Gå videre til innhold
Ford selger flest nyttekjøretøy i Europa!

Pressemelding -

Ford selger flest nyttekjøretøy i Europa!

Ford var Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i 2016. Med en 17% økning i 2016 fra 2015 i de 20 viktigste europeiske landene, topper Ford salgsstatistikken for andre år på rad.

Markedsandelen steg også med 0,6 prosent. To av de viktigste årsakene til at det ble et veldig bra salgsår er:

Ford Transit 2T og Transit Custom-salget hadde økt med hele 15% ved utgangen av november i fjor sammenlignet med tilsvarende periode året før.

Ford Ranger-salget økte i samme periode med 42%.

- Veldig stolte av salget og mer kommer

Også Fords salg av personbiler økte i fjor med 2% til mer enn én million solgte biler i de 20 viktigste europeiske markedene*. Det gjør fjoråret til det beste som Ford har hatt i Europa siden 2011.

- Vi er veldig stolte av salget i 2016, av modellene vi har lansert, av salgsøkningen på SUVene og på de mer sportslige modellene. Og det kommer mer. I år venter blant annet en ny generasjon av Europas mest solgte småbil, Ford Fiesta, sier toppsjefen i Ford Europa, Jim Farley.

Vil ha mer sportslig biler, mer utstyr og SUVer

Hele 59% av Fords personbiler var varianter med ekstra høye utstyrsnivåer som Titanium, Vignale, ST-Line, ST eller RS.

- Kundene våre vil ha mer sportslige og luksuriøst utstyrte varianter av bilene våre. Derfor er vi ekstra stolte av å kunne lansere den neste generasjon Fiesta med flere svært godt utstyrte og sportslige varianter til sommeren, sier direktør for markedsføring, salg og service i Ford Europa, Roealant De Waard.

Fords SUV-salg i Europa økte med hele 31% fra 2015 til 2016. Den minste SUVen, Ecosport, økte hele 43% til 57 200 biler. Kuga var imidlertid den største årsaken til den store økningen i SUV-salget. Salget av denne økte med 17% – til 119 400 solgte biler. Også den nye store SUVen Ford Edge - som ble lansert i fjor sommer - bidro til den voldsomme SUV-veksten.

Salget av såkalte «Performance-biler» som Focus RS, Mustang og Focus ST og Fiesta ST økte også hele 62% sammenliknet med 2015. Alt i alt ble det solgt 43 800 «sportsbiler» med Ford-logo i fjor.

Nest størst på nyttekjøretøy i Norge

I Norge endte Ford opp som det nest mest solgte nyttekjøretøymerket i kategorien for biler under 3,5 tonn. Dette viser årsstatistikken for nybilregistreringer fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

- Salget i 2016 endte på hele 5102 nyttekjøretøy, noe som ikke bare er et høyere volum enn 2015, men det er det høyeste antall solgte varebiler for Ford i Norge noen sinne, sier en svært stolt administrerende direktør i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

De mest solgte nyttekjøretøyene var Ford Connect og Ford Transit Custom og den råtøffe pickupen Ford Ranger hadde i 2016 en salgsvekst på imponerende 35,4% fra 2015.

Berg lover at Ford skal bli enda bedre på nyttekjøretøy i 2017.

– Da tenker jeg på alt fra opplæring, til kunnskapsoverføring fra oss som importør til forhandlernettverket og det å ha tett dialog med den enkelte salgsansvarlige på nyttekjøretøy. Samtidig må vi bryte litt nytt marked for å skaffe nye kunder.

* Ford Europa rapporterer salget for de tradisjonelle europeiske markedene som er representert med et nasjonalt salgsapparat. Disse landene er Østerrike, Belgia, Storbritannia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Irland, Italia,

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no