i Norge.

Markedsandelen til Mustang økte også med ytterligere ett halvt prosentpoeng i fjor, til hele 15,4 %. Noe av denne veksten skyldes blant annet nye Mustang Bullitt.

For flere bilder, video og mer informasjon om nye Ford Mustang: KLIKK HER

Feiret akkurat 55-års jubileum

Den originale Ford Mustang som produksjonsbil ble for første gang vist frem for publikum under New York World’s Fair 17. april 1964. Mustang-fanklubber, eiere og andre fans feiret derfor fødselsdagen til sportsbilikonet, «Mustang Day» denne dagen.

- Det er intet mindre enn imponerende hvilken plass Mustang har hatt hos alle som er glade i bil. Mustang representerer arv og historie samtidig som den har vist en enestående evne til hele tiden å bruke det siste innen teknologi og by på den ultimate kjøreopplevelsen. I likhet med alle Mustang-fans verden over gratulerer vi med dagen og håper på mange nye feiringer av ikonet i årene som kommer, sier Berg.

                                                                        # # # #

*Salg i Euro20-markedene som er Østerrike, Belgia, Storbritannia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Spania, Romania, Sverige og Sveits.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no