Gå videre til innhold
MUSTANG NUMMER 10 000 000: Akkurat som den første Ford Mustangen som ble serieprodusert i 1964 er bil nummer 10 millioner også en hvit kabriolet.
MUSTANG NUMMER 10 000 000: Akkurat som den første Ford Mustangen som ble serieprodusert i 1964 er bil nummer 10 millioner også en hvit kabriolet.

Pressemelding -

Ford feirer produksjon av Mustang nummer 10 millioner!

Med denne nye Ford Mustang kabrioleten er en ny milepæl for det ikoniske sportsbilmerket nådd. I alt er det nå produsert hele 10 millioner Ford Mustanger siden eventyret startet i 1964.

Produksjonen av Ford Mustang nummer 10 millioner ble feiret på Flat Rock-fabrikken og i Fords hovedkvarter i Dearborn i Michigan, og inkluderte blant annet overflyvning av jagerflyene P-51 Mustang fra andre verdenskrig. Mustanger fra de mer enn 50 årene som sportsbilikonet har blitt produsert kjørte også i en parade fra Dearborn til Flat Rock-fabrikken hvor dagens Mustang blir produsert.

Mustang nummer 10 millioner er en toppmoderne 2019-modell Wimbledon White GT karbriolet med 460 hestekrefter, V8-motor og seks-trinns manuell girkasse. Dette er samme variant og farge som den første serieproduserte Mustangen (VIN 001) som kom i 1964. Sistnevnte ble levert en tre-trinns manuell girkasse og en V8-motor som leverte 164 hestekrefter.

Verdens mest solgte sportsbil

Ford Mustang er verdens mest solgte sportsbil de siste tre årene, den har vært vist i flere filmer og har flere følgere på Facebook enn noen annen bil i verden. Ford Mustang er også Amerikas mest solgte sportsbil de siste 50 årene ifølge Fords analyse av salgstall for hele sportsbilsegmentet fra IHS Markit fra 1966 til 2018.

I Europa er det solgt mer enn 38 000 Ford Mustanger siden modellen kom for salg her 2015, og i Norge er det solgt 100 Ford Mustanger i samme periode.

- Mustang er selve hjertet og sjelen i vårt selskap, og en favoritt over hele verden. Jeg får den samme gode følelsen om jeg ser den kjøre nedover gaten i Detroit, London eller Beijing som jeg fikk da jeg kjøpte min første bil, en 1966-modell som jeg krysset USA med som tenåring. Mustang bringer frem smilet uansett hvor du er i verden, sier sjefen for det globale markedet i Ford Motor Company, Jim Farley.

Ny, raskere og enda bedre Mustang

Den helt nye Ford Mustang har nylig ankommet Norge. Den er tilgjengelig både som kabriolet og fastback, og man kan velge mellom Fords 5.0-liters V8-motor som leverer 450 HK og 2.3-liters Ecoboost med 290 HK. Med V8-motoren gjør den unna 0-100 km/t på 4,3 sekunder i kombinasjon med den nye, lynraske 10-trinns automatgirkassen.

Designet er gjenkjennelig og tar vare på mer enn 50 år med tradisjoner. Samtidig har bilen gjennomgått forandringer som får den til å fremstå enda mer muskuløs, men likevel mer strømlinjeformet og atletisk. Materialvalget i interiøret gir også en mer premium følelse. Det er mykere, og med håndsøm i midtkonsollen. En ny startknapp i bilen blinker rødt fra bilen låses opp til motoren startes.

Nye Mustang har Fords første 12-tommers digitale LCD-skjerm i dashbordet. På det kan du velge mellom ulike kjøremodus - Normal, Sport, Bane og Snø/Regn-modus - i tillegg til to nye kjøreoppsett: Drag mode og MyMode.

Tidligere i år annonserte Ford introduksjonen av spesialvarianten Ford Mustang Bullitt i forbindelse med 50-års markeringen av den legendariske Warner Bros filmen med Steven McQueen i hovedrollen.

For flere bilder, video og informasjon om nye Ford Mustang: KLIKK HER

BULLITT and all related characters and elements© & TM Warner Bros. Entertainment Inc. (s18)

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no