Gå videre til innhold
London-politiet skal kjøre ladbar hybrid-Ford

Pressemelding -

London-politiet skal kjøre ladbar hybrid-Ford

Som ett av fem store selskap tar politiet i den britiske hovedstaden i bruk ladbare hybridvarianter av Ford Transit Custom i et prosjekt som skal bedre byluften i millionbyen.

- Metropolitan Police ønsker en bærekraftig bilflåte. Vi er veldig fornøyd med å jobbe sammen med Ford på dette ladbare hybrid-prosjektet for å oppnå et renere London, sier Metropolitan Police sin flåtesjef, Jiggs Bharij.

20 nye ladbare Transit Custom skal fra høsten av og ett år brukes til varetransport i hjertet av London. Målet med prosjektet er å se hvordan varetransporten kan elektrifiseres i storbyen, og hvilken miljøeffekt dette kan ha.

Av de to bilene som London-politiet skal ta i bruk, er en uniformert og skal brukes ved trafikkulykker. Den andre skal fungere som varebil for ett av deres rettsmedisinske team.

Fremtiden er elektrisk

Prosjektet støttes av britiske myndigheter, og de andre aktøreneer blant andre British Gas og Londons kollektivtransportselskap Transport for London. Testflåten vil i hele perioden bli nøye overvåket av et Ford-utviklet system. Både de kostnadsmessige, operasjonelle og miljømessige sidene ved bruk av teknologien vil bli nøye undersøkt, blant annet for å lage enda bedre elektrifiserte biler fremover.

- De siste 50 årene har Ford Transit vært Storbritannias favorittvarebil. Kundenes behov har alltid vært det viktigste for oss. Å jobbe tett med bedriftene er avgjørende for å levere en ladbar hybridvarebil som kan yte mer for pengene for de bedriftene som kjører i byer hver dag, sier styreformann i Ford England, Andy Barratt.

Vil elektrifisere flere nyttekjøretøy

Hver eneste hverdag kjører varebiler mer enn 13 millioner km, fordelt på hele 280 000 reiser i London. I rushtiden kjører det rundt 7 000 varebiler i timen i sentrum av den britiske hovedstaden.

Ford har fokus på å elektrifisere de mest populære volummodellene, både innenfor nyttekjøretøysegmentet, men også på SUV og biler i den mer sportslige enden av skalaen. Målet er at bilene skal bli bedre, morsommere å kjøre og mer miljøvennlige.

Ford-program til 40 milliarder kroner

Den ladbare hybridvarianten av Transit Custom er bare en av de 13 elektrifiserte modellene Ford kommer med i løpet av de neste fem årene. En satsing på nærmere 40 milliarder kroner i perioden skal blant annet resultere i en helelektrisk SUV med rekkevidde på drøye 480 km og en masseprodusert selvkjørende hybridbil uten verken ratt eller pedalsett.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Mustang Mach-E første elbil som består krevende politibiltest i USA

Nye Mustang Mach-E første elbil som består krevende politibiltest i USA

En politibilvariant av nye helelektriske Mustang Mach-E har som den første elbilen noensinne bestått Michigan State Police sin svært krevende evaluering av potensielle politibiler for 2022.
Evalueringen består både av akselerasjonstester, toppfart, bremser og biljakt i høy hastighet. Manøvrering og respons i forbindelse med utrykningskjøring er også vurdert. Michigan State Police er en av to po

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no