Gå videre til innhold
Her er historiens raskeste Ford!

Pressemelding -

Her er historiens raskeste Ford!

Med en målt topphastighet på ekstreme 347 km/t er nye Ford GT historiens raskeste serieproduserte Ford. En nordmann har allerede bestilt supersportsbilen med en startpris på 4,7 millioner kroner.


- Ford GT handler om ytelse. Både en utstrakt bruk av karbonfiber, for å få bilen lettest mulig, og stort fokus på bilens ytelser har gitt oss en veldig rask bil, sier toppsjefen for produktutvikling i Ford Motor Company, Raj Nair.

Les: Her er bilens tekniske spesifikasjoner

Det første eksemplaret av supersportsbilen rullet ut av fabrikken i Canada like før jul i fjor. Ford anslår bilens startpris før moms og avgifter til å være i overkant av 4,7 millioner norske kroner. Den første norske kunden får supersportsbilen Ford GT til Norge i løpet av 2017. 

Slår Ferrari og McLaren på bane

Den nye supersportsbilen er utviklet og optimalisert nettopp for å videreføre Fords stolte arv innenfor racing. Under testingen av bilen i 2016 ble den under like forhold, med nye dekk, samme sjåfør og optimale innstillinger målt mot noen av de argeste konkurrentene. Ford GT slo både McLaren 675 LT og Ferrari 458 Speciale på banen Calabogie Park i Canada:

Ford GT: 2:09.8
McLaren 675LT: 2:10.88
Ferrari 458 Speciale: 2:12.9

647 hestekrefter!
Takket være det mest avanserte aktive fjæringssystemet i klassen leverer nye Ford GT det lille ekstra, sammenliknet med konkurrentene.
Den målte effekten på den nye, ekstreme 3.5-liters sterke V6 EcoBoost-motoren er hele 647 HK etter amerikanske spesifikasjoner. Maksimalt dreiemomentet er på 500 lb ft (678 Nm).

- Vi hadde forventninger om at den sterkeste Ecoboost-motoren noensinne ville levere ekstremt bra i Ford GT. Vi har testet og utviklet motoren i en racing prototype av bilen. Vi er veldig fornøyd med hvordan den leverer, både på bane og på vanlig vei, sier direktør i Ford Perfomance, Dave Periack.

Lettvekter

Ford GT veier under 1400 kilo, uten drivstoff, motorolje og andre væsker. Dette plasserer supersportsbilen mellom de to hovedkonkurrentene McLaren 675 LT og Ferrari 488. Ford GT «power-to-weight ratio» er på 2,14 kilo i de amerikanske spesifikasjonene.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no