Gå videre til innhold
Ford oppgraderer Fiesta – Europas mest solgte småbil

Pressemelding -

Ford oppgraderer Fiesta – Europas mest solgte småbil

Ford opplyste i dag at Fiesta – Europas bestselgende småbil* – nå er tilgjengelig med betydelige utseende- og utstyrsoppgraderinger, et større utvalg motorer og nye farger.

I tre år på rad - i 2012, 2013 og 2014 - har denne bilmodellen vært Europas mestselgende bil i småbilsegmentet, og i de første tre månedene av 2015 har den beholdt samme posisjon.* Ford kunne også opplyse at de nå har den mest drivstoffeffektive Fiesta i modellens historie. Fiesta ECOnetic er nå utstyrt med Fords 1.5-liters TDCi-dieselmotor som har et forbruk på 0,32 liter/mil og et CO2-utslipp på 82 g/km..**

Nye Fiesta-farger er Magnetic, en mørkere metallicgrå, Candy Red, en dyp rødfarge og Silver Silk. Fiesta med utstyrsnivået Titanium kan nå også tilbys med 1.0‑liters EcoBoost-motor med 140 HK.

- Kundene har nå det største utvalget Fiesta-modeller noensinne kombinert med et mer omfattende utstyrsnivå, sier markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren. - Med hensyn til drivlinjer kan vi nå tilby et omfattende motorprogram som spenner fra 65 HK og opp til 182 HK på Fiesta ST, inkludert 1.0-liters EcoBoost, den første motoren noensinne som er kåret til Årets Internasjonale Motor tre år på rad.

Fiesta med det laveste utstyrsnivået Trend har fått forbedret interiørkvalitet og komfort med blant annet lærtrukket ratt og håndbremsspak. Fiesta Titanium har fått forkrommet nedre grill, nye 16-tommers lettmetallfelger og nye, moteriktige setetrekk. For å skape et særpreg på bilen kan man på noen karosserifarger bestille bilen med taket lakkert i kontrastfarger som Frozen White, Panther Black, Race Red eller Candy Blue.

Ford har redusert CO2 -utslippet på Fiesta ECOnetic med 16 g/km siden modellen kom i 2008. Den nye 1.5-liters TDCi-dieselmotoren har optimalisert forbrenningskammer og banebrytende turbo- og innsprøytingsteknologi sammen med:

  • Auto‑Start‑Stop, som automatisk slår av motoren når bilen står stille og starter motoren på nytt når sjåføren ønsker å kjøre videre
  • Smart regenerativ lading som senker slitasjegraden ved å kople inn dynamoen og lade batteriet når kjøretøyet holder jevn hastighet og bremser
  • 5‑trinns girkasse med optimalisert giring
  • Dekk med lav rullemotstand
  • Forbedret karosseri- og understellsaerodynamikk

Fiesta har også teknologier som Ford SYNC stemmestyring med Nødhjelpassistanse og Active City Stop.

# # #

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult fra 30 europeiske land. . For mer informasjon, besøk www.jato.com. .

**Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008. . Standard testprosedyre som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye modeller ga Ford sterk medvind i Europa – og førsteplass som nyttekjøretøymerke

Nye modeller ga Ford sterk medvind i Europa – og førsteplass som nyttekjøretøymerke

Fords salg i Europa gjorde et nytt hopp i september, drevet av sterk etterspørsel etter nye Mondeo, selskapets SUV-modeller og nyttekjøretøy. Samtidig kunne Ford i Norge registrere sin beste måned på svært lenge for salg av nyttekjøretøy med en markedsandel på 21,3% - kun 16 biler bak 1. plassen. Dette er en salgsvekst på 35,6% sammenlignet med september i fjor og hittil i år er veksten på 25,3%.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no