Gå videre til innhold
10.000 Ford Mustang er solgt i Europa og bilen  utropt til den ultimate stuntbilen av Top Gears “Stig”

Pressemelding -

10.000 Ford Mustang er solgt i Europa og bilen utropt til den ultimate stuntbilen av Top Gears “Stig”

Nye Ford Mustang er nå utropt til den ultimate stuntbilen av Ben Collins – en av Hollywoods dyktigste stuntsjåfører og mannen som i 8 år spilte “Stig” i BBCs “Top Gear”. Kåringen skjer i hans nye film “Ben Collins: Stunt Driver” med premiere 9. november.

I filmen slår Ford Mustang Fastback - med en 5-liters V8-motor - en rekke høyytelses gateracere og racerbiler i en utfordrende 48-timers høyhastighetstest.

- Målet i filmen er å finne den perfekte bilen for en episk, høyoktan Hollywood-biljakt, og det er den ikoniske Ford Mustang som går til topps, sier Collins. - Mustang har spilt i over 3.700 filmer, hvorav mange biljaktfilmer i løpet av sine 50 år, og er fortsatt stuntsjåførenes førstevalg når det gjelder å etterlate de slemme gutta i en sky av røyk fra overopphetede dekk.

Filmer knyttet til Ben Collins navn er blant annet James Bond-filmene “Quantum of Solace,” “Skyfall”, “Spectre” og “The Dark Knight Rises” og “Mission: Impossible – Rogue Nation.” Collins var også i 8 år den anonyme “Stig” i BBCs "Top Gear” og har blant annet kjørt Le Mans 24-timersløp og deltatt i både GT- og NASCAR-løp.

Nye Ford Mustang er nå i salg over hele Europa for første gang i den ikoniske modellens 50-årige historie. Bilen leveres både som Fastback og kabriolet, med Fords 5.0-liters V8-motor og den drivstoffeffektive 2.3-liters EcoBoost-motoren som utvikler 317 HK.

Over 10.000 Ford Mustang er solgt i Europa siden ordrebøkene ble åpnet i januar i år. Mustang ble også verdens mest solgte sportsbil i 1. halv år 2015 i henhold til tall fra IHS Automotive*, som oppgir antall registreringer til 76,124 kjøretøy.

# # #

* IHS Automotive globale registreringsdata inkluderer alle registreringer i IHS globale sportsbilsegment fra januar til juni 2015.

For mer informasjon om filmen Ben Collins: Stunt Driver, se http://www.lgukpublicity.co.uk/uk/index.php

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Sett deg bak rattet på nye Ford Mustang V8 på Silverstoneracerbanen i en fantastisk interaktiv video.

Sett deg bak rattet på nye Ford Mustang V8 på Silverstoneracerbanen i en fantastisk interaktiv video.

Alle kan nå få følelsen av, hvordan det er å kjøre nye Ford Mustang med V8-motoren på en av de mest legendariske racerbanene i verden - Silverstone i England. En interaktiv video med et utall av perspektiver gir en følelse av å sitte bak rattet på den nye sportsbilen, og man bestemmer selv kameraets vinkel – fra kameraer inne i bilen til kameraer på støtfangeren og på et helikopter over bilen.

​Nye Mustang når 0-100 km/t på under 5 sekunder; europeere har allerede bestilt 2.200 av Fords raskeste produksjonsmodell

​Nye Mustang når 0-100 km/t på under 5 sekunder; europeere har allerede bestilt 2.200 av Fords raskeste produksjonsmodell

Ford bekreftet i dag at nye Ford Mustang vil akselerere fra 0 til 100 km/t på under 5 sekunder - den raskeste akselerasjonstiden på en produksjonsmodell Ford har levert i Europa. Ford Mustang er tilgjengelig med Fords 5.0-liters V8-motor som utvikler 418 HK og et dreiemoment på 530 Nm og den drivstoffeffektive 2.3-liters EcoBoost-motoren som gir 314 HK og 432 Nm dreiemoment.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no