Gå videre til innhold
Ford Focus legger lista for drivstoffeffektivitet i Europa med første ikke-hybrid bensinmodell med et utslipp på 99 g/km CO2

Pressemelding -

Ford Focus legger lista for drivstoffeffektivitet i Europa med første ikke-hybrid bensinmodell med et utslipp på 99 g/km CO2

Ford Focus er første ikke-hybrid bensindrevne familiebil i Europa med et utslipp på under 100 g/km CO2. Focus med CO2-utslipp på 99 g/km, som nå er i salg i Europa, utvider programmet av biler med under 100 g/km CO2-utslipp til 13 modeller, og er Fords mest drivstofføkonomiske bilmodell noensinne, med et forbruk på 0,43 l/mil *.

Med en modifisert 100 HK-utgave av1.0-liters EcoBoost-motor vil Focus 99 g/km-klassen utvides til å gjelde tre utgaver av Focus utstyrt med den prisbelønte 1.0-liters EcoBoost-motoren, som både i 2012 og 2013 ble kåret til årets internasjonale motor.

- Det var i 2010 at vi bygde den første Ford Focus ECOnetic diesel som oppnådde  det lave utslippet på 99 g/km CO2, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Da er det litt av en bragd at vi bare fire år senere tilbyr markedet en bensinmotor som også slipper ut mindre enn 100 gram CO2 pr. km.

Alle 1.0-liters EcoBoost-motorene har fordelene av lavfriksjonsturbo, delt kjølesystem og direkte drivstoffinnsprøyting som leverer overraskende ytelser fra en 3-sylindret motor. Focus med motorer som har et utslipp på 99 g/km med CO2 har også Ford ECOnetic Technology, inklusive Auto-Start-Stop, forbedret giring, Smart Regenerativ lading, Aktive Grill-lukker og Ford EcoMode, som viser hvor økonomisk og miljøvennlig kjørestilen er.

Focus-salget i 2013 nådde 1,1 millioner enheter, og i forrige måned ble det bekreftet at Focus er verdens mestselgende bilmodell basert på Fords analyse av Polks registreringsdata for fjorårets ni første måneder. Ford har nylig også lansert Focus ECOnetic diesel som forbruker 0,34 l/mil med et CO2-utslipp på 88 g/km.

Ford Focus er tilgjengelig som 4-dørs sedan, 5-dørs kombikupé og stasjonsvogn, og kan leveres med avanserte teknologier inklusive Aktiv Parkeringsassistent, Active City Stop, Filskiftevarsling, Trafikkskiltgjenkjenning, Føreroppmerksomhetsovervåkning  og Blindsone informasjonssystem.

# # #

* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiver 715/2007 og  692/2008. Drivstofforbruk og CO2-utslipp gjelder en kjøretøyvariant og ikke en enkelt bil. Testprosedyren som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter. I tillegg til en bils drivstoffeffektivitet vil både kjøremåte og andre ikke-tekniske faktorer spille en rolle for å avgjøre en bils drivstofforbruk og CO2-utslipp. CO2 er den viktigste drivhusgassen som bidrsar til global oppvarming. Resultatet vil kunne skille seg fra forbrukstall ,fra andre deler av verden som følge av forskjellig kjøresykluser og forskrifter for måling.

* Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell i henhold til Fords analyse av nyeste Polk globale registreringsdata for kjøretøy fram til utgangen av 3. kvartal 2013.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford viser ny Focus sammen med ny Mustang, Edge Concept og soldrevet C-MAX på Genève-utstillingen.

Ford viser ny Focus sammen med ny Mustang, Edge Concept og soldrevet C-MAX på Genève-utstillingen.

Ford vil vise en rekke nye modeller på den internasjonale bilutstillingen i Genève - som vil demonstrere de fremskritt som er oppnådd gjennom selskapets produktstyrte endringsprosess. Nye Ford Focus kommer i salg i 2. halvår 2014; Ford Mustang kommer til Europa i 2015 og Ford Edge Concept gir en sterk indikasjon på teknologi, design og kvalitetsutførelse på selskapets nye store SUV for Europa.

Nå lanseres prisene på Nye Ford Focus – enda mer bil for pengene.

Nå lanseres prisene på Nye Ford Focus – enda mer bil for pengene.

Prisene for nye Ford Focus vil starte fra kr 235.000 – noe som er kr 6000,- lavere enn dagens Focus. På nye Focus lanseres også nå en ny toppmodell, Titanium X. Titanium X ligger kr 15.000,- over i pris sammenlignet med dagens toppmodell Titanium. Til gjengjeld er 17" aluminiumsfelger, adaptive Bi-Xenonlys, LED- lys og delskinn med 6-veis elektrisk justering av førersetet standard på Titanium X.

Fords 1,0-liter EcoBoost vant Motor-Oscar for fjerde gang, med sin topplassering i klassen under 1 liter, ved årets Internasjonale kåring.

Fords 1,0-liter EcoBoost vant Motor-Oscar for fjerde gang, med sin topplassering i klassen under 1 liter, ved årets Internasjonale kåring.

For fjerde år på rad ble Fords 1.0-liters EcoBoost kåret til “Beste Motor Under 1 liter.” Den ble kåret som klassevinner - basert på kjørbarhet, ytelser, økonomi, raffinement og teknologi av en jury bestående av 87 motorjournalister fra 35 land. I fjor ble 1.0-liters EcoBoost den første motoren som ble kåret til Årets Internasjonale Motor tre år på rad, og ble i 2012 kåret til “Beste Nye Motor.”

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no