Gå videre til innhold
Ford Transit er verdens mest solgte varebil!

Pressemelding -

Ford Transit er verdens mest solgte varebil!

Med nesten 400 000 solgte enheter av Ford Transit i alle varianter er dette verdens mest solgte varebilmerke i 2015.

Transit er den mest solgte varebilen i USA i 2015 med en salgsvekst på utrolige 31% sammenlignet med året før. I Europa er Ford allerede det mest solgte nyttekjøretøymerket. Transit innehar også her førsteplassen blant de mellomstore varebilene. Det viser globale nyregistreringsdata fra 2015 fra IHS Markit.

- Mens de andre bilprodusentene bare tilbyr sine varebilvarianter regionalt, har Ford knekt koden og greid å utvikle et globalt varebiltilbud som kan tilpasses i forhold til enkelte verdensdelers behov. Vi er veldig fokusert på å fortsette å bygge på vårt globale lederskap innenfor nyttekjøretøy og varebiler, sier leder for all produktutvikling i Ford Motor Company, Raj Nair.

I Europa har Transit vært tilstede i mer enn 50 år. I Storbritannia har den vært den mest solgte varebilen i sitt segment helt siden 1984. 

I Europa sett under ett har Ford opplevd at deres markedsandel for nyttekjøretøy har økt fra 10,8% til 12,9% bare de siste 25 månedene. Dette har gjort Transit til det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa for første gang på 18 år. 

Og bedre kan det bli.

- Nå kommer også Transit 2T og Transit Custom med den helt nye, sterke og drivstoffeffektive EcoBlue-dieselmotorer som tåler mer last, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge Geir Haugaard.

Den nye supergjerrige og mer trekkvillige Ford EcoBlue-dieselmotoren fikk sin verdensdebut for en måned siden på den mest toneangivende messen i verden for nyttekjøretøy, IAA i Hannover.

Den avanserte EcoBlue-motoren ble der vist frem i Fords nyeste varebiler - Ford Transit 2T og Ford Transit Custom.

Der ble det også presentert en ny 6-trinns automatgirkasse som skal komme på disse modellene.

Fords firehjulstrekksystem er også nå tilgjengelig på Transit 2T.

KINESISK FORD-SUKSESS: Også i Kina selger Ford Transit som aldri før.

Transit-suksessen i USA og i Europa har også spredd seg til Kina. Ingen andre er større enn Ford Transit i det såkalte lettere buss- og varebilmarkedet i Kina viser tall fra China Insurance Information Technology Company.

Fords legendariske Transit har vært en favoritt, spesielt i Europa helt siden den forlot rullebåndene i Langley, England en augustdag i 1965 og feiret i fjor sitt 50 års-jubileum. 

Transit-familien består av flere varebiler som Transit 2T, Transit Custom, Transit Connect og Transit Courier. Det er det samlede salget av disse som gjør varebilfamilien til verdens mest solgte varebil med samme navn.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords bilsalg i Europa økte 7,5% i 1. halvår  - og er fortsatt største nyttekjøretøymerke

Fords bilsalg i Europa økte 7,5% i 1. halvår - og er fortsatt største nyttekjøretøymerke

Ford leverte i 1. halvår sitt beste resultat på salg av personbiler siden 2010 og beste nyttekjøretøysalg siden 1993 på sine 20 tradisjonelle europeiske markeder. Fords totale salg av kjøretøy i Euro 20 økte med 7,5% til 718.700 enheter i 1. halvår, som tilsvarer en markedsandel på 7,9%. På samtlige 50 europeiske markeder*** økte Fords kjøretøysalg med 7.1%, til 807.500 enheter i 1. halvår

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no