Gå videre til innhold
Ford Mustang er verdens mest solgte sportsbil i første halvår

Pressemelding -

Ford Mustang er verdens mest solgte sportsbil i første halvår

Kunder rundt om i hele verden har sørget for at Ford Mustang ble verdens mest solgte sportsbil i første halvår 2015.

Totalt sett ble det registrert 76.124 Ford Mustang i løpet av første halvår 2015* – en økning på 56% i forhold til samme periode i fjor.

- Kunder i Europa har ventet i over 50 år på å kunne kjøpe en Ford Mustang i sitt eget hjemland, så det er ingen overraskelse at vi ser en så kraftig vekst i etterspørselsen, sier Stephen Odell, som har globalt ansvar for salg, markedsføring og ettermarkedstjenester.

Salgsstatistikken for Europa viser at de mest populære fargene for både fastback og kabriolet (21%) er Race Red og Magnetic Grey.

Fastback-modellene står for 3 av 4 salg i Europa (72%) og 2 av 3 kunder valgte 5-liters V8-motoren med 421 HK (64%).

Kundene i Europa er nesten likt fordelt mellom 6-trinns manuell girkasse (51%) og 6-trinns automatgir (49%). Imidlertid foretrakk 57% av de som kjøpte V8-motoren automatgir mens 65% av de som valgte 2.3-liters EcoBoost-motor med 317 HK gikk for manuell girkasse.

Ford Mustang er nå tilgjengelig for kunder i over 100 land rundt om i verden.

Salget i USA og Asia startet i fjor vinter, mens Europa har hatt sine første leveringer sommeren 2015. De første Mustangene har akkurat startet å ankomme Norge og vi ser at interessen for de som ønsker å prøvekjøre bilen og ta den nærmere i øyesyn er stor røper adm. dir. i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Forventningene til Mustang i Europa kom tydelig til syne da Ford i forbindelse med Champions League-finalen i 2014 åpnet for forhåndsbestilling av 500 biler – og det tok og bare noen få minutter før de første 500 bestillingene var registrert. Hittil er over 8 000 Mustang solgt i Europa.

# # #

* Den globale registreringsstatistikken fra IHS Automotive inkluderer alle registreringer i IHS globale sportsbilsegment i perioden januar til juni 2015.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Sett deg bak rattet på nye Ford Mustang V8 på Silverstoneracerbanen i en fantastisk interaktiv video.

Sett deg bak rattet på nye Ford Mustang V8 på Silverstoneracerbanen i en fantastisk interaktiv video.

Alle kan nå få følelsen av, hvordan det er å kjøre nye Ford Mustang med V8-motoren på en av de mest legendariske racerbanene i verden - Silverstone i England. En interaktiv video med et utall av perspektiver gir en følelse av å sitte bak rattet på den nye sportsbilen, og man bestemmer selv kameraets vinkel – fra kameraer inne i bilen til kameraer på støtfangeren og på et helikopter over bilen.

​Nye Mustang når 0-100 km/t på under 5 sekunder; europeere har allerede bestilt 2.200 av Fords raskeste produksjonsmodell

​Nye Mustang når 0-100 km/t på under 5 sekunder; europeere har allerede bestilt 2.200 av Fords raskeste produksjonsmodell

Ford bekreftet i dag at nye Ford Mustang vil akselerere fra 0 til 100 km/t på under 5 sekunder - den raskeste akselerasjonstiden på en produksjonsmodell Ford har levert i Europa. Ford Mustang er tilgjengelig med Fords 5.0-liters V8-motor som utvikler 418 HK og et dreiemoment på 530 Nm og den drivstoffeffektive 2.3-liters EcoBoost-motoren som gir 314 HK og 432 Nm dreiemoment.

Ford har nå offentliggjort motoreffekt og ytelser for nye Ford Mustang.

Ford har nå offentliggjort motoreffekt og ytelser for nye Ford Mustang.

Når Ford Mustang kommer til Europa vil den ha den nye 2.3-liters EcoBoost-motoren som utvikler 310 HK og et dreiemoment på 435 Nm, mens den muskuløse V8-motoren på 5 liter gir 435 HK og 540 Nm dreiemoment. Nye Mustang har uavhengig for- og bakhjulsoppheng og et avansert lettvektkarosseri med omfattende bruk av høystyrkestål og aluminium som bidrar til fremragende kjøreegenskaper og kjørekomfort.

10.000 Ford Mustang er solgt i Europa og bilen  utropt til den ultimate stuntbilen av Top Gears “Stig”

10.000 Ford Mustang er solgt i Europa og bilen utropt til den ultimate stuntbilen av Top Gears “Stig”

Nye Ford Mustang er nå utropt til den ultimate stuntbilen av Ben Collins – en av Hollywoods dyktigste stuntsjåfører og mannen som i 8 år spilte “Stig” i BBCs “Top Gear”. Kåringen skjer i hans nye film “Ben Collins: Stunt Driver” med premiere 9. november. I filmen slår Ford Mustang Fastback - med en 5-liters V8-motor - en rekke høyytelses gateracere og racerbiler i en utfordrende høyhastighetstest.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no