Gå videre til innhold
Fords bærekraftrapport: Mye er gjort, men mye gjenstår

Pressemelding -

Fords bærekraftrapport: Mye er gjort, men mye gjenstår

Ford Motor Companys årlige «bærekraftrapport» er nå lansert for 18. gang.

Siden 2000 har Ford årlig publisert rapporten for å sette fokus på klimaforandringer, luftkvalitet og bevaringen av miljøet. Rapporten har også blitt brukt til å peke på muligheter som kan bety mye for manges miljø, som ikke å sløse med vann, eller å bidra til mer kunnskap om bærekraft.

- VI vet at klimaforandringer er en reell og stor trussel, og vi vil fortsette å jobbe med verdens ledere for å nå de ambisiøse målene for reduksjon i de globale klimautslippene. Samtidig kan vi også være med å utgjøre en reell forskjell med vårt fokus på smartere biler og smartere transportløsninger som bildeling og nye dynamiske løsninger for kollektivtransport, sier styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford.

Forplikter seg til  jobbe med globale miljøutfordringer

Ford har samarbeidet med flere ledende globale organisasjoner gjennom årene for å øke selskapets transparens og initiativer knyttet til miljøvern. Et godt eksempel er Fords løfte til «Business Alliance for Water and Climate» sitt initiativ «Improve Water Security». Som den første bilprodusenten i verden forplikter Ford seg her til å jobbe for de globale vann- og miljøutfordringene.

Initiativet er et partnerskap hvor blant annet World Wildlife Foundation og en rekke andre internasjonale aktører jobber for å ta vare på verdens vannressurser og vårt felles miljø.

- Hver eneste dag jobber vi med å gjøre det beste for våre kunder, for lokalsamfunnene og for jorden. Gjennom vårt engasjement for bærekraft integrerer vi hele tiden de beste løsningene i selskapet, men også hos våre leverandører, for å gjøre livet til folk flest bedre, sier Ford Motor Companys ansvarlige for bærekraft, miljø og sikkerhet, Kim Pittel.


Her er noen av høydepunktene fra årets rapport:

Sparer enorme mengder vann i produksjonen: Ford mener at tilgangen til rent vann er en menneskerett. Gjennom å engasjere seg i «Business Alliance for Water and Climate» har selskapet et skarpt fokus på å sørge for at vann ikke blir forurenset, men også redusere bruken av det som er et knapphetsgode mange steder i verden. Siden 2000 har Ford redusert vannforbruket med hele 61 prosent. Målet med satsingen er ikke å bruke drikkevann i produksjonen i det hele tatt.

Ved produksjonen av den siste og revolusjonerende 2-liters Ford Ecoblue dieselmotoren som blir produsert i Dagenham i Storbritannia, er vannforbruket redusert med hele 50 prosent. Det ga faktisk en besparelse på hele 17,5 millioner liter vann bare i 2015.


Bærekraftige materialvalg: Ford fortsetter å forske på nye, mer bærekraftige materialer som kan brukes i bilproduksjonen. I et prosjekt sammen med Jose Cuervo, som produserer tequila, bruker bilprodusenten agave-planten til å utvikle biologisk plast. Nesten 300 bildeler i Fords modeller er produsert av fornybare materialer som soyabønner, bomull, trespon, tekstilfibret jute og naturlig gummi.


Bærekraftig produksjon: Ford jobber hele tiden med å redusere mengden med restavfall etter bilproduksjonen ved alle sine fabrikker. Ved Fords fabrikker Dearborn Stamping, Kentucky Truck og Buffalo Stamping blir hele 9000 tonn med kvalitets-aluminium resirkulert og brukt hver eneste måned. Dette er faktisk nok til å bygge hele 37 000 karosserier til USAs mest solgte bil, Ford F-150 månedlig.

Ved Fords fabrikker i Europa har en rekke forskjellige initiativer redusert CO2-utslippene kraftig. Et eksempel er installasjon av fem varmegeneratorer ved selskapets store fabrikk i Saarlouis i Tyskland. Disse gir fleksibel strøm når det er behov for det. Systemet, som kostet mer enn 5,5 milliarder norske kroner, er forventet å redusere CO2-utslippet med hele 28 168 tonn. Det tilsvarer CO2-utslippet til rundt 20 000 biler.Systemet gir også fra seg nok energi til å sørge for elektrisitet til hele 31 000 typiske tyske hjem.


Bærekraft i leverandørkjeden: Ford har inngått et partnerskap med mer enn 40 leverandører i like mange land. Dette partnerskapet er lagd for at også underleverandørene skal gjøre sitt for å redusere CO2-utslippene og bedre luftkvaliteten globalt. CO2-utslippene kan bli redusert med hele 500 000 tonn de neste fem årene som et resultat av dette partnerskapet.


Nullvisjon for restavfall: Fords mål om at ingen produksjonsrester skal ende opp på søppeldynga er innført i hele 82 Ford-fabrikker verden globalt. Alle Fords fabrikker i Europa har allerede nådd dette målet.


Ansvarlig forretningsdrift: For åttende året på rad ble Ford, som den eneste bilprodusenten i verden, hedret med en plass på Ethisphere Instituttets liste over verdens mest etiske.


Investerer i elektrifisering : Ford har også annonsert en 4,5 milliarder dollar (35 milliarder norske kroner) satsing på elektrifisering frem til 2020. Hele 13 nye elektrifiserte modeller vil komme i løpet av de neste fem årene.

- Vi har kommet langt, men har fremdeles lang vei igjen å gå. Vi mener at vi er forpliktet til å etterlate oss en bedre verden når vi forlater den, enn når vi kom, sier styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford’s Future: Evolving to Become Most Trusted Mobility Company, Designing Smart Vehicles for a Smart World

Ford’s Future: Evolving to Become Most Trusted Mobility Company, Designing Smart Vehicles for a Smart World

Ford initiates aggressive “fitness” push, re-basing revenue growth assumptions and attacking costs, while redesigning company operations for long-term successCapital will be allocated to regions, products and services with highest potential for growth and return; product shift calls for more trucks and SUVs, fewer passenger carsFord is accelerating work on smart, connected vehicles, including AVs

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no