Gå videre til innhold
​Ford Mustang er verdens mestselgende sportsbil og etterspørselen i Europa fortsetter å øke

Pressemelding -

​Ford Mustang er verdens mestselgende sportsbil og etterspørselen i Europa fortsetter å øke

For mer informasjon, bilder, videoer etc. se: http://www.fordmedia.eu/project/the-new-ford-mustang/

---------------------

I sitt første år som globalt tilgjengelig bilmodell er Ford Mustang blitt verdens mest solgte sportsbil. Etterspørselen etter den ikoniske bilen ser altså ut til å være umettelig.

Ifølge de nyeste registreringsdataene fra IHS Automotive solgte Ford 110.000 Mustang Fastback i 2015 – og slo dermed samtlige konkurrenter.

I tillegg ble det solgt ca. 30.000 Mustang Convertibles. Det gir 141.868 enheter, som gjør Mustang til verdens mest solgte to-dørs sportsbil.

- USA’s bilkjøpere har kunnet glede seg over interessante utenlandske sportsbiler i mange tiår, så det var på tide at amerikanerne kunne svare med verdenslansering av nye Mustang, sier Fords salgsanalytiker Erich Merkle. - Globale markeder har tatt i mot den ikoniske bilen med åpne armer, og Ford Mustang var den eneste sportsbilen i verden med mer enn 100.000 registreringer i fjor.

Globale data for 2015 viser også at Mustang vil kunne fortsette veksten på verdensmarkedet i 2016 siden mange markeder først i år begynner å selge modellen for fullt. Så langt er kundene mest interessert i Ford Mustang med V8-motor. I Norge derimot har 85% av kjøperne valgt Mustang med den mer drivstofføkonomiske 2.3-liters EcoBoost-bensinmotoren.

  • Mustang i Europa
  • Nye Mustang ble lansert i Europa i fjor sommer og hittil har over 16.600 kunder i Europa bestilt den.  Mustang tilbys i Europa med Fords 5.0-liters V8-motor med 421 HK og den mer økonomiske 2.3-liters EcoBoost-bensinmotoren med sine 317 HK. Begge kan leveres med 6-trinns manuell eller automatisk girkasse. Varianten med 5.0-liters V8-motor med manuell giring når 0 - 100 km/t på 4,8 sekunder, mens EcoBoost-motoren gjør jobben på ett sekud mer.

Fra sommeren 2016 vil for øvrig Mustang få Fords nye infotainment system SYNC 3.

I USA ble det i mars solgt 12.563 Mustang, som dermed slo sammenlagtsalget for nye Chevrolet Camaro og Dodge Challenger i henhold til publiserte tall. Tallene viser at Mustang også var mest kjøpte sportsbilen i USA i hele 2015 og i første kvartal 2016.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no