Gå videre til innhold
Her får du pizzaen din levert fra en selvkjørende Ford

Pressemelding -

Her får du pizzaen din levert fra en selvkjørende Ford

Flere kunder i Michigan, USA får de neste ukene levert pizza fra en selvkjørende Ford Fusion Hybrid.

Sammen med pizzakjeden Domino’s Pizza starter Ford Motor Company et forskningsprosjekt for å finne ut hvilken rolle selvkjørende biler kan spille i utlevering av mat.

De selvkjørende bilene fra Ford skal levere pizza i byen Ann Arbor i den amerikanske delstaten Michigan.

- Det viktigste i første omgang er å lære mer om de siste 15 meterne av leveringsfasen. Hvordan reagerer kundene når de må hente maten i en selvkjørende bil utenfor huset, i stedet for å få pizzaen på døren, sier ansvarlig for selvkjørende biler og elektrifisering i Ford Motor Company, Sherif Marakby i en kommentar.

Han mener at det er viktig å forstå hvordan automatisering vil endre kundeopplevelsen. Denne forståelsen er viktig for Fords videre satsing på selvkjørende biler.

Økt etterspørsel etter leveringsalternativer

- For å få denne kunnskapen vil vi også fremover inngå partnerskap med selskaper som er spesialister på frakt av både mennesker og varer. Spesielt i byene er folks preferanser i ferd med å endre seg. Mange foretrekker å dele transport, fremfor å eie. Stadig flere kjøper også mat på nett. Det øker etterspørselen etter leveringsalternativer, sier Marakby.

Hjemlevering av mat for 300 milliarder dollar

Ifølge fersk statistikk vil det globale markedet for hjemlevering av mat bare i løpet av de neste fem årene øke fra dagens 13 milliarder dollar til hele 39 milliarder dollar (mer enn 300 milliarder norske kroner).

- Vi tror at bruken av selvkjørende teknologi kan spille en viktig rolle for å øke veksten i markedet for hjemkjøring av mat. Domino’s er ledende på å bruke teknologi for å sørge for at mer enn en milliard pizzaer hvert år kommer hjem til kundene. Dette er en perfekt partner for å finne ut hvordan denne teknologien kan anvendes og tilpasses brukernes forventninger, sier Marakby.

- Teknologien må gjøre folks liv bedre

I forskningsprosjektet skal det observeres hvordan kundene reagerer og handler når en selvkjørende bil kommer med pizzaen de har bestilt. Vil de være villig til å gå ut til bilen som står på siden av veien, eller forventer de at bilen skal komme inn på gårdsplassen? Dette, og en rekke andre små og store faktorer skal undersøkelse for å komme frem til hva som må gjøres for at kunden skal sitte igjen med en god kundeopplevelse.

- Å skape en fremtid med selvkjørende biler krever langt mer enn bare å ha teknologien på plass. Vi må hele tiden ha fokus på kundeopplevelsen så teknologien kan gjøre folks liv bedre, sier ansvarlig for selvkjørende biler og elektrifisering i Ford Motor Company, Sherif Marakby.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford’s Future: Evolving to Become Most Trusted Mobility Company, Designing Smart Vehicles for a Smart World

Ford’s Future: Evolving to Become Most Trusted Mobility Company, Designing Smart Vehicles for a Smart World

Ford initiates aggressive “fitness” push, re-basing revenue growth assumptions and attacking costs, while redesigning company operations for long-term successCapital will be allocated to regions, products and services with highest potential for growth and return; product shift calls for more trucks and SUVs, fewer passenger carsFord is accelerating work on smart, connected vehicles, including AVs

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no