Gå videre til innhold
Fords dieselrevolusjon har verdenspremiere på IAA i Hannover i dag.
Fords dieselrevolusjon har verdenspremiere på IAA i Hannover i dag.

Pressemelding -

Fords dieselrevolusjon har verdenspremiere

For flere bilder, nyheter og annet fra IAA messenhttp://iaa2016.fordpresskits.com

-------------------------------

Den nye supergjerrige og mer trekkvillige Ford EcoBlue dieselmotoren fikk i dag sin verdensdebut på den den mest toneangivende messen i verden for nyttekjøretøy, IAA i Hannover.

Den avanserte EcoBlue-motoren ble vist frem i Fords nyeste varebiler, Ford Transit 2T og Ford Transit Custom.

Den 2-liters nye EcoBlue-motoren har opptil 13% bedre drivstofføkonomi sammenlignet med den utgående 2.2-liters dieselmotoren. Den har også et C02-utslipp fra 157 g/km.

- Fords nye EcoBlue-motor er en stor revolusjon. Den kombinerer reduserte drift- og eierkostnader med særdeles bra prestasjoner og langt lavere utslipp, adm. dir. i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

To år etter at Ford viste frem sine nye Transit-modeller på IAA i Hannover, kan de vise til solide salgstall. I løpet av de siste 24 månedene har merkets markedsandel steget fra 10,8% til 12,9% i Europa. I Norge har markedsandelen økt fra 8,9% i slutten av 2013 til 14,6% pr. i dag.

Ingen andre produsenter av nyttekjøretøy kan vise til tilsvarende vekst i samme periode. Ford har gått fra å være det fjerde mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa til å bli nummer en!

– Som vår salgsvekst viser så tilbyr allerede Ford den mest moderne rekken av nyttekjøretøy i Europa. Med den nye EcoBlue-motoren vil veksten stige ytterligere, lover Berg.

Ny automatgirkasse og firehjulstrekk

På en av årets aller viktigste messer for nyttekjøretøy ble også den nye 6-trinns automatgirkassen vist frem på Transit 2T og Transit Custom. Ford introduserte også et videreutviklet firehjulstrekk-system på Transit 2T. Også det nye og toppmoderne infotainmentsystemet SYNC 3, som blant annet gjør at du kan koble din Android eller Apple telefon direkte på bilens underholdningsanlegg, ble også vist frem i Transit 2T.

Den nye 2-liters-motoren har blitt utviklet med det siste innen turbolading, innsprøyting, forbrenningssystem, strukturelt design og lav friksjon. Tilsammen gjør dette at motoren leverer betydelig lavere drivstofforbruk og bedre ytelser. Samtidig leverer motoren enestående holdbarhet og enda lavere eierkostnader enn tidligere.

Motoren kommer nå i både Transit 2T og Transit Custom. Den 2-liters sterke dieselmotoren blir tilbudt både med 105 HK, 130 HK og 170 HK. Alle variantene leverer mer krefter og bedre dreiemoment enn de utgående variantene av 2.2-liters dieselmotoren gjorde.

Spesielt dreiemomentet ved lave turtall har blitt forbedret. Ved 1250 o/min leverer motoren hele 20% mer dreiemoment.

Sammen med de lave drivstoffkostnadene har det også blitt lengre mellom serviceintervallene. Dette er med på ytterligere og redusere bilholdskostnadene. Serviceintervaller på opp til to år eller 60.000 kjørte km. -  er noe ingen andre  overgår oss på. Samlet sett sparer du tusenvis av kroner årlig - sammenlignet med den utgående modellen, som også hadde lave eierkostnader.

Den nye elektronisk styrte 6-trinns automatgirkassen SelectShift er klar for levering tidlig i 2017. En unik kalibrering sørger for at girskiftene skjer raskt og nesten umerkelig. Et typisk girskift er unnagjort på under 0,5 sekunder. Du kan også gire manuelt med hendler plassert på siden av girspaken. Også Auto-Start-Stop funksjonen er spesialtilpasset tyngre nyttekjøretøy. En elektrisk pumpe sørger for at trykket i girkassen opprettholdes og du kan komme raskt avgårde når motoren starter opp igjen.

Ford firehjulstrekksystem er tilgjengelig på Transit 2T og systemet er nå modifisert og tilpasset den nye EcoBlue-motoren. Den fjerde generasjonen AWD er et firehjulstrekksystem som gjennom en AWD-kobling varierer hvor mye krefter som blir sendt til for- og bakakselen, avhenger av kjøresituasjonen og behovet. Den kan levere krefter fra 100% trekk-kraft på bakhjulene til 50/50 på henholdsvis forhjulene og bakhjulene. Det finnes også to forskjellige modus: AWD Auto og AWD Lock. Sistnevnte kan brukes i mer ekstreme situasjoner som dyp snø.

Transit 2T firehjulstrekkodeller kan fås i kombinasjon med den nye 130 HK EcoBlue-motoren eller 170 HK EcoBlue- motoren. Transit 2T med AWD kan bestilles i oktober og er klar for levering tidlig i 2017.

Avansert nytt underholdningsanlegg

Det nye infotainmentsystemet SYNC 3 kan nå også bestilles til Ford Ranger, Ford Connect og Transit 2T og vil også fortløpende komme på de andre varebilene. Systemet er også forberedt for å kunne kobles til smarttelefoner i bilen med Apple Carplay eller Android Auto 

Det stemmestyrte infotainmentsystemet forstår nå også norsk. «Jeg trenger diesel» kan du si og systemet geleider deg til nærmeste bensinstasjon, eller om du er sulten eller trenger hjelp til å finne en adresse ordner systemet dette også.

Fords Transit Custom Kombi M1 og Tourneo Custom kommer også nå med luftfjæringer bak. Det spesialutviklede systemet er laget spesielt for dem som bruker bilene som minibusser. En sensor registrerer bilens høyde og tilpasser fjæringene deretter for at bilen skal få best mulig kjøreegenskaper og komfort.

Nye Transit 2T og Transit Custom kommer selvsagt også med en rekke avanserte førerassistansesystemer. Disse inkluderer blant annet et avansert nødbremssystem og et fotgjengervarslingssystem som skal hjelpe sjåføren til å unngå kollisjoner med både andre kjøretøy og fotgjengere. Fotgjengervarslingsystem på Nyttekjøretøy er Ford de første som har.

For mer informasjon, flere bilder, videoer se http://transit.fordmedia.eu/.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no