Gå videre til innhold
Ford må øke produksjonen av den populære sportsbilen Ford GT.
Ford må øke produksjonen av den populære sportsbilen Ford GT.

Pressemelding -

Mange vil ha supersportsbil - må øke produksjonen!

Ford forlenger produksjonsperioden for den eksklusive supersportsbilen Ford GT med to år. Bakgrunnen er en enorm etterspørsel etter den eksklusive bilen.

– Vi klarer rett og slett ikke å bygge mange nok biler til å tilfredsstille markedet. Vi ønsker å holde Ford GT eksklusivt, men har valgt å opprettholde produksjonen i to ekstra år for å tilfredsstille våre mest lojale Ford-ambassadører, sier global direktør for Ford Performance, Dave Periack.

Sjelden bil

Ford GT er en av de mest sjeldne produksjonsbilene fra Ford noensinne. Med et karosseri i karbonfiber og en 3.5-liters Ecoboost V6-motor er bilen det ultimate uttrykk for teknologisk innovasjon.

Produksjonen av den mer enn 600 hestekrefters sterke superbilen er begrenset til 500 biler de to første årene. Det første av de to ekstra produksjonsårene som nå blir annonsert, vil gå med til å levere biler til kunder som søkte om å få kjøpe den i første runden, men ikke har fått.

I 2018 vil Ford igjen åpne en ny søknadsrunde for de som er interessert. De heldige vil få Ford GT produsert det fjerde produksjonsåret.

Mer racing

Det har også blitt bestemt at Ford Performance skal fortsette å kjøre Ford GT - både i IMSA og World Endurance Championship (WEC) i fire år til. I vår tok teamet totalseieren i GT-klassen under det prestisjetunge 24 timers utholdenhetsløpet på Le Mans. Det skjedde nøyaktig 50 år etter forløperen til den nye GT-en, GT40 Mark II, som vant Le Mans sist.

– Ford GT har racing i blodet. Gatebilen og racerbilen vil leve side om side de neste fire årene. Det gir oss en god mulighet til å prøve ny og innovativ teknologi både på banen og utenfor, sier Fords globale leder for produktutvikling Raj Nair.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no