Gå videre til innhold
Ford Focus RS til kr. 710 000, går 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder og har 266 km/t i toppfart

Pressemelding -

Ford Focus RS til kr. 710 000, går 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder og har 266 km/t i toppfart

Ford benyttet åpningen av den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt til å avsløre detaljer om nye Focus RS. Blant annet vil denne bilen fra Ford akselerere fra 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder og er dermed tidenes hurtigst-akselererende RS-modell, noe denne videoen viser.

Ved hjelp av den spesialkonstruerte 350-hesters 2.3-liters EcoBoost-motoren får Focus RS en toppfart på 266 km/t.

Ford opplyste også at bilen nå kan bestilles, med en prislapp som starter på kr. 710.000,-

RS-modellen har også Performance firehjulsdrift (AWD) med dynamisk kurvekontroll som gir imponerende veigrep med tilhørende enestående hastighet gjennom svinger.

I Frankfurt presenterte Ford også hele sitt utvalg av Performance-biler for Europa, inklusive den nye superbilen Ford GT og ST-modellene av Focus og Fiesta.

- Nye Focus RS når 100 km/t på 4.7 sekunder – den omtrentlige tiden det tar for en kunde å beslutte å ville ha Focus RS etter å ha prøvd seg bak rattet, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos den norsk Ford-importøren. - Denne bilen kommer med banebrytende teknologier som gir kjøreegenskaper og ytelser som vil ta pusten fra den mest blaserte, legger han til.

Et viktig element for opplevelsen er Focus RS Launch Control som konfigurerer bilens understell til å gi den hurtigst mulige akselerasjonen uansett kjøreforhold. For å sikre raskest mulig akselerasjon gjennom girene vises et lys i instrumentpanelet når det optimale turtallet (5.900 o/min) for et girskift nås.

Ford Performance firehjulsdrift (AWD) benytter to elektronisk kontrollerte clutcher for å styre fordelingen av dreiemomentet mellom for- og bakakselen og kan også kontrollere fordelingen av dreiemoment fra hjul til hjul på bakakselen som har en dramatisk innvirkning på kjøreegenskaper og stabilitet i svinger.For å gjøre dette mulig overvåker AWD-systemet signaler fra kjøretøyets sensorer 100 ganger pr. sekund.

Focus RS-sjåføren kan for øvrig velge mellom fire forskjellige kjøremodus (Normal, Sport, Bane og Drift), som konfigurerer AWD-systemet, støtdemperne, den elektroniske stabilitetskontrollen, styringen, motorreaksjonen og eksoslyden. I tillegg har bilen et driftingsystem som kan kobles inn når det kjøres på bane for å oppnå kontrollert overstyring.

Den nye 2.3-liters EcoBoost-motoren deler den fundamentale strukturen i nye Ford Mustang, men med 10% mer krefter. Maksimum dreiemoment er 440 Nm og utvikles mellom 2.000 og 4.500 o/min, med 470 Nm tilgjengelig med inntil 15 sekunders overtrykk ved kraftig akselerasjon.

Nye Focus RS er 3. generasjon, med de to tidligere modellene lansert i henholdsvis 2002 og 2009. De første bilene vil bli levert til kundene i begynnelsen av 2016.

Den 30. bilmodellen som har det legendariske RS-merket skal bygges i Saarlouis, Tyskland, og er en av 12 nye globale høyytelsesbiler Ford vil lansere frem til 2020 som en ny periode for Ford Performance.

Ytterligere informasjon om nye Ford Focus RS er tilgjengelig i den nettbaserte pressemappen.

Se Ford live@Frankfurt: Focus RS + Performance update fra kl 13.00

# # #

Related links

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford har spesialutdannede “motorlyttere” for å  sikre at hver nye Ford Focus RS kjører feilfritt

Ford har spesialutdannede “motorlyttere” for å sikre at hver nye Ford Focus RS kjører feilfritt

Fra vinsmaking til stemming av et konsertflygel finnes det ingen erstatning for de menneskelige sansene når det gjelder å sikre at produktene innfrir de strengeste kvalitetskravene. I en verden hvor produkttesting i stigende grad gjennomføres av høyteknologisk utstyr har Ford oppdaget, at det er ingenting som kan måle seg med to gode ører for å bidra til at nye Focus RS oppnår optimale ytelser.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no