Gå videre til innhold
Ford akselerer produksjonen av sportsbiler for Europa når første Focus RS ruller av samlebåndet

Pressemelding -

Ford akselerer produksjonen av sportsbiler for Europa når første Focus RS ruller av samlebåndet

En ny æra for raske Ford-biler ble kickstartet ved produksjonsstart av den nye sportsbilen Focus RS.

Ford forventer å bygge 41.000 sportsbiler for Europa i 2016 mot 29.000 i 2015. Dette vil representere en vekst på 40%, mens 2015 sammenlignet med 2014 ga en vekst på 62%.

Blant modellene som skaper disse tallene er nye Focus RS, den første til å rulle av samlebåndet i den tyske Saarlouis-fabrikken, Ford Mustang, der Ford har mottatt over 13.000 bestillinger i Europa, og Focus ST og Fiesta ST.

Dertil kommer Ford GT, som vil bli lansert i 2016. Ford tilbyr dermed Europas mest omfattende modellrekke av sportsbiler, fra kompakte kombikupéer til rene supersportsbiler.

- Dette vil bli et virkelig bemerkelsesverdig år for Fords sportsbiler, med avanserte drivlinjer og chassisteknologi, inklusive nye Ford Performance AWD-system for Focus RS, sier Joe Bakaj, ansvarlig for produktutvikling hos Ford Europa.

Rekord-modellen RS

Focus RS er en av de 12 nye sportsbilene Ford vil tilby globalt frem mot 2020. Denne modellen er utstyrt med en spesialkonstruert versjon av Fords nye 2.3-liters EcoBoost-motor med 350 HK og vil gjøre unna 0-100 km/t på 4,7 sekunder, den hittil hurtigste akselerasjonen for en Ford RS-modell.

Focus RS har også den innovative Ford Performance AWD med dynamisk dreiemomentfordeling, som legger listen på et nytt nivå hva gjelder kjøreegenskaper, veigrep og hastighet i svinger.

Siden ordrebøkene ble åpnet i september har kundene allerede plassert over 3.100 bestillinger, og ytterligere 250.000 personer har konfigurert sin egen Focus RS på Fords nettsider.

Bestselgende Mustang

Ford Mustang leveres med en 5-liters V8-motor med 421 HK - som akselererer fra 0 til 100 km/t på 4,8 sekunder og den mer drivstoffeffektive 2.3-liters EcoBoost-motoren med 317 HK, som når 100 km/t på 5,8 sekunder.

Ford Mustang var for øvrig den mest kjøpte sportsbilen i verden i 1. halvår 2015 ifølge globale registreringsdata fra IHS Automotive.*

Gjerrige ST-modeller med stor kjøreglede

Salget av Ford Focus ST økte med 160% i 2015 sammenlignet med 2014, fulgt av lanseringen av en ny modell som for første gang også kunne leveres med dieselmotor. **

Ford Focus ST kombinerer ytelser med praktiske egenskaper og er tilgjengelig som 5-dørs kombikupé og stasjonsvogn. I motorprogrammet finner vi en ny 2-liters dieselmotor med 185 HK og 400 Nm dreiemoment ved siden av den 250-hesters 2.0-liters EcoBoost-bensinmotoren.

Etter lanseringen av den nye modellen tidlig i 2015 valgte 47% av kundene dieselmotor, som nylig ble forsterket med 6-trinns Power-Shift girkasse med dobbelt clutch.

I Norge viser salget etter 2015 at hele 64% valgte dieselmotor og 36% valgte bensinmotor.

Dieseldreven Focus ST med PowerShift er Fords hurtigst akselererende dieselbil noensinne, og går fra 0 til 100 km/t på 7,7 sekunder - 0,4 sekunder raskere enn modellen med manuell giring. Dertil har modellen et CO2-utslipp på 119 g/km med et kombinert drivstofforbruk på 0,46 l./mil.

Fiesta ST etablerte seg raskt som muskelbunten blant europeiske småbiler, og er blant annet tildelt over 20 priser og anerkjennelser i sitt første salgsår. Fiesta har en 1.6-liters EcoBoost-motor som utvikler 182 HK og gir 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder. Over 30.000 Fiesta ST er solgt i Europa.

Den ultimate kjøremaskinen

En ny Ford GT supersportsbil kommer i produksjon for et begrenset antall europeiske kunder senere i 2016.

Drevet av den hittil kraftigste Ford EcoBoost-produksjonsmotoren – som gir over 600 HK gjennom en 7-trinns girkasse, vil Ford fremstå som et teknologisk utstillingsvindu for ytelsene og innovasjonene til den aerodynamiske karbonfiberkonstruksjonen med sin lave vekt og bemerkelsesverdige effektivitet.

# # #

* Den globale registreringsstatistikken fra IHS Automotive inkluderer alle registreringer i IHS globale sportsbilsegment i perioden januar til juni 2015.

* Salgstallene gjelder de 20 europeiske landene der selskapet har nasjonale salgsselskaper. De 20 Euro-markedene er Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Holland, Irland, Italia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

*Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til de nyeste EU-direktivene 715/2007 og 692/2008. Standard testprosedyre som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no