Gå videre til innhold
Ford oppretter eget selskap for å styrke satsingen på selvkjørende biler

Pressemelding -

Ford oppretter eget selskap for å styrke satsingen på selvkjørende biler

Ford Motor Company oppretter selskapet Ford Autonomous Vehicles LLC for å styrke sin satsing på selvkjørende biler.

Selskapet vil omfatte Fords autonome satsing på integrering av selvkjørende systemer, videre forskning og utvikling av autonome kjøretøy, selvkjørende transportnettverk, brukeropplevelse og forretningsstrategi.

Det nye selskapet vil bli plassert i Fords nye Corktown-campus i Detroit, og vil ha Fords eierinteresser i selskapet Argo AI som jobber med utvikling av selvkjørende løsninger. Ford forventer å investere 4 milliarder dollar i utviklingen av selvkjørende kjøretøy frem mot 2023. Dette inkluderer 1 milliard dollar som skal investeres i selskapet Argo AI.

- Har gjort store fremskritt

- Ford har gjort store fremskritt i alle deler av den selvkjørende verdikjeden, fra teknologiutvikling til nye forretningsmodeller og brukeropplevelser. Nå er det rette tidspunktet for å konsolidere vår autonome kjøreplattform med et team som kun jobber med dette for å være best mulig posisjonert for fremtiden, sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Hackett.

Det nye selskapet vil bli ledet av Sherif Marakby. Han leder i dag Ford Motor Companys satsing på elektrifisering og autonome kjøretøy.

Vil forbedre bilproduksjonen

Ford gjør også organisasjonsendringer som vil kunne bedre integreringen og bruken av ny teknologi i alle selskapets industrielle systemer for ytterligere å forbedre bilproduksjonen og øke lønnsomheten.

- Evolusjonen som har skjedd innenfor tilgangen på mer datakraft og IT gjør at vi nå kan gi våre kunder og forhandlere enda bedre produkter. Med den nye teknologien kan vi nå levere en helt ny verden som innebærer bedre muligheter for personalisering for den enkelte kunde og forbedrede forsyningskjeder som vil kunne konkurrere med en hvilke som helst industriell modell i verden, sier Hackett.

Skal ha den mest effektive produktutviklingen i verden innen fem år

Ford satser også på å utvikle en mer fleksibel kjøretøyarkitektur med enda flere deler som benyttes på mange modeller. Dette skal redusere tiden det tar fra en modell er på tegnebordet til den er hos forhandler med hele 20%. Selskapet har som mål å ha den mest effektive produktutviklingsorganisasjonen av alle de store bilprodusentene i verden i løpet av fem år.

Alle organisasjonsendringene er gjeldende fra 1. august.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no