Gå videre til innhold
Fords 1,0-liter EcoBoost vant Motor-Oscar for fjerde gang, med sin topplassering i klassen under 1 liter, ved årets Internasjonale kåring.

Pressemelding -

Fords 1,0-liter EcoBoost vant Motor-Oscar for fjerde gang, med sin topplassering i klassen under 1 liter, ved årets Internasjonale kåring.

For mer informasjon, bilder, video etc. se: http://ecoboost.fordmedia.eu/enhanced.htm

---------------------------------

En liten bensinmotor som bileiere over hele Europa nå trykker til sitt bryst på grunn av dens fremragende drivstoffeffektivitet og imponerende ytelser har mottatt sin 8. utmerkelse på 4 år i forbindelse med utdelingen av Årets Internasjonale Motor.

For fjerde år på rad ble Fords 1.0-liters EcoBoost kåret til “Beste Motor Under 1 liter.” Den ble kåret som klassevinner - basert på kjørbarhet, ytelser, økonomi, raffinement og teknologi av en jury bestående av 87 motorjournalister fra 35 land. I fjor ble 1.0-liters EcoBoost den første motoren som ble kåret til Årets Internasjonale Motor tre år på rad, og ble i 2012 kåret til “Beste Nye Motor.”

Ti Ford-modeller i Europa kan leveres med 1.0-liters EcoBoost-motoren. En av fem nye Ford-kjøretøy solgt i Europa i 2014 var utstyrt med 1.0-literen, inklusive nesten to av fem for Fiesta.* Ford undersøker også muligheten for en ny tilnærming til sylinderdeaktivering som vil kunne gi ytterligere forbedringer.

- 1.0-liters EcoBoost-motorene har skapt en helt ny situasjon for små bensinmotorer og vi er stolte over at den fortsatt er best i klassen til tross for et økende antall konkurrenter, sier Joe Bakaj, ansvarlig for produktutvikling i Ford Europa.

Ford arbeider for tiden sammen med Schaeffler Group om å teste et nytt to-delt svinghjul som muliggjør sylinderdeaktivering innen et videre spekter av motorbelastninger og hastigheter og bidrar dermed til å redusere nivåene på støy og vibrasjoner. Veitester har også vist en ytterligere reduksjon av drivstofforbruk med opptil 6%.

- Selv for en aggressivt nedbygget motor som 1.0-liters EcoBoost kan det oppnås en betydelig reduksjon av drivstofforbruket gjennom utkopling av sylindere, sier Carsten Weber ved avdelingen for avansert drivlinjestyring hos Ford Europa. - Den høyeste prioriteringen ved utviklingen av nye forbrenningsmotorer er den pågående reduksjonen av drivstofforbruket.

1.0-literen kan fås med 100 HK, 125 HK og 140 HK, produseres i Tyskland og Romania og er nå tilgjengelig 72 land i verden. Tidligere har denne motoren også fått en rekke høythengende internasjonale priser for sine teknologiske løsninger .

Globalt finnes det i dag en rekke kraftige men likevel drivstoffeffektive EcoBoost-motorer, inklusive 1.5-, 1.6-, 2.0- og 2.3-liters firesylindrede og 2.7- og 3.5-liters V6-motorer. Sistnevnte er utviklet for å drive den nye superbilen Ford GT, som vil bringe Ford tilbake til Le Mans i 2016.

- Fords 1.0-liters EcoBoost forblir ett av de beste eksemplene på motornedbygging, sier Dean Slavnich, redaktør for fagtidsskriftet Engine Technology International og styreformann for utdelingen av den 17. Årets Internasjonale Motor, som ble avholdt i Stuttgart i Tyskland. - Denne fantastiske 3-sylindrede motoren viser at det fortsatt er rom for forbedringer for forbrenningsmotoren.

# # #

** Tall er basert på 20 europeiske land: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Holland, Irland, Italia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike).

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Internasjonale Motor» for andre år på rad.

Fords svært drivstoffeffektive og spreke 1.0-liters EcoBoost bensinmotor er i dag, for andre år på rad, kåret til «Årets Internasjonal Motor» - og ble samtidig tildelt det høyeste antall poeng i prisens historie. Samtidig bekrefter Ford at de fra midten av august vil doble produksjonen av motoren ved motorfabrikken i Køln, til over 1000 motorer pr. dag for å dekke etterspørselen.

Ford  vinner “Oscar” for beste  småbilmotor for 5. år på rad, 1 av 5 Ford-biler solgt i Europa er med 1.0-liters EcoBoost-motor

Ford vinner “Oscar” for beste småbilmotor for 5. år på rad, 1 av 5 Ford-biler solgt i Europa er med 1.0-liters EcoBoost-motor

Fords lille men likevel meget kraftige 1.0‑liters EcoBoost-motor er kåret som klassevinner i Årets Internasjonale Motor for 5. år på rad. Dommerne la spesielt vekt på kombinasjonen av kjørbarhet, ytelser og økonomi. Den sparsomme 3-sylindrede EcoBoost-motoren ble kåret til “Beste Motor Under 1.0-liter” av en jury på 65 motorjournalister fra 31 land.

Ford er eneste bilprodusent på Ethisphere Institutes 2016-liste over verdens mest etiske virksomheter

Ford Motor Company er den eneste bilprodusenten som nådde opp på Ethisphere Institutes 2016-liste over verdens mest etiske virksomheter i en tid da etikk i næringslivet i stigende grad påvirker kundenes kjøpsbeslutninger.

- Denne utmerkelsen går til våre ansatte, som er dedikert til å gjøre det rette og ta de riktige valgene, sier Bill Ford, styreformann for Ford Motor Company. - Etikk og g

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no