Gå videre til innhold
Fords bilsalg i Europa økte 7,5% i 1. halvår  - og er fortsatt største nyttekjøretøymerke

Pressemelding -

Fords bilsalg i Europa økte 7,5% i 1. halvår - og er fortsatt største nyttekjøretøymerke

Ford leverte i 1. halvår sitt beste resultat på salg av personbiler siden 2010 og beste nyttekjøretøysalg siden 1993 på sine 20 tradisjonelle europeiske markeder.

Fords totale salg av kjøretøy i Euro 20 økte med 7,5% til 718.700 enheter i 1. halvår, som tilsvarer en markedsandel på 7,9%. På samtlige 50 europeiske markeder*** økte Fords kjøretøysalg med 7.1%, til 807.500 enheter i 1. halvår med en uendret markedsandel på 7,7%.

Et viktig element i Fords salg i Europa i 1. halvår er sterke resultater i privatkundesegmentet, fremgang innen segmentene for høyspesifikasjonsmodeller og fortsatt ledelse på nyttekjøretøymarkedet.

- Kunder over hele Europa kjøper mer påkostede modeller, fra Mustang, Focus RS til vårt nye SUV-flaggskip Edge og Vignale-modeller, sier Per Gunnar Berg, adm. direktør for den norske Ford-importøren. - Like viktig er det at vi er Europas mest kjøpte nyttekjøretøymerke med våre Transit- modeller og nye Ford Ranger.

Nyttekjøretøy

Ford var Europas største nyttekjøretøymerke i årets seks første måneder på sine 20 tradisjonelle markeder og i gruppen Euro 22, som inkluderer Russland og Tyrkia.

Fords salg av nyttekjøretøy økte i 1. halvår 2016 med hele 17% til 162.500 enheter – noe som tilsvarer at markedsandelen økte med 0,6 prosentpoeng, til 13% fra økt etterspørsel etter Transit-modellene og nye Ford Ranger. I juni alene økte Fords nyttekjøretøysalg med 18% sammenlignet med juni 2015. Det gav en markedsandel på 12,5%, en økning på 0,8 prosentpoeng. Salget av nye Ford Ranger økte med 39% i 1. halvår og nådde sitt høyeste nivå siden modellen ble lansert i 1998.

Transit-salget økte med 20% sammenlignet med samme periode i fjor, og forble dermed Europas mest solgte nyttekjøretøymodell både i 1- og 2-tonnsklassen frem til slutten av mai, som er siste tilgjengelige dataperiode.

SUV

Kuga hadde sin hittil beste halvårsresultat med 63.100 solgte enheter – en økning på 22% i forhold til samme periode i fjor. Til nå har ca. 4.300 europeiske kunder forhåndsbestilt den nye SUV-modellen Ford Edge, som allerede nå har dukket opp hos norske Ford-forhandlere. I den kompakte SUV-klassen økte EcoSport-salget med 64%, til 30.100 enheter etter årets seks første måneder.

Høyytelsesbiler:

Salget av Fords høyytelsesbiler – Fiesta ST, Focus ST, Focus ST diesel, Focus RS og Mustang – ble fordoblet i juni og økte med 116% i forhold til samme periode i 2015. Siden september 2015 er det kommet 8.200 kundebestillinger på Focus RS. For Ford Mustang har kundebestillingene nådd 19.400 siden bilen ble lansert i Europa 3. kvartal 2015.

Salget av modeller med mye utstyr.

Salget av ekstra velutstyrte Ford-modeller fortsatte å øke i juni. Salget av Titanium-utstyrsnivå på Fords 20 tradisjonelle europeiske markeder økte med 4 prosentpoeng, til 40% av totalsalget. Fords høyseriemodeller - inklusive Titanium, Vignale, ST og Red/Black Editions – sto for 60% av salget av Fords personbiler, en økning på 3 prosentpoeng fra juni 2015. Det nyeste tilskuddet til disse markedssegmentene - Fiesta ST-Line, Focus ST-Line og Mondeo ST-Line - kan nå for første gang bestilles, og ytterligere tre ST-Line-modeller kommer innen årets utgang.

- Også 2. halvår blir spennende når det gjelder produkter, fastslår Berg. - Blant nyhetene vi skal presentere i kommende halvår er SUV-modellen Edge, oppdaterte Transit varebiler med våre nye EcoBlue dieselmotorer, nye ST-Line - for ikke å forglemme KA+, en småbil, som tilbyr fremragende plass innvendig, drivstoffeffektivitet og kjøreglede av godt Ford-merke til en veldig oppnåelig pris. - Det er med andre ord mange grunner til at vi ser optimistisk på fremtiden, sier den norske Ford-direktøren.

# # #

* Salgstallene gjelder de 20 europeiske landene der selskapet har nasjonale salgsselskaper. De 20 Euro-markedene er Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Holland, Irland, Italia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike).

** Ford of Europes 20 hovedmarkeder pluss Russland og Tyrkia..

*** De 50 markedene inkluderer de tradisjonelle 20 markedene (se ovenfor), pluss Tyrkia og Russland. Dertil kommer Albania, Andorra, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Estonia, Georgia, Gibraltar, Kasakhstan, Kosovo, Kroatia, Kypros, Kyrgystan, Latvia, Litauen, Makedonia, Malta, Moldova, Montenegro, Serbia, Slovakia, Slovenia, Tajikistan, Turkmenistan, Ukraina og Usbekistan.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford med beste 1. kvartalsresultat siden 2010, med økt markedsandel og Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

Ford med beste 1. kvartalsresultat siden 2010, med økt markedsandel og Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

Ford i Europa må tilbake til 2010 for å finne et høyere totalsalg i 1. kvartal, til 2011 for bedre salg av personbiler og til 1993 for høyere salg av nyttekjøretøy. Ford kunne også registrere en fortsatt økende interesse for selskapets SUV-modeller, nyttekjøretøy, høyytelsesbiler og større biler av typen Mondeo, Galaxy og S-MAX i årets tre første måneder.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no