Gå videre til innhold
Ford Fiesta mest solgte småbil i Europa

Pressemelding -

Ford Fiesta mest solgte småbil i Europa

Ford Fiesta ble den mest solgte bilen i småbilklassen i Europa i 1. halvår 2015 og nest mest solgte bilen totalt. Dermed videreføres tendensen fra 2014, da den lille Ford-modellen ble den mest solgte småbilen i Europa for tredje år på rad.

Fra januar til juni 2015 ble Fiesta solgt i hele 173.999 eksemplarer* i Europa, hvilket er en økning på 3,6% sammenlignet med samme periode året før. I juni ble antall solgte Fiesta hele 33.646, som er 22,3% mer enn i juni 2014.

- Vi tar dette som et tydelig tegn på at Fiesta er en svært populær bil i småbilsegmentet sier markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren.

Fiesta har et sporty design, drivstoffgjerrige motorer, mye utstyr, konkurransedyktige priser og ikke minst en fargerange som passer både for den fargeglade og den mer konservative.

- Europeiske bilkjøpere elsker små biler, og stiller samtidig ekstremt strenge krav til dem. Vi er derfor ekstra stolte over de resultatene vi nå kan registrere for Fiesta avslutter Haugaard.

# # #

*JATO Dynamics-resultatet bygger på informasjon JATO Consult har fremskaffet.

Tallene bygger på salget i 30 europeiske land. For mer informasjon, se www.jato.com.

# # #

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no