Gå videre til innhold
Ford Fiesta ST200 – den råeste Fiesta noensinne.

Pressemelding -

Ford Fiesta ST200 – den råeste Fiesta noensinne.

For flere bilder se: : http://fiestast.fordmedia.eu

Ford Performance har nå tatt Fiesta ST ett skritt videre og gjort den enda råere.

Nye Ford Fiesta ST200, som kommer samtidig med at Ford feirer 40-årsdagen for lanseringen av Fiesta, er den kraftigste produksjonsutgaven av Fiesta noensinne. Sammenlignet med Fiesta ST har nykommeren 10% mer effekt (200 HK) og 20% mer dreiemoment (290 Nm) fra en spesialkalibrert 1.6-liters EcoBoost bensinmotor.

Ford Fiesta ST200 gjør 0-100 km/t på 6,7 sekunder - som blant annet betyr enda mer kjøreegenskaper og kjøreglede. For ytterligere optimalisering av kjøreopplevelsen har Fiesta ST200 også forbedret hjuloppheng og styring.

- Vi tror dette er en fremtidig klassiker, sier markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren.

Bygget på prisvinnende ytelser

Den velkjente kjøregleden til Fiesta ST er ytterligere forsterket med Fiesta ST200.

Modellens 1.6-liters EcoBoost-motor bruker en ny kalibrering for å hente ut 200 HK – dobbelt så mye som forgjengeren Fiesta XR2 hadde for 20 år siden – og 290 Nm dreiemoment, som kan økes med 15 HK og 30 Nm dreiemoment i inntil 20 sekunder gjennom midlertidig overboost.

En sluttutveksling på 4.06 – kuttet ned fra 3.82 i Fiesta ST – gir ytterligere raskere akselerasjon gjennom girene - fra 50-100 km/t på 5,2 sekunder i 4. gir. Toppfart er 230 km/t.

Fiesta ST200 utnytter det nylig oppgraderte hjulopphenget til Fiesta ST og den elektroniske servostyringen for å forbedre de dynamiske egenskapene. Samtidig gir en ny bakaksel 27% mer krengningsstivhet. Som Fiesta ST sitter ST200 15 mm nærmere bakken enn en standard Fiesta.

- Fiesta ST er en favoritt blant bilentusiastene på grunn av dens go-kart-lignende kjøreegenskaper og kraftige motor. Det nye Fiesta ST200 chassiset gir bedre kontroll, og øker passasjerkomforten.

Fiesta ST200’s dynamiske egenskaper er også blitt bedre med forbedret dynamisk kurvekontroll (Torque Vectoring Control - eTVC) og 3-modus elektronisk stabilitetskontroll. eTVC-system legger bremsekraft på det indre forhjulet i sving for å forbedre veigrepet og redusere understyringen uten å tape hastighet.

Optimalisert bremsing kommer fra blant annet 278 mm skiver foran og 253 mm skiver bak.

Sammen med turbo- og høytrykksdirekteinnsprøyting bidrar ST200-motorens lave vekt også til et forbruk på 0,61 liter/mil og et utslipp av CO2 på 140 g/km.*

Eksklusiv design og spesifikasjoner

ST200 har et dristig og særpreget design, med den unike Storm Grey eksteriørfargen.

Interiørspesifikasjonene omfatter blant annet Recaro delskinnsseter med kontrastsøm i grått. Karbonfiberinnlegg i dashboardet og pedaler og girspak i aluminium bidrar også til å gi ST200-interiøret særpreg.

På listen over tilgjengelige teknologier finner vi:

  • Fords SYNC stemmeaktiverte infotainmentsystem
  • LED kjørelys bidrar til at denne bilen blir lagt merke til på veien
  • En lydsymposer som kanaliserer motorlyd inn i førerhuset for å sikre at den særegne motorlyden blir en del av kjøreopplevelsen.
  • MyKey, som gjør det mulig for eieren å tilpasse bilens ytelser og noen av dens egenskaper for å beskytte yngre personer som får låne bilen.

Fiesta ST ble lansert i 2013 og har en 1.6-liters EcoBoost-motor som utvikler 182 HK og 240 Nm dreiemoment med tilhørende 0-100 km/t på 6,9 sekunder – noe som raskt etablerte denne Fiesta-modellen som Europas ledende kompakte høyytelseskombikupé og skaffet den 20 priser rundt om i verden i løpet av sitt første år på veiene. Ford har siden lanseringen solgt over 30.000 Fiesta ST i Europa.

####

*Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008. Standard testprosedyre som er brukt muliggjør også direkte sammenligninger mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no